Vene-aegne pritskrohv, tsipa krohv

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Külaline
külaline

Vene-aegne pritskrohv, tsipa krohv

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas teadjamad oskavad vastata, millest koosnes vene-aegne nn. tsipa pritskrohv ja kuidas seda peale kanti?
Pritskrohv on seina lastud, labidaga üle pole käidud ning kerged valgumisjäljed on sees. Värv on üsna valge ning struktuur oluliselt tugevam kui näiteks pahtlil.

Teadjamad võiks kirjutada ka "tsipa" õige kirjapildi
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Vene-aegne pritskrohv, tsipa krohv

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas: 11 Juun 2018, 10:12 Kas teadjamad oskavad vastata, millest koosnes vene-aegne nn. tsipa pritskrohv ja kuidas seda peale kanti?
Ma küll ei tea, mis murdes on "tsipa pritskrohv", aga tean, et pritskrohv sisaldas tsementi, liiva ja vett. Pealekandmise viise oli mitmeid, alates vanast saunavihast või luuast, mida kasteti ämbris oleva segu sisse ja põrutati vastu teises käes olevat kaigast ning krohvisegu pritsmed lendasid nätaki vastu seina. ;) Väga hea variant krohviparandusi teha, ei nõua suuri investeeringuid eriseadmetele. Innovaatilisematel ja krohvitööst elatuvatel inimestel oli midagi sarnast nagu viites, ainult algelisem. Viite variandil peaks olema 4-5-6 erineva suurusega düüsi. Vajab kompressorit. Kuidagi loobiti segu ka läbi võrgu, aga seda meetodit ei ole näinud.
Viide http://www.hansamaaler.ee/mod_catalogue ... ohvile_est
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Krofiproff
külaline

Re: Vene-aegne pritskrohv, tsipa krohv

Lugemata postitus Postitas Krofiproff »

Nn "sipa"- krohvi puhul oli tegelikult tegu pigem nõukaaegse pritspahtliga "Sipa". Vist isegi Eestis seda valmistati. Kasutati enamasti trepikodade katmiseks. Vett eriti ei armastanud ega ka kriimustamist, vastu puutudes kippus riideid määrima. Kanti pinnale väikese pahtlipritsiga, neid oli ka vene ajal olemas.
Väljas kasutatav pritskrohv sisaldas tsementi, valget või halli või punast(viimast oli harva saada, toonimiseks lisati ka pigmente), seda kanti pinnale suurema krohvipumbaga, eramajadel pisikeste, sageli omatehtud, pritsidega kompressori abil. Omal ajal sai seda tööd tehtud üksjagu, suuri ja väikesi maju. :good:
Krofiproff
külaline

Re: Vene-aegne pritskrohv, tsipa krohv

Lugemata postitus Postitas Krofiproff »

Väike viide ajaloole https://www.aripaev.ee/uudised/1996/01/ ... segutehase Seal tehases seda valmistati.
Vasta