Naelapüss
Re: Naelapüss
Lugemata postitus Postitas NLS »
Lugemata postitus Postitas maisalup »
Siiani olen käsitsi peksnud juurdeehituse väikesed pindalad 150-200mm naelu, no sai ikka pekstud neid. Viimasel ajal on kämblas mõra või midagi juba pikemat aega, haamriga ei kannata peksta üldse, naelapüssiga aga saab ilusti tööd teha. Rendis pole ka näinud nii suurt püssi, käisin kõik ramirendid ja cramod läbi ning muud kohad ka. Kui 160mm ei leia mõistliku hinnaga siis tulebki leppida selle 130mm naelaga ja loota, et ei lähe tuulega katus jalutama
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Fgh »
Ma olen majatehases töötanud, seal läksid seina 90mm naelaga ainult distants liistud tuuletõkke plaadi peale, prussid naelutati kõik 130-140 naelaga ja seal oli sirge konstruktsioon, ei mingit rihtklotsi.
Ma ise tahaks pigem küsida, et kas sa ise kinnitad katuseroovi max 50mm kipsikruviga?
Lisaks selle asemel, et 90 naelu 6tk iga sarika ühendusse lüüa löön mina 2tk 160 naelu otstesse ja 1 keskele ning on tugev kui vanaloom.
Ega ma kiiresti odava raha eest teistele ei ehita ikka omale ja, et vähemalt 50 aastat oleks muretu
Lisaks on 90mm 3,1 nael täiesti mõttetu nael minu silmis, olen omal ka laenanud 90mm naelapüssi, hiljem tõin poest 100x4,0mm kammnaelu ja lõin kinnitused lisaks käsitsi üle. Lisaks 160 püssiga saab samamoodi kasutada ka 100mm naelu, ega kogu konstruktsiooni ei lammuta 160 naeltega kinni...
Mulle meeldib kui kõik asjad on kindlalt kinni mitte ei pea iga tormiga muretsema kas katus lendab minema. Vana katusega hetkel on just selline mure, iga kolina peale peab vaatama minema kas katus on juba naabrimehe maja peal, kuna kinnitatud võimalikult väheste 90mm tavaliste naeltega, roovi saab käega ilma kangita katuselt eemaldada, hea lihtne on lammutada..
https://taivoster.ee/toode/tooriistad/s ... 20-pc0781/
Aga kui pihunaelutile juba jutt läks, siis kas kellegil on olemas selline asi? Võtaksin oma prussijupi ja 150mm naelad kaasa, katsetaks.
Netiotsingus tuli välja, et näiteks milwaukee on välja lasknud akuga naeluti mis töötab 12v ja 1 laadimisega lööb 1000 naela 120mm pikkust, mis on nagu päris mõistlik, jääb ära vajadus kompressori järgi ja mingi voolikuga jändamine katusel....https://www.youtube.com/watch?v=MDVFWI2Glt4
Kiire googeldus annab milwaukee naeluti hinnaks koos 2x4,0ah akuga mis suudavad lasta topelt koguse naelu ühe laadimisega tuleb 370eur.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Fgh »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas prtz »
Nõustun! Mine proovi seda 90 naela , mis püssiga löödud välja kangutada puidust.aero kirjutas: 28 Mär 2018, 09:33 Vanameistri jutt kehtib tavaliste siledate naelte kohta. Kammnael on hoopis teine asi.
Oma ehituseks ostsin kasutatult nii rullnaele senco kui ka mingi japsi 50-90 laskmiseks. Igal ajal võtta, ja kui maja valmis lähevad ilmselt sama hinnaga müügiks. Rent muidu sellistel asjadel on a la 5-10-15 € päev, olenevalt kohast.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
-
- külaline
Justkui Piisaks ka 12d.maisalup kirjutas: 28 Mär 2018, 17:20 üks asi on lõike koormus, aga kuna elan tuulisel lagendikul, siis kui palju peab olema ankurdussügavus tõmbele mitte lõikele? 16x?
https://issuu.com/mlmeedia/docs/ehitus_ ... 20150910_8
-
- külaline
Praegu remondin 50 a vana katust. Sellel roovilauad kinnitatud kõik 3-tollistega vähemalt 2tk/liide, lööduna otse sarikatesse. Naelad kõik logisevad. Nael kogub temperatuuride vaheldumisega kondensaati. Naela ümbert kipub puit pehkima hakkama.
-
- külaline
Kinnita iga kiht korralikult ja ei pea sul roovi nael sugugi 150mm olema.
-
- külaline
Kus koolis õpetatakse, mis tähendab korralikult kinnitamine?
Sest minule on õpetatud, et kinnitama peab konstuktsioonimaterjali külge. Distantsliistu ma ei julgeks pidada konstruktsioonimaterjaliks. Küll aga võiks 100 mm prussi tõlgendada konstruktsioonimaterjalina.
Loe näiteks Monieri katuse juhendit. Seal on sulaselgelt kirjas: jälgi, et nael ulatuks sarikasse vähemalt 12 kordne naela diameeter.
Selle reegli alusel 3,1 x 90mm nael peaks ulatuma sarikasse vähemalt 37mm.
25mm distantsliistu ja 50mm roovi kinnitamiseks peaks seega nael olema vähemalt 112mm. Selle reegli alusel mina julgeksin konkreetsel juhul naela pikkuseks määrata 120 mm.
Olen näinud küll eemalt, kuidas poisid kinnitavad nagu roove sellisel puhul 90mm naeltega. Ja muidugi seisab küll, vähemalt esialgu.
Siinkohal jõuame jälle selleni, et tööprojektis olgu kinnitusvahendid, nende täpne nimetus, mõõdud ja muud olulised andmed, sh kogus liite kohta mustvalgel ära määratud. Et iga mees ei peaks ise leiutama.
ahjaa see jutt enne jäi tähelepanuta.maisalup kirjutas: 03 Apr 2018, 21:28 1200-1300 vahega sarikas, roovi vahe 1100 ja peale eterniit. Mõtle korra uuesti kas ikka piisab 32x100? Ma ei pane 600 vahega uusehituse katust kus roovi samm 350mm ja peal 0.5mm plekk. Kui oleks sellise uusehitusega tegu siis piisaks rooviks ka tolline laud ja seal oleks 90 nael üli kõva juba
Lugemata postitus Postitas palgimees »
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad