Majas on kõik radikad keeratud vähem kui pool lahti, rohkem keerates hakkab palav lihtsalt. Pelletipõleti pealt on temperatuur keeratud kõige madalama peale, mis tähendab siis seda, et ahju temp kella järgi kuskil 60C pealt peaks ta end välja lülima (tiba enne selle temp saamist töötama poole võimsusega), testitud sai seda kinnikeeratud süsteemiga kus soendati ainult veeboilerit. Nüüd aga kui kogu süsteem on lahti keeratud, ei suuda põleti piisavalt kütta, et ta üldse ennast välja lülitaksgi, kütab täisvõimsusega suht pikka aega, et saavutada see ca 55C soojus, siis lülib poole töötamise peale ning mõne aja pärast täisvõimsuse peale tagasi ja niimoodi ringiratast ja pidevalt tööle ta jääbki... tunne on enamvähem selline, et kas kütab ta liiga nõrgalt, või siis tuleks ringlusest nii jahe vesi tagasi, et pidevalt vajabki kütmist (tuba aga samas on täiesti soe)... Ise ma arvasin/arvan, et peaks ta töötama selliselt, et kütab ta ennast kiiresti selle 60Cni kus ta ennast välja lülib ning siis seisab kuniks on kukkunud sinna 30-35C kanti ja seal hakkab uuesti tööle ja uuesti 60Cni jne jne jne sest maja sooja peab ning 60C pealt jahtumine 30C peale võtab ikka omajagu aega ning siis uuesti juba seda soendama hakata on lihtsam kui tavaliselt õhtul tulles ja tööle pannes jahedamat süsteemi. Ehk siis ma ei käi teda seal pidevalt ise sisse ja välja lülitamas vaid ta töötaks ise vastavalt vajadusele koguaeg.
Köetav pind on 200m2, kolm tasapinda poolkorruste haaval ning kõikides ruumides malmradikad seintel. Maja soojustatud nii seest kui ka väljast, samamoodi soojutatud ka laed.
Jutt sai võibolt tiba segane... aga muudmoodi ei oskagi hetkel seda seletada... igatahel hetkekulu järgi tuleks ise sisse ja välja lülitades kuluks 25-30K vahele aasta (siitkandist sai leitud 3200.- tonn), pidevalt tal töödata lastes veelgi rohkem ning see on juba nagu liialt palju.
Kas olen ma miskit süsteemis valesti teinud või on ikkagi reguleering vale... sest ma väga kahtlen, et neid asju kasutataks nii suure kulu korral üleüldse... ehk siis miskit eripärast oleks nagu minu süsteemis... aga mis?