jällegi selline popsi meelevaldne mõtlemine.. ma ei telli palke, ma oman neid.

Lugemata postitus Postitas Külaline »
jällegi selline popsi meelevaldne mõtlemine.. ma ei telli palke, ma oman neid.
Lugemata postitus Postitas ......... »
Lugemata postitus Postitas AloK »
Ehee, ma olen ju linnavurle. Nädalavahetuseti puude kallal rassimine on puhas rõõm. Tasuta trenn, selg saab tugevaks ja närvid puhkavad. Ostsin paar nädalat tagasi ka juba valmis puid 10 RM, mingid pilpad toodi. Ega see maakohas korraliku puu leidmine nii lihtne polegi. Tehakse endale ja naabrimehele, müügiks ei tehta, ütlevad, et pole turgu. Nüüd aga on korralikud 3m lepapalgid õue peal, teen millise pikkusega tahan ja nii jämedad, kui tahan. Pilpaga vene kerist ju ei küta. Ei viitsi mina mööda küla käia ja santida, kes mulle puid teeks või müüks.
Kui mu mälu ei peta, siis meil maal on see Stokkeris müüdava moodi, millel lisapilud, ainult 550mm. On vist Rootsi toodang ja maksis teine vist sinna 120€ kanti. Teritatud peale ostmist ei ole, aga lõikab ilusti. Sügisel sai veidi lähemalt hambaid uudistatud, aga ei paistnud küll, et midagi hullu oleks.AloK kirjutas: 18 Dets 2017, 20:35 Kas mõni neist: http://tooriistamarket.ee/et/saeketas-700x30x30mm-z42, https://www.stokker.ee/saeketas-700x443 ... Id=1364217
Stokkeri ketta ostsin ära. Sõbra käest sain 4 kW 2950 p/min mootori. Paluks abi nüüd pöörete õigeks saamisega. Mina seda joonkiirust arvutada ei mõista.Teinekülaline kirjutas: 14 Dets 2017, 18:48 AloK-le. Sinu toodud numbrite järgi on su saeketta joonkiirus 0,68*3,14*95/115*950/60 = 28m/s st vähevõitu.
Lugemata postitus Postitas Allan »
Lugemata postitus Postitas A.S. »
Lugemata postitus Postitas Allan »
Lugemata postitus Postitas A.S. »
Lugemata postitus Postitas Käsn »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kreissae mõte seisneb selles, et teha sellega 50cm puid, aga mitte 25cm pliidipuid nagu sina oled teinud.Käsn kirjutas: 19 Veebr 2018, 01:04 Mina ei saa aru, mis selle kreissae mõte tänapäeval olema peaks. Korralikku palki sinna peale punnitada on nõmeduse tipp. Pliitapuude jaoks tegin 5x5 kaigastest raami, sinna vahele laon 50cm halud riita ja lasen kettsaega, stihl 261, ülevalt alla nagu sulavõist läbi. Vanasti tegin seda tööd kreissaega , no kuradi nüri oli ikka halu kaupa seda teha.
Toodetakse tööstuslikult neid veneaegseid jäänukeid tänapäevalgi ja tagatipuks veel väljamaal. Kelle jaoks? Kui juutuubi vaadata, siis kasutavad tänapäeval neid isegi väljamaalased, kelle areng peaks olema meie arengust omast tunduvalt eespool.
Kiikasin uudishimust müügikuulutuste lehti, et palju need isetehtud kreissaed ka maksvad. Saagide seisukorra ja küsitava hinna vahel ei näinud mitte mingisugust reaalset seost.
Lugemata postitus Postitas sokolaad »
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Kui üritada kümnekordset kuusakoski hinda saadas siis võib müük keeruline olla. Kui võrrelda bensiinikulu vs elektrikulu puude saagimisel-järkamisel on vahe üsna märgatav, isegi oma tööd arvestades.Käsn kirjutas: 19 Veebr 2018, 01:04 Mina ei saa aru, mis selle kreissae mõte tänapäeval olema peaks. Korralikku palki sinna peale punnitada on nõmeduse tipp. Pliitapuude jaoks tegin 5x5 kaigastest raami, sinna vahele laon 50cm halud riita ja lasen kettsaega, stihl 261, ülevalt alla nagu sulavõist läbi. Vanasti tegin seda tööd kreissaega , no kuradi nüri oli ikka halu kaupa seda teha. Peenemaid kaikad võibolla tõesti sellega hea lasta, aga mulle meeldib ikka korralikust puust pakke lasta kettsaega. Kreissaag on veneaegne jäänuk, kui korralikku kettsaagi saada polnud. Nüüd on valik missugune. Ma isiklikult ootan,millal stihl sissepritse mudeliga välja tuleb, see peaks juhtuma juba selle aasta suvel, 80cm3, 5kw mootor ja 6,2 kg . Ma ei kujuta isegi ette, mis loom sellest tuleb, kuna juba praegune 261 on minu jaoks piisavalt võimas oma 2.8 kw mootoriga. Üritasin oma kahte kreissaagi maha müüa vahepeal, aga mitte keegi neid ei tahtnud. Ilmselt läähevad millalgi kuusakoskisse.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025