Kuidas saada Pottsepaks?

vanad postitused
Mairz
külaline

Kuidas saada Pottsepaks?

Lugemata postitus Postitas Mairz »

Kuidas saada Pottsepaks ja kas on võimalik kellegi pottsepa juurde minna õpipoisiks, ma uurisin õppimisvõimalusi ja need on üsna nirud minu meelest, mulle meeldiks kellegi meistri juures õppida, või kui te teate, kus on hea seda ametit õppida, palun teavitage mind, suur kihk on selle asjaga tegelema hakata, tahan luua uusi põnevaid ahjusid, kaminaid, välikaminaid ja muud pottsepa tööga seonduvat...
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

Kas see soov tuli peale telefoorumit Rein Kilgi ütlusest, et potsepad teenivad 3x Eesti keskmist ja neid ei ole leida? Kus kandis elad ,võibolla saab aidata?
Mairz
külaline

elan tartu kandis ja seda ütlust ma pole kuulnud, kuid seda ma teadsin küll, et nad palju teenivad ja ma ei hakka salgama, et ma raha ei taha, kuid soov tuli hoopis sellest, et ema tahtis aeda välikaminat ja ise ei oska ja meie enda ahi, mis meil on, on üsna armetus olukorras ja mul tulid mõned ideed, kuid praegu ei ole oskust neid mõtteid teostada...
meistrihärra
külaline

potsepaks

Lugemata postitus Postitas meistrihärra »

Kui füüsika selgeks õpitud, A.Veski raamat läbi loetud ja unistused suurest rahateenimisest maha maetud, siis võid ühendust võtta.
Tiidu15@hot.ee
teadja
külaline

Õpipoiss Mairz

Lugemata postitus Postitas teadja »

Mis Kilgi juttu puutub,siis sellel on tõetera sees aga sinna on sul pikk tee
ees.Sa ei leia tervest vabariigist ühesuguse käekirjaga meistreid.Kõigil
oma nipid.Ja vaidlevad nad omavahel ka lõpmatuseni,mis on ka arusaadav.Veski raamat võta ette kui ametist mingi ettekujutus on,siis
näed,mis vead seal on.Veski polnud pottsepp,vaid luges TPI-s üldehitust.
Sorry.Räägin seda sellepärast.et nii tegi just minu kunagine õpetaja hr.E.Helimets.
Ei oska pead anda olukorra üle praegu aga ise õppisin Tallinna Tuletõrje
Ühingus.Seal oli kütteseadmete tsehh,kus olid meistrid koos.Sinna palju aega tagasi.Oli ka KKK-l Lillekülas aga see oli nagu ta oli.Pottsepal peab
olema midagi,andku mehed mulle andeks, aga nimetan seda"kiiksuks."
Pritsumajas on mingiOÜ "Teenus"Teeb ka pottsepa töid,mine kuula maad.
Äkki on jäänud mõni vana meister,vast saad kaubale.Aga vali hästi,meistril peab NIMI olema! Edu Sulle.
Mairz
külaline

füüsika peaks selge olema mingil määral. aga mis selle raamatu pealkiri on, et seda leida? siis võtangi ühendust :wink:
Mairz
külaline

Re: Õpipoiss Mairz

teadja kirjutas:Mis Kilgi juttu puutub,siis sellel on tõetera sees aga sinna on sul pikk tee
ees.Sa ei leia tervest vabariigist ühesuguse käekirjaga meistreid.Kõigil
oma nipid.Ja vaidlevad nad omavahel ka lõpmatuseni,mis on ka arusaadav.Veski raamat võta ette kui ametist mingi ettekujutus on,siis
näed,mis vead seal on.Veski polnud pottsepp,vaid luges TPI-s üldehitust.
Sorry.Räägin seda sellepärast.et nii tegi just minu kunagine õpetaja hr.E.Helimets.
Ei oska pead anda olukorra üle praegu aga ise õppisin Tallinna Tuletõrje
Ühingus.Seal oli kütteseadmete tsehh,kus olid meistrid koos.Sinna palju aega tagasi.Oli ka KKK-l Lillekülas aga see oli nagu ta oli.Pottsepal peab
olema midagi,andku mehed mulle andeks, aga nimetan seda"kiiksuks."
Pritsumajas on mingiOÜ "Teenus"Teeb ka pottsepa töid,mine kuula maad.
Äkki on jäänud mõni vana meister,vast saad kaubale.Aga vali hästi,meistril peab NIMI olema! Edu Sulle.

Jah, seda küll, et tal peab nimi olema, seepärast ma siit otsingi seda nime, ja kahjuks on Tallinn liiga kauge minu jaoks, raamatu kohta niipalju, et äkki oskad siis soovitada midagi paremat kui neid on, muidugi enda kindel veendumus on, et meistri juures on parem igaljuhul...
ja kiiksu kohta niipalju, et mul kohe mitu kiiksu, :lol:
et see ei tohiks takistuseks olla... :wink:
teadja
külaline

mairz

Lugemata postitus Postitas teadja »

Kardan,et foorumist sa päris seda,mida vaja, ei leia küll!Kui ikka tahtmine
kõva,siis pole tänapäeval vahemaad mingi näitaja.Muud ma sulle soovitad
ei oska.Sinu pärast uurisin veidi asja.Pritsumajas ,Tallinnas tööl veel
sellised meistrid nagu Trööp ja Mätlik.Vot kui sa nendega kaubale saad,
siis mine tea.Need mehed oma tööd tunnevad.Ise ma selle ametiga enam
Leiba ei teeni, selg kurat ei lase.Vahel väga harva aga sellest jääb õpetamiseks väheks!
Mairz
külaline

siis peab sinna tallinnasse pritsumajja minema, ega muud vist üle ei jää, ....
aga aitäh sellegi info eest...
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

Võin sulle anda kaks Tartu potsepa numbrit, kas saad nendega kaubale või mitte oleneb vast sinu tingimustest jne. Margus 5183292 ja Ahto 5040024
Vasta