Kas ehitus hinnad on alla läinud?
Lugemata postitus Postitas reggie »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Lõpetasin just telefonikõne, kus keegi Hr X (nime ütles kiirelt ja uduselt) OÜ-st Y (sama pudine keel) pakkus mulle maja ehitamise teenust. Tema olla Raadimõisas ringi käinud (:!:) ja leidnud, et seal mulle 1 krunt kuulub (ma olen seal piisavalt palju ringi käinud aga ühegi krundi juures omaniku andmeid pole märganud

Mida ma öelda tahan - osa ehitajaid on juba piisavalt hädas, kui objekte sedasi otsima peab. Omanike andmed ilmselt maa-ametist/arendajalt vms kohast. Kusine mulje jäi sellest, et ei viitsitud isegi eelnevalt kontrollida, mis seisus konkreetne objekt on.
Ja muidugi võib kaeda siia.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Selliseid kõike-oskavaid jobusid oli ka "buumi" ajal, kes käisid ukse taga kätt väristamas...Mõned lihtsalt surevad nälga ka peenra kõrval...2korda2 kirjutas:Natuke vihjeks, kuhupoole liigub meie ehitusturg.
Lõpetasin just telefonikõne, kus keegi Hr X (nime ütles kiirelt ja uduselt) OÜ-st Y (sama pudine keel) pakkus mulle maja ehitamise teenust. Tema olla Raadimõisas ringi käinud (:!:) ja leidnud, et seal mulle 1 krunt kuulub (ma olen seal piisavalt palju ringi käinud aga ühegi krundi juures omaniku andmeid pole märganud). "Ehk on soov sinna maja ehitada? Meie pakume". Minu vastuse peale, et krunt tõesti minu aga krundil juba maja püsti ja ma koguni sees elan kostus esiteks raske ohe aga siis kiirelt pakkumine teha haljastustöid.
Mida ma öelda tahan - osa ehitajaid on juba piisavalt hädas, kui objekte sedasi otsima peab. Omanike andmed ilmselt maa-ametist/arendajalt vms kohast. Kusine mulje jäi sellest, et ei viitsitud isegi eelnevalt kontrollida, mis seisus konkreetne objekt on.
Ja muidugi võib kaeda siia.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vmb »

Disclaimer: *Postitustes langusele või tõusule viitavad protsendid, kinnisvaraettevõtete nimed, kuupäevad, languse mahud, kinnisvara aadressid jms informatiivne atrbiuutika on ilukirjanduslik müstifikatsioon ja seda tuleks käsitleda kui kvaliteethuumorit. Võib esineda ebatäpsusi.
Lugemata postitus Postitas eml »
Mul 170 m2 vundamendi ehituse eest küsitakse keskmiselt 450 000.-
See koos põrandaküttega. Materjali ja tehnika kulu peaks olema kuskil max 200 000.-
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maaler »
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas windo »
-
- -
Tausta selgitamiseks tuleb lisaks lugeda seda (täpsemalt siis kaido75 ja momentum-nimelisi postitusi). Ehk siis infovoog seal taga on vägagi tõepärane. Ilmselt pole ajakirjandust jälginud - selle lehe materjali on põhjalikes artiklites kasutanud juba nii Postimees kui Äripäev (ei, mul ei ole viiteid kohe võtta). Jälgimise all on ainult eluasemed ja elamumaa, kokku >4000 uusarenduse objekti. Hinnanguliselt jääb jälgimisest välja ainult ca 5% vastavasse rühma kuuluvatest arendustest Eestis. Kui natuke mõtled, saad ehk isegi aru, miks seal all selline disclaimer on.vmb kirjutas:tegin copy-paste selle eelmise viite lõpust![]()
Disclaimer: *Postitustes langusele või tõusule viitavad protsendid, kinnisvaraettevõtete nimed, kuupäevad, languse mahud, kinnisvara aadressid jms informatiivne atrbiuutika on ilukirjanduslik müstifikatsioon ja seda tuleks käsitleda kui kvaliteethuumorit. Võib esineda ebatäpsusi.
Aga noh, ignorance is bliss, nagu võõramaa keeles öeldakse.
-
- -
Ma küll ei tea, millise vundamendiga on tegemist aga kui tegemist sellise keskmise eramu vundamendiga, siis materjali 200K eest ei kulu kohe kuidagi. Isegi igasugu riistade rendihindu ja transporti otsa liites peaks summa jääma kõvasti väiksemaks.eml kirjutas:Hetkel saavad ehitada lasta väga hea sissetulekuga inimesed.
See koos põrandaküttega. Materjali ja tehnika kulu peaks olema kuskil max 200 000.-
Aasta tagasi maksin mina oma vundamendi eest 175K. Sees kõik tööd alates kopast kuni valatud põranda "koperdamiseni". Ise ei ehitanud midagi, transport ja järelvalve tasu samuti selle hinna sees. Tõsi, minu vundament on pisut väiksem - 145m2. 44m2 sellest on ilma põrandakütteta (garaaž, katlaruum, leiliruum).
Lugemata postitus Postitas eml »
Minult tuleb mitteköetavat põrandat kuskil 44 m22korda2 kirjutas:Ma küll ei tea, millise vundamendiga on tegemist aga kui tegemist sellise keskmise eramu vundamendiga, siis materjali 200K eest ei kulu kohe kuidagi. Isegi igasugu riistade rendihindu ja transporti otsa liites peaks summa jääma kõvasti väiksemaks.eml kirjutas:Hetkel saavad ehitada lasta väga hea sissetulekuga inimesed.
Aasta tagasi maksin mina oma vundamendi eest 175K. Sees kõik tööd alates kopast kuni valatud põranda "koperdamiseni". Ise ei ehitanud midagi, transport ja järelvalve tasu samuti selle hinna sees. Tõsi, minu vundament on pisut väiksem - 145m2. 44m2 sellest on ilma põrandakütteta (garaaž, katlaruum, leiliruum).
Tööraha 250 000.- on korralik teenistus. Kui viljandimaal teenib keskmiselt 10 000 neto, siis kui ma saan aastaga vundamendi valmis

