elektriboileri vastupidavus
-
- külaline
elektriboileri vastupidavus
Lugemata postitus Postitas null maandus »
Tänud vastajatele!
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 15 korda
Re: elektriboileri vastupidavus
Lugemata postitus Postitas Lambivend »
Vanus minimaalselt 15 aastat, korra või kaks vahetatud küttekeha. Mingi kahtlase nimega toodang oli aga itaalias toodetud.
Uus boiler on Thermex 100L, vene tootja, ei oska veel midagi kommenteerida, loodame ,et kestab.
Ideaalis oleks võtnud regent/Ariston aga kahjuks antud poes ei leidunud sihukest horisontaalsel kujul.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas nojah »
-
- külaline
Tööle panin aastal 2000 sügisel, rohkem pole näpuga puutunud.
Külm vesi tuleb alt sisse, ülevalt tipust läheb soe välja. Külje peal on veel kaks keermestatud ava, korgid ees.
Milleks need on, ma ei tea. Äkki on seal miski siug sees või on need soojavee tsirkulatsiooniks?
Olen mõelnud, et ehk peaks kaema, kas ehk anoodi vaja vahetada... ? Ostsin selle omal ajal eelmise aastatuhande viimasel aastal 1000 krooni eest lõpumüügist. Vahepeal on FEB neid hakanud pidevalt müüma, ehk on neil küttekehi ja anoode, mis sobivad?
.... mõeldud, mõeldud...

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas Lambivend »
Kindlasti leidub sobivaid küttekehi ning anoode. Ja kindlasti tuleks neid mõistliku aja tagant vahetada.Külaline kirjutas: 19 Aug 2017, 12:27 Austrian Email. Vertikaalne, 200 liitrit, küttekeha 6kW . Elektrit saab peale igal öösel ainult 2 tundi. Vahel harva, kui keegi vanni läheb, siis pikemalt.
Tööle panin aastal 2000 sügisel, rohkem pole näpuga puutunud.
Külm vesi tuleb alt sisse, ülevalt tipust läheb soe välja. Külje peal on veel kaks keermestatud ava, korgid ees.
Milleks need on, ma ei tea. Äkki on seal miski siug sees või on need soojavee tsirkulatsiooniks?
Olen mõelnud, et ehk peaks kaema, kas ehk anoodi vaja vahetada... ? Ostsin selle omal ajal eelmise aastatuhande viimasel aastal 1000 krooni eest lõpumüügist. Vahepeal on FEB neid hakanud pidevalt müüma, ehk on neil küttekehi ja anoode, mis sobivad?
.... mõeldud, mõeldud...![]()

-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas no ei tea »

-
- külaline
Sama mahu ja võimsuse juures annab vertikaalne boiler umbes 15% rohkem sooja vett.
Elektrilisi veeboilereid on kaht sorti - sukel- ja keraamilise küttekehaga. Sukelküttekeha on vahetult vees. Boileri emaileeritud sisepinda kaitstakse roostetamise eest magneesiumanoodiga, mis kasutamise käigus kulub. Kord aastas tuleks veeboiler lahti võtta, katlakivist puhastada ning vajadusel paigaldada uus anood.
Keraamiline küttekeha asub aga õhukese seinaga metallpadrunis ning ei puutu soojendatava veega vahetult kokku. Boileri sisepinda kaitseb rooste eest titaan-anood, mis kestab terve boileri eluea.
Lugemata postitus Postitas xil »
Mul vanemas majas on 14,5 aastat vana titaaniga Atlantis 150l. 2a. tagasi läks termorelee läbi, tuli asendada, rohkem pole remontinud ja puhastanud pole kordagi. Ma ei teagi, kuidas teda puhastamiseks laiali lammutada - ker. küttekeha on eraldi "kapslis", sealtkaudu puhastada ei saa.
-
- külaline
-
- külaline
"150 liitrine Atlantic, kolmefaasiline kuiv küttekeha. Pidas vastu vist 19 või 20 aastat. Korra vahetasin küttekeha kuna vana tegi paugu, ehk siis olid keraamikas paar põlenud kohta mingil põhjusel. Kasutamise ajal ei puhastanud seda boilerit mitte kordagi. Väljavahetamise põhjus oli, et mingi flantsi vahelt hakkas läbi jooksma. Võibolla oleks saanud putitada aga ei hakanud jändama."xil kirjutas: 01 Sept 2017, 09:26 Magneesiumelektroode tuleb asendada, titaanelektrood peab kogu boileri eluea vastu.
Mul vanemas majas on 14,5 aastat vana titaaniga Atlantis 150l. 2a. tagasi läks termorelee läbi, tuli asendada, rohkem pole remontinud ja puhastanud pole kordagi. Ma ei teagi, kuidas teda puhastamiseks laiali lammutada - ker. küttekeha on eraldi "kapslis", sealtkaudu puhastada ei saa.
Minu postitus oli sama mõttega. Ma pole siis ainus kelle Atlantic pikalt pidanud on.
-
- külaline
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad