Ehitusmaterjal baltikumist

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
jyri0
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 04 Nov 2017, 21:07

Ehitusmaterjal baltikumist

Lugemata postitus Postitas jyri0 »

Äkki keegi oskab anda head nõu. Meil vana vene aja lõpus ehitatud maja, 335ruutu pinda, puitmaja. Plaan on renoveerida väljast täielikult, uus katus (silma jäänud kivipuruga teras), soojustus katusele, välisvooder täielik uus (sees saepuru, ei hakka välja kiskuma, paneme 200 peale), tuuletõket pole, ka tuuletõke seega kõikjale, uus vooder, keldri täielik soojustus. Ehitusmaterjalide turul veidi ringi orienteerudes jääb silma, kuivõrd räigelt õhku pakkumistes sees on, seega tekkis mõte materjal ise soetada kas lätist, leedust või poolast, sest rekkavõimalus on olemas. Eesmärk ei ole seina katusele panna odavmaterjali, vaid märksõna kvaliteet. Majja soovime hiljem ideaalis ka maakütet.

Küsimus ongi, kas ja kust mida oleks mõistlik muretseda ja mida võtta Eestist ja kas see end ära tasub? Kas kellelgi on kogemust ja oskaks nõuga aidata? Ette tänades, 5219880.
Külaline
külaline

Re: Ehitusmaterjal baltikumist

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui selle Poolast toodud materjalile lisada kütuse, auto, jne kulud, mis siis saab Eesti hindadega?
Lisaks, kes teab, mis krdi lambast need asjad seal treitud on. CE märgise võin sulle igale poole ise templiga peale lüüa.
Rein Sa
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 414
Liitunud: 19 Aug 2013, 13:22
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Ehitusmaterjal baltikumist

Lugemata postitus Postitas Rein Sa »

Ei tea, kui palju need materjalid väljamaal odavamad on. Siin võid ka osta mõnest e-poest, kust saab odavamalt, kui tavalisest ehitusmaterjali poest, muidugi tuleb arvestada sellega, et liiga õrnade materjalide seas leidub katkisi tükke, mida nad välja vahetada ei taha.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: Ehitusmaterjal baltikumist

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Aga mis nõu siin vaja on ? Ämbrit, vanni, teeklaasi ? Pane kohalikud hinnad ühte ritta. "3xodavamad" teise ritta ja ongi selge. Mõlemale pane transa juurde. Teisenda oma aeg kah rahaks ja lisa see kah juurde. Nüüd oleta, et mingi 10% on praak mis tuleks välja vahetada ja arvuta palju see maksma läheb. Peaksid üsna hea ülevaate saama.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Ehitusmaterjal baltikumist

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Sel suvel tegime pikema reisi Euroopasse, siis sai kodutööna välja nuhitud ka Läti, Leedu ja Poola suuremad ehituspoed, mis teepeal ette jäid. No hinnad on nii ja naa, aga sa pead enne kindlalt teadma, mida sa lähed ostma ja mis on nende asjade hinnad Eestis. Oli kiirremondi jaoks vaja päris mitu asja, mida teadsin, et Lätis on kindlasti odavamad. Laminaat, vetsupott, köögikubu(Poolast) ja veel üht-teist+ tagasiteel kohustuslik peatus Iklas ning kogu kupatus teiselt poolt piiri andis kokkuvõttes arvestatava summa.
Kahtleva seisukohale jääks rekaga järele minemise mõtekuses, isegi kui auto on isiklik ja shopping tehakse oma vabast ajast. Suuremate ostude puhul siinsetes ehituspoodides olen julgelt marssinud projektimüüki ja küsinud reaalsemat hinda kui müügisaalis lipiku peal. Toimib! :)
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Vasta