Elan Tartus, Karlovas (et anda ettekujutust, mis tüüpi majaga tegemist) palkmajas, kus viimane remont on tehtud tõenäoliselt kunagi nõukogude ajal. Nüüd siis olen ise remondi ette võtnud ja kahe ruumi, köögi ja veranda puhul tekkisid küsimused. Nimelt on mõlemas ruumis põrand kaldu ja küsimus ongi selles, et milliseid lahendusi võiks olla, et sinna sile, loodis pind saada.
Köögis on kalle üsna väike ja mitte drastiliselt häiriv, aga kui tegemiseks läheb, siis võiks ju korda teha (kasvõi juba selle pärast, et pesumasin oleks sirge põranda peal ja muidugi lihtsalt selle pärast, et asi ilusam välja näeks). Põrandal on linoleum ja all puitplaat. Ütlen ausalt, et ma ei ole linoleumi ära hakanud kakkuma, kuna ma reaalselt jõuan köögipõranda remondini alles suvel, aga võtsin ühest kohast nurga lahti ja piilusin alla. Lisaks see, et köögipõrandal kõndides on mõnedes kohtades tunda lohke. Tõenäoliselt on seal puit ära pudenenud.
Verandapõrand on väga tuntavalt kaldu. Mitte nii, et pikali kukuks, aga väga tuntavalt. Põhjus on maja enda vundamendi vajumises. See on mõistetav, kuna maja on paarisaja meetri kaugusel raudteest ja ilmselt see vibratsioon on aja jooksul vundamenti langetanud. Maja ise on tõenäoliselt kusagil 80 aasta vanune. 2013. aastal maja soojustati ja koos sellega valati ka vundamendile uus betoon, niisiis vajumisele on pidur pandud. Veranda pikkus kalde suunas on umbes 2 meetrit 20 cm. Kallet mõõtsin 110 cm pealt ja kõrguste vahe on 5 cm. Ehk siis kogukalle on tõenäoliselt umbes 10 cm. Põrandal on mitte puitplaat vaid lauad.
Niisiis kõige selle valguses, mida te soovitaksite, et põrandaid sirgeks saada? Ma tean, et on olemas mingitsorti vahuga tõstmine, aga see ilmselt ei töötaks, kuna minu korter on teisel korrusel ja mul on raske ette kujutada selle toimimist ilma, et seina auk tuleks

Aga ma tahan lisada, et kuna ma olen tudeng ja kaugel sellest, et rahas supleksin, siis eelistan ise nokitseda, mitte endale töölisi palgata. Seepärast ootan ka vastavasisulisi nõuandeid. Ehk kui teil on mingeid säästlikke ja loovaid lahendusi, mis taolisse kirjeldatud korterisse sobiksid, välja pakkuda oleksin väga tänulik

Lisaks mainin, et olen remonditööde osas kaunis võhik (esimene kord remonti teha ja arenen protsessi käigus) ja niisiis mingit ülikeerulist (ja kallist) lahendust ilmselt ette võtma ei hakkaks, aga mine tea, ehk oskate soovitada midagi lihtsat ja võhikule teostatavat. Väga loodan ja tänan juba ette