Parem keerata kogu majas venti juurde kui magada 4000ppm co² ga. Muidugi oleks parem kui andur juhiks mootoriga klappe aga kahjuks läeks siis süsteem väga kalliks.Külaline kirjutas: 25 Apr 2018, 10:43Ega see ka väga loogiline pole, ühes toas probleem -> keerame kogu majas venti peale.
Netatmo puhul on kindlasti vaja keskseadet (pikem julk, Home Coach?, jälgib üht ruumi) ja soovides samaaegselt mitut ruumi jälgida - ka lisamooduleid (lühikesed julgad). Pmst saab põhilise info kätte ka ühe julgaga. Ma ei tahtnud asja keeruliseks ajada ja totaalne jälgimine ei paku huvi. Kasutan üht julka ja tõstan selle vajadusel järgmisse ruumi.ehitaja15 kirjutas: 24 Apr 2018, 14:57 Millist vent seadet kasutad? Ja kas sul on siis igas toas eraldi Netatmo Weather station?
Vent seade Airobot S1 vs Systemair SAVE VSR 300 vs Vallox 110 MV
-
- külaline
Re: Vent seade Airobot S1 vs Systemair SAVE VSR 300 vs Vallox 110 MV
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline

-
- külaline
Ilma ventilatsioonita läheb 10m² magamistoas kahe inimesega vabalt co² 4000ppm ni. Juhul kui sul on täbapäevane maja, mitte puukuur.
Lugemata postitus Postitas ehitaja15 »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas arno14 »
-
- külaline
On täNapäevane aga kasutan venti. Kui vent peaks pekki minema, jätan akna tuulutusasendisse. Ma ikka ei saa aru kust see 4000 ppm tuleb. Ükski aken ei avane?
-
- külaline
4000 tuleb sellest, et keegi väitis et ühe magamistoa kõrge co2 pärast ei ole mõtet kogu maja ventilatsiooni tugevamaks keerata. Mul ei lähegi 4000ni. Üle 1000 tavaliselt ei lähe.Külaline kirjutas: 26 Apr 2018, 11:50On täNapäevane aga kasutan venti. Kui vent peaks pekki minema, jätan akna tuulutusasendisse. Ma ikka ei saa aru kust see 4000 ppm tuleb. Ükski aken ei avane?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas arno14 »
Mul on VTR 300 ca 125 m2ehitaja15 kirjutas: 26 Apr 2018, 11:46 Seesama VSR 300 või on mingi uuem mudel? Ventileeritavat pinda on 148m2.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vcp »
käisin ehitusmessil vaatamas seda airobotit ning tundus kvaliteetne ja tõsine asi olevat. lähiajal ongi plaanis seade välja vahetada ning ilmselt valin selle. tootja poolt välja töötatud lahenduse toimivad alati paremini, kui hakata siin nüüd ise jamama mingi anduritega jne.ehitaja15 kirjutas: 26 Apr 2018, 11:17 Küsin vahepeal, kas keegi kodumaist Airoboti toodangut kasutab juba? Hind kallim ja firmal ajalugu pole, äkki liiga riskantne osta.
-
- külaline
Ei usu, et alati toorja lahendused parimad on. Näiteks systemairi originaal lahendus ei kannata küll kriitikat. Igal tänapäevasel seadmel peaks olema ka avatud kasutajaliides, et saaks kodus kõik kütte ja vendi ja mis iganes seadmed ja andurid koos töötada.vcp kirjutas: 26 Apr 2018, 16:34käisin ehitusmessil vaatamas seda airobotit ning tundus kvaliteetne ja tõsine asi olevat. lähiajal ongi plaanis seade välja vahetada ning ilmselt valin selle. tootja poolt välja töötatud lahenduse toimivad alati paremini, kui hakata siin nüüd ise jamama mingi anduritega jne.ehitaja15 kirjutas: 26 Apr 2018, 11:17 Küsin vahepeal, kas keegi kodumaist Airoboti toodangut kasutab juba? Hind kallim ja firmal ajalugu pole, äkki liiga riskantne osta.
-
- külaline
-
- külaline
Nii kaua kui ei ole avatud ongi mõtekas kasutada andureid ja termostaate selliseid millel on need avatud. Pea kõigil tootjatel on potentsvabad kontaktid väliste lülitite ühendamiseks ja sinna on lihtne ehitada süsteem foobot, netatmo, zwave baasil.
-
- külaline
Ja plussiks on pikalt Eestis tegev hooldus ja teenindus.arno14 kirjutas: 26 Apr 2018, 11:27 Osta Systemair ära, lihtne ja lollikindel, kui tahad midagi targemat juurde saad seda teha juba hiljem mõne targa kodu lahendusega koos
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas netatmo »
Mul on koduses on wifi-võrgus Netatmo home coach. Co2 vaatan nutiseadmega äpist. Mis lüliti või seade mul nüüd veel lisaks peaks olema, et co2 info ka ventseadmesse hakkaks jõudma? Eeldusel, et need vajalikud kontaktid vendil olemas on. Väliste andurite lisamise võimalus on tal küll.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas muhlui »
Vendi kopsikutel 0-10v anduri lisamise võimalus (mitte rusikareegel muidugi) aga systemairil , wolfi ja komfovendil ühendusskeemil olid need olemas. Oleneb mudelist ka muidugi. vb klient otsustab co2 anduri asemel kasutada kombineeritud andureid vms. eraldiseisev tarknutihuipu mõõteseade vajaks sel juhul 0-10v väljundit, et ventseadmele end arusaadavaks teha. On veel modbus ühendus, kuid see teema käib mulle kindlat üle jõunetatmo kirjutas: 27 Apr 2018, 14:58Mul on koduses on wifi-võrgus Netatmo home coach. Co2 vaatan nutiseadmega äpist. Mis lüliti või seade mul nüüd veel lisaks peaks olema, et co2 info ka ventseadmesse hakkaks jõudma? Eeldusel, et need vajalikud kontaktid vendil olemas on. Väliste andurite lisamise võimalus on tal küll.

-
- külaline
Mul on systemairi seadmesse 3paari klemmide alla pandud sellised https://www.nexa.se/vara-produkter/syst ... gare-kron mida juhin https://telldus.com/produkt/z-wave-gate ... ite-ver-2/ kontrolleriganetatmo kirjutas: 27 Apr 2018, 14:58Mul on koduses on wifi-võrgus Netatmo home coach. Co2 vaatan nutiseadmega äpist. Mis lüliti või seade mul nüüd veel lisaks peaks olema, et co2 info ka ventseadmesse hakkaks jõudma? Eeldusel, et need vajalikud kontaktid vendil olemas on. Väliste andurite lisamise võimalus on tal küll.
Netatmo ja telldusi saad omavahel rääkima panna kas ifttt või conradconnectiga näiteks
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas insippo »
Lugemata postitus Postitas Lauri_s »
Lauri
Airbnb is now the biggest hotel company in the world, although they don’t own any properties.
World is changing!
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu