1. Osta uus Stropuva tüüpi katel
2. Halukatel+akupaak
3. Elektrikatel
4. ÕV-soojuspump
5. Veel variante
Lahkaks ka neid punkte.
1. Vaatasin uute Stropuvade hindasid ja ega need väga odavad enam ei olegi ja kui arvestada, et ähvardatakse tsentraalne soe vesi ära võtta, siis enam ei ahvatle. Miinuseks see, et Stropuva ei taha eriti akupaaki(tulevikku arvestades).
2. Tuleks juurde osta akupaak, sest 24h ei viitsiks katlakütja olla(Stropuval see miinus puudus), mis teeb kogu kupatuse kallimaks ja puude varumise mure jääb.
3. Tundub kõige ahvatlevam nii raamatupidajale kui ka ma mulle. Miinuseks on arved, aga plussideks tuleb väiksem soetuskulu isegi koos tarbevee akupaagiga(tulevikuks) ja lisaks mugavus. Peale ühte uurivat kõnet sain teada, et elektrikatla puhul on võimalus lisada eradi tubadele termostaadid nn "raadio teel", sest juhtmeid pole enam võimalik eraldi tubadesse vedada. Eks tuleb kollektorile mootorid lisada. Kaugreguleerimise võimalus on kah, aga selle võib vist ära unustada.
4. ÕV-soojuspump jääb vist ära, sest kuigi maja on väike, ainult 8-korteriga kolhoosiaegne maja, on siiski kohaliku küla mõistes tiheasustus ja kunagi ei tea kellel tulevad lollid ideed pista pulk ventika vahele või niisama proovida maast lahti kangutada. Jah saaks paigaldada suht nurka, ei oleks majaga seotud jnejne, aga ikkagi?
5. Kas on veel midagi, mille peale mu ajukäärudes olevad hallrakud pole tulnud. Pelletikatelt palun mitte pakkuda, sest olen tähele pnnud hiilivat pelletite hinnatõusu ehk pelletite ja pelletikatlate tootjate poolt on turg sisse söödetud.
Olen üldsituatsiooni ja oma ideed vist ära kirjeldanud ja kui on küsimusi, siis olen valmis vastama.
Ja nüüd tuld, kõik ideed, poolt ja vastuargumendid on teretulnud ja loomulikult tänud ette!