Mul suvel väike töö plaanis teha nimelt seoses põrandakütte paigaldusega tuleb välja vahetada vundament, täpsemalt siis 1/3 osa maja keskel.
Ruumi mõõt on 8x6m
Olen planeerinud töö juba kõik ära aga kuna ma pole seda varem teinud siis kas mõni targem inimene viitsiks silmaga korra üle käia mu plaani.
Kokku tuleb põrand 80cm paks.
15cm betoon
15cm soojustus
20cm peno
5cm peen kild
5cm jäme kild
20cm liiv
Garaazi põrandaks tundub mõistlik.
Vundamend paksus(cm)
18.5 fibo 5
5.0 müüri segu
18.5 fibo 5
5.0 müüri segu
18.5 fibo taldmik
3.0 müürisegu
10cm kruuskillustik fr 4-8
20cm liiv
Välisseinad saavad hüdroisolatsiooni, kihtide vahele mõtetu panna vist antud projektil
Kahe fiboploki rea vahel on plaan kasutada bi-armatuuri asemel tavalist 4m pikkust ja 4mm paksust terast maksumuse pärast, taldmiku sees 8mm.
Vana vundamendi lasen eemaldada meetrikaupa ja sein saab toestatud diagonaalis asetseva kantraua juppidega mis omavahel otsadest fikseeritud ja üless hakkab neid otsadest tõstma mõni stabiilsem tungraud, kantraua pikkuseks plaan 3m kuna asetseb diagonaalis.
Ehk siis mõlemast seina otsast on vaba ruumi 1m peale toestamist. Kuhu mahub siis ilusti tööd tegema ja kui esimesed fibod laotud saab toed järjest eemaldada.
kiire joonis

Majaks kahe korruseline puit maja. Mis arvate ideest ja ehk on soovitusi lisada ?

Peaks olema üpris täpne, arvestades, et palgist saab zablooniga iga kihi täpseks siluda, samuti ka toestus kohtadest, siis ei tohiks peale lõpetamist mingeid muutusi tekkida ja lisada mingi vajumis ruum kah 5cm ehk.
Praegu arvutan, et EPS ploki paigaldus tuleks odavam, aga see suht uus teema, peale selle, et mugavam paigaldada kas on soojuskindlam ka siis nagu kirjas ?
Parimat.
Harald