aurutõke kahe kipsplaadi vahel
-
- külaline
aurutõke kahe kipsplaadi vahel
Lugemata postitus Postitas qningas »
kips-aurutõkkepaber-kips-karkass/vill-palk
Tean, et aurutõke on hädavajalik sest muidu pääseb niiskus villa sisse ning siis muutub vill kasutuks ja ei hoia sooja.
Millised miinused välja tuua? Ilmselt hakkab pealmine kipsplaat niiskust koguma aga kui ruumis on normaalne vent ja küte, siis äkki on parem ikka?
-
- külaline
Re: aurutõke kahe kipsplaadi vahel
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas rully34 »
Lugemata postitus Postitas Kaar »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lugemata postitus Postitas summutaja »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
siis on aurutõke osb ja kipsi vahel , kui sa ei tea milleks aurutõket paigaldatakse ja kui aurutihedat konstruktsiooni sul vaja on võid selle panemata jätta nö pole mõtet kooliraha makstasummutaja kirjutas: 02 Mai 2017, 14:33 Kasutan teemat ja küsin, et kui panna Aurutõke mitte kahe kipsplaadi vahele vaid OSB ja kipsplaadi vahele, et mis siis saab?
Lugemata postitus Postitas summutaja »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 76 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 76 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Ma ka ehitusest ei jaga aga see ei sega mul iseehitajana targutamastsummutaja kirjutas: 02 Mai 2017, 16:10 Tunnistan, et ehitusest suurt ei jaga, sellepärast siit nõu küsingi. Hakkasin OSB seina panama ja siis üks tuttav ehitusmees ütles, et mul valesti tehtud, et aurutõkkepaber oleks pidanud käima karkassi külge (ma küll ei tea kuidas seda sinna kinnitada) ja alles siis OSB + Kips. Sellepärast tekkiski küsimus, et mis siis saab, kui paber on OSB ja kipsi vahel ja kas seda on sinna üldse mõtet panna või teipida OSB plaadi vahelised vuugid kinni ja panna kohe kips otsa.

Minu arusaamist mööda oleks aurutõkke mõistlik koht välisseina ja sisekarkassi vahel, nii, et karkassi sees jooksvad kaablid ja torud ei lõhuks aurutõket, samuti kipsikruvid ei augusta sel juhul aurutõket ja üldse on võimalikku aurutõkke lõhkumist ja nuputamist kuidas seda jama lappida sel juhul vähem.
Ka aurutõkkest toa poole jääva karkassi võib soojustada ja see ei tekita mingeid probleeme, sest nn kondenseerumis nullpunkt jääb nagunii välisseina konstruktsiooni/soojustusse.
Seest välja midagi sellist: kips+osb+karkass+aurutõke+välissein.
Siinkohal pean silmas nn viimistluskarkassi a'la 42-50mm või mis nad on, mille mõte on kipsi püsti hoida, aga mitte 200mm soojustusega kandevkarkassi.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 20 korda
Lugemata postitus Postitas rundll »
Jutt klapibPrill kirjutas: 02 Mai 2017, 16:28Ma ka ehitusest ei jaga aga see ei sega mul iseehitajana targutamastsummutaja kirjutas: 02 Mai 2017, 16:10 Tunnistan, et ehitusest suurt ei jaga, sellepärast siit nõu küsingi. Hakkasin OSB seina panama ja siis üks tuttav ehitusmees ütles, et mul valesti tehtud, et aurutõkkepaber oleks pidanud käima karkassi külge (ma küll ei tea kuidas seda sinna kinnitada) ja alles siis OSB + Kips. Sellepärast tekkiski küsimus, et mis siis saab, kui paber on OSB ja kipsi vahel ja kas seda on sinna üldse mõtet panna või teipida OSB plaadi vahelised vuugid kinni ja panna kohe kips otsa.- küll siinsed eksperdid pärast õigeks tambivad.
Minu arusaamist mööda oleks aurutõkke mõistlik koht välisseina ja sisekarkassi vahel, nii, et karkassi sees jooksvad kaablid ja torud ei lõhuks aurutõket, samuti kipsikruvid ei augusta sel juhul aurutõket ja üldse on võimalikku aurutõkke lõhkumist ja nuputamist kuidas seda jama lappida sel juhul vähem.
Ka aurutõkkest toa poole jääva karkassi võib soojustada ja see ei tekita mingeid probleeme, sest nn kondenseerumis nullpunkt jääb nagunii välisseina konstruktsiooni/soojustusse.
Seest välja midagi sellist: kips+osb+karkass+aurutõke+välissein.
Siinkohal pean silmas nn viimistluskarkassi a'la 42-50mm või mis nad on, mille mõte on kipsi püsti hoida, aga mitte 200mm soojustusega kandevkarkassi.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed