Minu katel on Atmos DC40SE, akupaak 2300 ltr (termomeetrid on akupaagi all- ja ülaosas), maja küttepind 180 ruutu ja kütet kulub alljärgnevalt:aaaai kirjutas:No mul 3m3 akupaak, 60mm fooliumvill ümber ja katel peaks olema mingi 35kw Atmos ja köetavat pinda tuleb umbes300m2 aga praegu kütan 8at radikat ja u80m2 põrandat ja kui nüüd kaks katlatäit järjest õhtul kütta siis tuleb ikka järgmine õhtu sama korrata asi selles ka et mul puud said kevadel ostetud ja pole veel selle katla jaoks kõige kuivemad see ikka päris kapriisne katel mis tahab suht kuiva puud siis kasutegur suurem aga kui kaks katlatäit ää põlenud siis tuleb akupaagi temb üleval ja keskel 75C ja all siis40C ega ma ka pole veel seda asja päris kätte saanud eks ma siin katsetan ma ju kütan alles esimest aastat sellest sügisest nii et arenguruumi on veel.
kui kütan ühe katlatäie on temperatuur paagi ülaosas 75 kraadi, alaosas 40 kraadi - küttes aga kaks katlatäit on ülaosas 85 kraadi, alaosas 75 kraadi. Ühe katlatäiega peab kütma iga päev, kahe katlatäiega üle päeva. Üks tähelepanek: kui süüdata puud katlas altpoolt, tekib ülemise katla põlemiskambri seinale pigi minimaalselt, kui aga pealt süüdata on pigi nagu rohkem. Puid kulus oktoobrist novembrini kuu aja jooksul ca 2,7 rm. Kütteperioodil (7kuud) võiks eeldada ca 20 rm kulu. Puude hind meie kandis on 400.- /rm. Kuu kulu tuleks siis 8000/7 = 1142.- /kuu. Hetkel veel ei kasuta keskkütet sooja vee tootmiseks, eks see tõstab ka pisut kulu.
PS! katlamaja ehitas Cerbos ja ise olen nende tööga rahul!