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas huvitav »
Pigem on see jobu kes küsib turuhinda, arvestamata sealjuures oma kvaliteeti ja suutlikust.
Viimaste tõttu, võibki mulje jääda - maksa palju tahad, ikka saad s'tta.
-
- külaline
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Re: Kas ehitus hinnad on alla läinud?
Lugemata postitus Postitas murmet »
Vahendaja oleks küll vist "või sees" kui meil siin as eesti vabariik miski langekssalam kirjutas:Tahaks teada, et kas ehitus hinnad on langenud või mitte, sest mu üks tuttav vahendaja käib ja räägib koguaeg, et hinnad on hetkel kohutavalt alla läinud, aga ise ma sellest nagu eriti veel aru pole saanud. Tahaks, siis kõigi arvamust selles osas teada saada.

Lugemata postitus Postitas Imre »
Multivara kopa tund on juba pea 500,tagasitäide (liiv,mitte muld ja tikkripõõsad )koorem maksab 5000,uuest aastast veel kallimaks,betoon pumiga 1m3 maksab 1700 ja vähegi makse maksad ei tule selle 175k eest kuidagi välja
-
- -
175K vundamenti saan näidata ainult piltidelt - maja juba peal ja vundamenti pole enam näha.
Merko 2006. aastaaruanne lk 13:
"Seisuga 31.12.2006 oli kontsernis müümata 32 valmis korterit omahinnaga 18,1 mln krooni ja lõpetamata toodangus 839 korterit omahinnaga 428,1 mln krooni, millest eellepingutega oli ostjatele müüdud 404 korterit."
Kes koolis vähemalt algkooli jagu käinud, leiavad siit valmis korteri keskmiseks omahinnaks 566KEEK. Mis hinnaga keskmine Merko korter müügis on? Ma ei ütle, et Merko hakkab peagi kortereid müüma 600K tükist aga miljoni eest peaks saama müüa küll üpris korralikke kortereid ja seejuures veel kasumis ka olla.
Lugemata postitus Postitas Imre »
segu 3 t kotti 4419
saalungi laud 1tihu 4000
põrandakütte toru 350jm. 8750
peno 100 18pakki 10565
armatuur (taldmikusse ,fibo vahele,armatuurvõrk toru tarbeks)5000
betoon (fiiber) koos taldmikuga 18m3 ( 10cm ja 20cm) 30600
trassi piikamine+trass 26000
kaeviku kaevamine+tagasitäide 11000
tagasitäide+pandusele liiv a100m3 50000
panduse peno 50mm 4pk 2000
kõiksugu transpordi teenused 3000
168094
Teostus joonised põrandaküttele,vesi-kanali joonised,muud lisa abinõud
kiled,kruvid,kindad jne.See veel lisaks.
See on 112m2 vunda ilma töömaksumuseta asub Murastes.
-
- külaline

Lugemata postitus Postitas reggie »
Mis sul spordijalatsite vastu on?! Millega ta sul sinna objektile tulema peab? Mina kannan kah spordijalatseid, on mugavad, toetavad jalga, ei libise jne. Oleneb muidugi tööst.Anonymous kirjutas:Imre, võta rahulikult-ega nende tegelasetga, kes tegelevad varastatud kauba hangeldamise ja käibemaksupetmisega, konkureerida saagi...Pluss tööd teevad mehed, kes on sellest midagi kuskil kuulnud(hea näide-üks kuulutuse peale tulnud, omasõnu elukutseline, saabus objektile spordijalatsites...)Nad löövad hinnaga jalad alt, aga õnneks põhinevad ka erinevad õpetlikud vanasõnad elust ja toimivad sõna-sõnalt
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed