Arvutagem ise oma maja soojapidavus
-
- külaline
Re: Arvutagem ise oma maja soojapidavus
Lugemata postitus Postitas mees mujalt »
Krohv 12mm, tuhaplokk 288mm, õhuvahe 30mm, silikaatkivi 120mm.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- külaline
Õhuvahe peaks siiski kinnine olema mul.Kalvis kirjutas: 04 Mär 2017, 17:35 Saab kuid sul on lihtsam - kuna õhuvahe on tuulduv siis arvutataksegi kuni õhuvaheni
-
- Ehituspenskar
mul pole momendil käepärast, kuid valemi sai taandada erijuhtivus tegurile ja edasi oli suht lihtne. Kivisein edasi on nii nagu muudki kihid valemis.
kui muidu ei saa siis võta kõige kehvema akna U arv ja leia tagurpidi erijuhtivustegur.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
Siiski U arvu arvutusel käivad sisse kõik materjalid oma kihtidega ja teostatakse erijuhtivus/läbimõõt arvutus. Kuna me su arvutuste käigust ega valikutest ei tea rohkem midagi siis võib olla nii näpukas kui ka kõik õige.
Lugemata postitus Postitas sokolaad »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
alla 3,5cm pole õhuvahe kuna õhk seal vahes ise ei ei taha eriti liikudasokolaad kirjutas: 15 Mär 2018, 20:17 päris hea leht, aga too nagu näitaks, et 2.5cm õhuvahe asemel võiks 2cm ka panna kuna kuivamise aeg ka nagu ei muutu?
ok, aga ma nüüd vaatasin et kredexi lehel on ka kõik 2.0cm vahedega ja prussid ja liistud on ka 4,5cm laiad mitte 5 (ehk siis 150x45 ja 20x45 jne)
aga ei tea mille põhjal nad seal arvutusi teevad? see u-werti leht annab alles 40cm villa juures 0.086, aga ise arvutades saab juba 35cm-ga 0.079 kätte(koos õhuvahe ja fassaadiga)... ja 0.086 on hoopis 0.09 siis? kuigi seal nagu puitraam ka villa sees ja too võtab võibolla u-arvu veidi maha siis?
-
- külaline
sa ei oska nendele küsimustele vastust leida ilma inseneriks või konkreetset arvutusmeetodit selgeks õppimata , lisaks pead õppima neid tulemusi tõlgendama ja heal juhul leiaksid ehk eestist 2 - 3 inimest kes seda sulle üldse õpetada oskakssokolaad kirjutas: 16 Mär 2018, 13:09ok, aga ma nüüd vaatasin et kredexi lehel on ka kõik 2.0cm vahedega ja prussid ja liistud on ka 4,5cm laiad mitte 5 (ehk siis 150x45 ja 20x45 jne)
aga ei tea mille põhjal nad seal arvutusi teevad? see u-werti leht annab alles 40cm villa juures 0.086, aga ise arvutades saab juba 35cm-ga 0.079 kätte(koos õhuvahe ja fassaadiga)... ja 0.086 on hoopis 0.09 siis? kuigi seal nagu puitraam ka villa sees ja too võtab võibolla u-arvu veidi maha siis?

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas külaline10 »
Knauf 75 krohv-15mm,fibo-3 200mm,pir 180mm,40mm õhuvahe ning columbiakivi 95mm laius
Tänud ette
-
- külaline
ainult materjali U arvud leiad sertifikaatidest. Kui sul on rohkem, kui üks columbiakivi ja ehitisel teisi osi nagu avatäited, põrandad, laed jne , siis on raskem

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
U-arv = 0.11 W/(m²K)
Vaatasin, et keegi oli proovinud seda arvutada minu loodud kalkulaatoriga ja kalkulaator andis vale vastuse.
http://www.vuuk.ee/u-arv.php
Koodi oli lipsanud viga. Nagu ikka - tegijal juhtub. Nüüd on see parandatud.
Edaspidi aegamööda püüan kalkulaatorit täiendada ja täiustada, et oleks võimalik ka külmasildasid arvutusse kaasata.
Praegu saab sellega arvutada lihtsamate tarindite ligikaudseid U-arvusid.
Samas, U-arvuga on nii, et reaalsuses on see alati ligikaudne juba sellepärast, et lähteandmed on ligikaudsed.
U-arvule avaldab mõju ka materjalide niiskus. Aga niiskuse hulk tarindis pole konstantne suurus.
PIR on polüuretaanist soojusisolatsioonimaterjal.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
-
- külaline
omfg milline jälgimisühiskondvuuk kirjutas: 21 Mär 2018, 07:24 Vaatasin, et keegi oli proovinud seda arvutada minu loodud kalkulaatoriga ja kalkulaator andis vale vastuse.

-
- Ehituspenskar
Tänan hoiatamast!Külaline kirjutas: 21 Mär 2018, 08:15omfg milline jälgimisühiskondvuuk kirjutas: 21 Mär 2018, 07:24 Vaatasin, et keegi oli proovinud seda arvutada minu loodud kalkulaatoriga ja kalkulaator andis vale vastuse.pane vaim valmis GDPR (https://en.wikipedia.org/wiki/General_D ... Regulation) jõustub kohe ja selliste avalduste peale võib su ettevõtte mahlapressist läbi lasta.
Kahjuks on mu inglise keele oskus kesine. Tegemist andmete kaitse regulatsiooniga, nagu aru saan.
Mille konkreetse vastu ma siinkohal eksin?
Kalkulaator on minu valmistatud. Ei ole kusagilt maha kopeeritud.
-
- külaline
Tegemist on isikuandmete kaitse üldmäärusega:vuuk kirjutas: 21 Mär 2018, 08:35 Kahjuks on mu inglise keele oskus kesine. Tegemist andmete kaitse regulatsiooniga, nagu aru saan.
Mille konkreetse vastu ma siinkohal eksin?
https://blog.zone.ee/2017/06/01/isikuan ... is-see-on/
Eksid selle vastu , et kodulehel puudub igasugune kirjeldus selle kohta kuidas ja millisel moel kalkulaatori kasutamisel saadud tulemusi töödeldakse või salvestatakse ja samuti ei teavitata sellest, et kalkulaatori tulemusi üldse kuskil salvestatakse, mida täpselt salvestatakse ja ka sellest , et kellelgi on võimalus saadud tulemusi täiendavalt monitoorida.
-
- Ehituspenskar
Kalkulaator on minu kui algaja progemise alal iseõppija näpuharjutus.
Mitte kellegi järele ei toimu mingit nuhkimist, andmete salvestamist, ega töötlemist. Mõtlesin, et ehk on inimestele abiks. Minule enesele ei tulene sellest mitte mingit kasu.
Ainus mida lehelt vaadata saab on viimase arvutuse kuupäev.
Kui kalkulaator aga osasid inimesi mingil moel kahjustab või seadusega vastuolu läheb, siis ilmselt pean kalkulaatori lehelt maha võtma.
-
- külaline
ega kedagi ilmselt ei koti täna see kuidas ja mis sa teed, aga lähitulevikus hakkab ilmselt tekkima väljapressimise liik mis automaatselt ilma kasutajatingimusteta lehekülgi otsib ja neile "teenuse" müüb. Trahvid selle reeglistiku varjus on üüratud.vuuk kirjutas: 21 Mär 2018, 09:24 Tänud väärtusliku nõuande eest!
Kalkulaator on minu kui algaja progemise alal iseõppija näpuharjutus.
Mitte kellegi järele ei toimu mingit nuhkimist, andmete salvestamist, ega töötlemist. Mõtlesin, et ehk on inimestele abiks. Minule enesele ei tulene sellest mitte mingit kasu.
Ainus mida lehelt vaadata saab on viimase arvutuse kuupäev.
Kui kalkulaator aga osasid inimesi mingil moel kahjustab või seadusega vastuolu läheb, siis ilmselt pean kalkulaatori lehelt maha võtma.
-
- külaline
ei ole ja ma olne nõus, et see on lihtsalt uriidiline jamakunn24 kirjutas: 21 Mär 2018, 11:27 Kus kalkulaatori kasutamisel on tegu ISIKUandmete töötlusega? Mõni on ikka tõsielt seeni söönud...

"veebi" tegemine läheb lihtsalt tsipa nürimaks ja anaalsemaks kuna kõik mida sa teed tuleb selgitada kasutamistingimuste kaudu ja veebi tegijana (eriti kui tegu ettevõttega nagu Vuuki leht) pead sa teadma nüüd millest koosnevad andmed mida sa oma veebi tegemises kasutad, kuidas ja kuhu (ka millisele kontinendile) neid salvestatakse ja mis tingimustel ja seda väljendama (ka juhul, kui sa midagi ei salvesta)
ja siit ka imestus , et seda väita peab andmeid kuidagi nägema, kuidagi nägemiseks peab andmeid salvestama ja ilmselgelt oli andmeid piisavalt , et panna kokku kasvõi seesama teema küsimus ja kalulaatoris arvestatu :
sealt vaatamisest isikutuvastamiseni on ainult kaks sammuVaatasin, et keegi oli proovinud seda arvutada minu loodud kalkulaatoriga ja kalkulaator andis vale vastuse.

-
- külaline
sa võid seda ju jahuda ja me võime olla tigedad ja sa ei pruugi teada kellega sa vaidled ja mida oponent teab või ei tea, aga peale 25 maid tuleb ka IKS kooskõlla viia GDPR -iga kui seda juba tehtud ei olekunn24 kirjutas: 21 Mär 2018, 12:16 IP adre ei ole seotud füüsilise iskuga, vaid tehnilise süsteemiga.
Ei ole mõtet seda teemat selle jutuga küll edasi venitada.

Konkreetselt IP aadress (logituna siin foorumis, vuuki lehe analüütikamoodulis , serverilogides) läheb kenasti GDPR -i alla kui võrguidentifikaator või selle füüsilise isiku ühe või mitme füüsilise, füsioloogilise, geneetilise, vaimse, majandusliku, kultuurilise või sotsiaalse tunnuse põhjal
ja GDPR defineerib isikuandmed teisiti ja hulga laiapinnalisemalt ja ei soestu otseselt sellega kas isikuandmed on delikaatsed või mitte (IKS järgi Eestis) vaid käsitleb lihtsalt isikuandmeid mis on igasugused andmed mis võimaldavad isikut otseselt või kaudselt kindlaks teha.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 79&from=ETGDPR art 4.1)
1) „isikuandmed“– igasugune teave tuvastatud või tuvastatava füüsilise isiku („andmesubjekti“) kohta; tuvastatav füüsiline isik on isik, keda saab otseselt või kaudselt tuvastada, eelkõige sellise identifitseerimistunnuse põhjal nagu nimi, isikukood, asukohateave, võrguidentifikaator või selle füüsilise isiku ühe või mitme füüsilise, füsioloogilise, geneetilise, vaimse, majandusliku, kultuurilise või sotsiaalse tunnuse põhjal;
http://www.aki.ee/et/eraelu-kaitse/euro ... tse-reform
-
- külaline
Ära ajagi segamini, GDPR -i järgi see ei pea olema enam "delikaatne" andmetükk ja nagu näed Vuuk isegi pani selle teema ja oma kalkulaatori kasutuse kokku , sest keegi näris sellega sarnast konstruktsiooni. Muidugi ta võis eksida, oletada jne , aga ta tegi seda, ta võib minna kaugemale ja vaadata serveri logist ip aadressi või keegi teine võib minna kaugemale ja isiku tuvastada jne . Jätame tahtluse või selle tegevuse mõttekuse kõrvale ma sellele tähelepanu ei juhtinud. Oluline oli, et see oleks täna võimalik ja kalkulaatori kasutaja ei pruugi seda teada või teada saada ka juhul, kui see teda üldse kuidagi kotiks.kunn24 kirjutas: 21 Mär 2018, 13:17 Ega ma selle vastu vaielnudki, analüüsisin, kuidas saa mingit IP-d paari saamuga seostada isikuga kuidas see muutub delikaatseks isikuandmeks? Nagu ütlesin, et võib ju AKI poole pöörduda, mitte siin edasi kräuksuda.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed