Palkseina puhastus

Palkmajade teema
perro
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 208
Liitunud: 02 Apr 2008, 09:48
On tänatud: 1 kord

Re: Palkseina puhastus

Lugemata postitus Postitas perro »

Nojah.Seintes naelu naelu nagu kirjuid koeri,peab vist papi tagasi panema,tapeet ka tore asi.Suured tänud abimeestele!
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2049
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Palkseina puhastus

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

perro kirjutas: 10 Mär 2018, 21:37 Nojah.Seintes naelu naelu nagu kirjuid koeri,peab vist papi tagasi panema,tapeet ka tore asi.Suured tänud abimeestele!
Sa pole küll maininud seda pinda, mis vajab naeltest puhastamist kuid ma oletan siis, et tegemist keskmise majaga tervenisti. Pole see seinte puhastamine nii üle mõistuse suur töö. Lihtsalt õiged tööriistad peavad olema. Otsi poest või naabrite käest laenuks erineva kujuga naelatange või sõrgasid, rellakaga saad natuke nende kuju ka muuta ja töö iseenesest pole ju füüsiliselt koormav vaid lihtsalt aeganõudev, sest naelad lühikesed ja nende väljatõmbamiseks ei pea nelja jalaga seal kangi otsas ripnema. Hirmutav on ainult nende arv. Võtad naabrimehe ning paar õlut ka appi ning pakun, et umbes paar nädalat õhtupoolikuti nokitsemist ning tulemus on seda väärt. Alustuseks võid ju proovida ühes toas ühe palgi otsast lõpuni puhtaks urgitseda. Siis hea vaadata palju aega kulus ning kas jagub viitsimist ka ülejäänutega mässata.
Torutööd Tartus 56 932 898
Külaline
külaline

Re: Palkseina puhastus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

siiliks toksitud seinte deokkastamine võib kujuneda tõesti kannatuseproovimaratoniks. sõltub paljugi naelte kvaliteedist ja roostetusastmest. kui väga pudiks pole roostetanud, siis tulevad tegelikult õigete riistadega üsna lihtsasti. aga jah, õlet võib kuluda palju. niiet, läti ots ja palju pealehakkmaist! :jooma
sokolaad
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 287
Liitunud: 07 Jaan 2018, 11:55
On tänanud: 4 korda

Re: Palkseina puhastus

Lugemata postitus Postitas sokolaad »

nipernaadi kirjutas: 28 Dets 2011, 09:50 Tere! Kuidas aga anda sisetingimustes vanale palgile natuke värskem ja heledam välimus? Tegemist siis ca 70 aastat seinas on olnud palgiga, mis enamuse ajast olnud vineeri või tapeediga kaetud. Praeguseks ka vanadest naeltest jms puhastatud. Osaliselt jätan kindlasti palgi nii nagu ta on, kuid mõnes ruumis tahaks heledamaks saada või mõne toonitud õli või lasuuriga tooni anda. Ehk on kellelgi kogemusi selles küsimuses ja oskab häid lahendusi soovitada? Panen siia ka pildi, ehk on abiks soovitamisel. Ette tänades!
download/file.php?id=2253
sellise palgiga on vist see teema, et maru karvane on millegipärast jäänud? ehk siis konkreetselt oleks nagu metssea nahaga üle tõmmatud, ja küsimus on siis selles, et kuidas sellisest asjast mingit elulooma üldse saaks, eriti kui soodaprits neid karvu ilmselt maha ei võta? :roll:
Somnambuul
külaline

Re: Palkseina puhastus

Lugemata postitus Postitas Somnambuul »

Loghome1 kirjutas: 07 Okt 2010, 22:20 Pleegitamisega iseenesest tegeleda on rohkem oma emotsiooni toitmine. Erandiks on muidugi palgivara pesemist klooriga. MIks? Vaesemad ehitajad ei kuivata palki ja ehitamise käigus tekib märja palgi varasse roheline---must hallitus...--seen. Selle saab tappa klooriga( Hoemenpoisto on kallis ja vähe effektiivne ) ja peabki. Pealt palgi puhastamine oleks vajalik vaid aegsasti enne kruntimist värvimist Palgi loomulik ilu ja värv säilib vaid siis kui spetsiaalselt kuivatatud kvaliteetpalgist tehtud palksein katta näiteks UV kindla Pinotex ga või mõne analoogse kiletekitajaga. Märga palki pole mõtet nö lakkida. Pahatihti on maja tehtud metsakuivast palgist ja sinega ning siis peaks ikka kasutama läbipaistmatud, toonivaid viimistlusvahendeid ... aga ikka kuivale pinnale.
Ilma UV kaitseta läbipaistev viimistlusvahend ei taga palgi värvitooni säilimist.
Liigne kloori kasutamine vanutab palki ja lõpuks on palgil juuksed küljes ehk nagu vanutatud.
Tere.
Meil ikka niipidi,et tööd hirmus palju ja kuivati võimsus väike pluss lyhikesed tähtajad ja seetõttu varasse hallitust tekib.Ja liivakaste me yldse ei tee!
Kust seda metsakuiva muidu saab? :lol: :lol:
Külaline
külaline

Re: Palkseina puhastus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Somnambuul kirjutas: 17 Aug 2018, 21:06 Tere.
Meil ikka niipidi,et tööd hirmus palju ja kuivati võimsus väike pluss lyhikesed tähtajad ja seetõttu varasse hallitust tekib.Ja liivakaste me yldse ei tee!
Kust seda metsakuiva muidu saab? :lol: :lol:
On sul ikka pikk taipamine või väga igav, et 8 aasta tagust postitust otsustasid kommenteerida. ;)

Urmas
Vasta