Tervist,
Kas kellelgi on mingit kogemust sellise aparaadiga nagu Nibe Fighter 410P (väljatõmbeõhu soojuspump)? Oli mõte oma ehitatavasse majja selline asi panna, aga kahjuks pole ühelgi tuttaval sellist, et saaks kogemusi/arvamusi. Soovitate/ei soovita? Salongides on jutt, et hea asi, kui tahad, siis me võime sulle ühe müüa...
Terv.
Sys
Nibe Fighter 410P
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas linni »
Nibega otsest kogemust ei ole, aga kuna kunagi ehitust alustades sai kõikvõimalikud variandid läbi töötatud, siis ühtteist on meeles.
Paigaldada lihtsam kui maakütet, COP jääb aga ilmselt alla 2 (väga väike kasutegur).
Ise kasutan IVT kombiagregaati maaküte + ventilatsioonitagastus. Suvel toidab maja ning tarbevee puhtalt ventilatsiooni soojusvahetist saadava energiaga ära, maakütte kompressorit hakkab taha lülitama 10 soojakraadist allpool. Nibel hakkab lülituma 9 kW-ses mahus elektritenne. Mis teadupärast ei tähenda head rahakotile.
Hind. Tänast hinda IVT TWIN-ile ei tea, mina maksin paar aastat tagasi 135 tuh. Vaadates Nibe hinda 76 tuh, siis ma ei näe ühtegi põhjust, miks ma peaksin selle ostma. Kui just ei ela ridaelamus 200 ruudusel krundil.
Aga ventileeritud majas on mõnus elada küll
Paigaldada lihtsam kui maakütet, COP jääb aga ilmselt alla 2 (väga väike kasutegur).
Ise kasutan IVT kombiagregaati maaküte + ventilatsioonitagastus. Suvel toidab maja ning tarbevee puhtalt ventilatsiooni soojusvahetist saadava energiaga ära, maakütte kompressorit hakkab taha lülitama 10 soojakraadist allpool. Nibel hakkab lülituma 9 kW-ses mahus elektritenne. Mis teadupärast ei tähenda head rahakotile.
Hind. Tänast hinda IVT TWIN-ile ei tea, mina maksin paar aastat tagasi 135 tuh. Vaadates Nibe hinda 76 tuh, siis ma ei näe ühtegi põhjust, miks ma peaksin selle ostma. Kui just ei ela ridaelamus 200 ruudusel krundil.
Aga ventileeritud majas on mõnus elada küll

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas warlock »
Mul liigse ventileeritusega vastupidi, negatiivne kogemus. Suvel pole loomulikult probleeme - võib aknad lahti hoida ja midagi ei juhtu, aga talvel, kui välisõhu abs. niiskus on madal, kuivatas ventileerimine toaõhu ära ja tulemuseks oli pidevalt kipitav kurk. Kui mingi õhuniisutaja ka lisaks aretada, siis ehk liigaktiivne ventilatsioon pole probleemiks.linni kirjutas:Aga ventileeritud majas on mõnus elada küll
Muide uutel maasoojuspumpadel pole cop mitte 2, vaid reaalselt võrreldes (varem on elektriga köetud ja seega võrdlusallikas olemas) ligi 3 kogu kütteperioodi kohta keskmiselt. Ventilatsiooni pealt soojust juurde korjates vaevalt, et kasutegur eriti tõuseb, samas on selline süsteem oluliselt kallim ja seega tuleb ka kw hind kõrgem.
-
- Korralik postitaja
Maasoojuspumba COP loomulikult suurem, rääkisin väljatõmbeõhu soojuspumbast (ehk Nibe antud juhul), ja sedagi teoreetiliselt.
http://www.kliimaseade.ee/images/storie ... d/f100.pdf
Siin ilusad värvilised pildid sees, isegi kokkuhoitava raha numbridki ilusti olemas.
Teemas küsitud mudeli 410 kohta pole ainult midagi. Tasub tähele panna, et kui muud mudelid toimivad ühes suunas - väljatõmme - , siis 410 mudel töötab kahes suunas - väljatõmme-sissepuhe - ning osa toodetavast energiast kulub siseneva õhu soojendamiseks. Mis kisub kasutegurit veelgi alla.
http://www.kliimaseade.ee/images/storie ... d/f100.pdf
Siin ilusad värvilised pildid sees, isegi kokkuhoitava raha numbridki ilusti olemas.
Teemas küsitud mudeli 410 kohta pole ainult midagi. Tasub tähele panna, et kui muud mudelid toimivad ühes suunas - väljatõmme - , siis 410 mudel töötab kahes suunas - väljatõmme-sissepuhe - ning osa toodetavast energiast kulub siseneva õhu soojendamiseks. Mis kisub kasutegurit veelgi alla.
Lugemata postitus Postitas sys »
Ma pole küll eriti taibu, aga kuidas siseneva õhu soojendamine kasutegurit alla kisub? Kas põranda/radiaatoritega küttes läheb selle sissepuhutava (freshi klapi kaudu sisse tõmmatava) õhu soojendamiseks vähem energiat? Minu mõistus ütleb, et vahet pole millega õhku soojendatakse, küttega tegemist on nii ehk naa.
Seda 410P mudelit vaatasin just selle pärast, et ta soojendab sissepuhutavat õhku ja ma ei pea põrnda temperatuuri tõstma, et talvel freshklapi kaudu sisenevat -20 kraadist õhku soojendada (mu jalgadele ei meeldi väga soe põrand).
Äkki on kellelgi veel mingi hea soovitus, kuidas Kliimaseadmest või ABC Kliimast mailile vastus/hinnapakkumine saada? Tundub et niisama e-maili saatmine on lihtsalt aja raiskamine ja vaimu väsitamine.
Seda 410P mudelit vaatasin just selle pärast, et ta soojendab sissepuhutavat õhku ja ma ei pea põrnda temperatuuri tõstma, et talvel freshklapi kaudu sisenevat -20 kraadist õhku soojendada (mu jalgadele ei meeldi väga soe põrand).
Äkki on kellelgi veel mingi hea soovitus, kuidas Kliimaseadmest või ABC Kliimast mailile vastus/hinnapakkumine saada? Tundub et niisama e-maili saatmine on lihtsalt aja raiskamine ja vaimu väsitamine.
-
- Korralik postitaja
Freshklapi võid alati koomale panna.
Kui väljas - 20 kraadi, siis põrandassemineva vee temperatuur veidi üle 30 kraadi. Oled kindel, et su jalg tunnetab seda?
Minu praktika: kui juba meilile ei vastata, siis side lõpp ja uus firma. Hinnapakkumine hinnapakkumiseks, aga mis siis saaks, kui keset sügavat talve küte üles ütleb ning keegi meilile/telefonikõnele ei vasta?
Kui väljas - 20 kraadi, siis põrandassemineva vee temperatuur veidi üle 30 kraadi. Oled kindel, et su jalg tunnetab seda?
Minu praktika: kui juba meilile ei vastata, siis side lõpp ja uus firma. Hinnapakkumine hinnapakkumiseks, aga mis siis saaks, kui keset sügavat talve küte üles ütleb ning keegi meilile/telefonikõnele ei vasta?
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu