Isover Facade ilmastikukindlus
Isover Facade ilmastikukindlus
Lugemata postitus Postitas alfie »
Katan maja septembrikuu jooksul Isover RKL31 Facade plaadiga (+ loomulikult teip ühenduskohtadesse) ning enne järgmist suve ei ole ilmselt võimalust maja voodriga katta. Isover oma tootelehel kirjeldab: "Plaat on kaetud ilmastikukindla, kuid veeauru läbilaskva kattega. Seega saavutatakse
niiskustehniliselt õigesti toimiv lahendus." Palun kogenumate nõu - kas plaat on nii ilmastikukindel, et võib ca pool aastat, sh talvel, ilma voodrita seista?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 76 korda
Re: Isover Facade ilmastikukindlus
Lugemata postitus Postitas Prill »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas arno14 »
Omast reaalsest kogemusest lisan, et linnud rikkusid mulle selle teema nii ära, et mõned kohad pidin plaatide kaupa vahetama. Seisis ca 4 nädalat lahtisena. Aga kõik sõltub jällegi asukohast ja muudest asjaoludest.Prill kirjutas: 28 Aug 2017, 13:14 Ilmastiku pärast vast ei juhtu selle aastakesega midagi, päike vast natuke pleegitab. Palju suurem oht on linnud, kes kipuvad sealt villa seest oma aruga putukaid nokkima ja lahtitulnud villatuuste endid, oma pesa soojustuseks kandma. Selles mõttes oleks soovitav kas mõne odava plaadiga või koormakattega seinad ära katta. Ega see odav koormakate seal ka palju kauem kui aastake tervena ei püsi.
Kas mingi lindudele ebameeldiva ainega pritsimine neid elajaid villast eemal ei hoiaks?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas arno14 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas aadukana »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mida seal ette kujutada veel on? Fantaasiat ei ole?alfie kirjutas: 28 Aug 2017, 13:45 Ma ei kujuta ette, kuidas ma ca 200 m2 mingi koormakattega katma hakkan, nurgad, aknad jms ka veel.

Ämma piss, mis on 2 nädalat soojas kohas laagerdunud?alfie kirjutas: 28 Aug 2017, 13:45 Kas mingi lindudele ebameeldiva ainega pritsimine neid elajaid villast eemal ei hoiaks?

Aga üks küsimus veel. Isover ise pakub plaatide jaoks paigaldusprofiili 50mm, kuid mul on 30mm plaadid - kas neile paigaldusprofiili vaja ei olegi?
-
- Ehitusveteran
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kruvi keeraja »
Sinna lähevad distantspuksid 30 mm, plaat on nii pehme et ilma nendeta ei saa.alfie kirjutas: 05 Sept 2017, 11:12 Tänud vastuste eest, lähen siis kas koormakatte või ehituskile peale.
Aga üks küsimus veel. Isover ise pakub plaatide jaoks paigaldusprofiili 50mm, kuid mul on 30mm plaadid - kas neile paigaldusprofiili vaja ei olegi?
Veider on asja juures see, et kui enamus poode hoiab RKL plaati sees ja isegi teipi on saada, siis bauhofis vähemalt on puksid ainult tellimise rida.

K-rauta müüb selliseid

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kus kuradi kohast te internetiajastul asju otsite?alfie kirjutas: 05 Sept 2017, 11:12 Aga üks küsimus veel. Isover ise pakub plaatide jaoks paigaldusprofiili 50mm, kuid mul on 30mm plaadid - kas neile paigaldusprofiili vaja ei olegi?

Kordaks siis veel üle - Isover ise pakub plaatide jaoks paigaldusprofiili 50mm, kuid mul on 30mm plaadid - kas neile paigaldusprofiili vaja ei olegi?
Isoveri enda paigaldusprofiil näeb "internetiajastul otsides" välja järgmine:
https://www.isover.ee/tooted/isover-rkl ... dusprofiil
-
- Ehitusveteran

Distantsliistu alused vuugid jäid nii nagu olid, lootusega, et distantsliist ise tihendab, tapiga horisontaalvuukidesse sai lastud vahtu ja osa vuuke taipasin lõpuotsas ka silikooni-hermeetikuga üle käia.
Süda rahu saaks, tuleks kunagi vooder maha võtta ja puksid-teip vist ära panna, seni tuleb elada teadmises, et teadmatusest sai tehtud poolikut tööd - see on see ise pusimine

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Minu viga, lugesin valesti.alfie kirjutas: 05 Sept 2017, 13:54 Kordaks siis veel üle - Isover ise pakub plaatide jaoks paigaldusprofiili 50mm, kuid mul on 30mm plaadid - kas neile paigaldusprofiili vaja ei olegi?
Isoveri enda paigaldusprofiil näeb "internetiajastul otsides" välja järgmine:
https://www.isover.ee/tooted/isover-rkl ... dusprofiil

Urmas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rkl30 »
mina kasutasin tavalist rkl plaati ja tõmbasin kanga hiljem peale, alumise kanga paani kinnitasin klambrite ja hermeetikuga karkassi alusvöö külge, sinna peale RKL plaat ja siis keerasin kanga üles ning liistu/teipidega kinni.... paras peavalu oli, aga tehtud sai.
vers 1.
Kõige lihtsam on niimoodi lahendada, et kui soklisse ja avatäidete juurde ning muudesse kohtadesse kus tuuletõke lõpeb - panna +25 mm kõrgune pruss võrreldes pehme ville karkasssiga - see mõõt on lihtsalt nende puitkarkasside standardmõõtude kõige lähedasem mõõt. Või siis teha 100se karkassiposti kohale paksendus. Näiteks immutatud terrassilaua paksus on 28 mm.
vers 2.
kõige lihtsam, et lahtised tuuletõkke avatud servad ära teipida. 60ne teip panna 2 riba kõrvuti. Esimene katab ära teibitava pinakatte ja teine jätkab seda teibitud pinda juba siis karkassipostini, mis on ümber avatäite.
Samas saab lahendada neid servaalasid ka vineeridega lahendada.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed