Ehitus ja alkohol

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
salam
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ehitus ja alkohol

Lugemata postitus Postitas salam »

Siin võite nüüd kõik oma mõtted ja arvamused ehitusest ning alkoholist välja tuua.
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

Ehitus ja alkohol ei sobi kokku. Erandjuhud on nurgakivi paigaldus, sarikapidu, avamispidu ja siiski vähesel määral.
maaler
külaline

Lugemata postitus Postitas maaler »

ise ärgitasin seda teemat ülesvõtma ,peaks ju selge olema ,et ei ja kogu lugu aga nii ühene see ka ju ei ole.Nüüd oleks tore kui lp."EESTIKINNISVARA" räägiks kuidas tal seal lõunas õnnestub ilma õukata majad valmis saada.
salam
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänu sinule maaler ma selle teema tegingi.
maaler
külaline

Ise olen nõkogude aegne väljalase ja kui räägitakse ,et noored joovad praegu hullumoodi siis nad ei tea kuidas joodi nõuka ajal See oli padujooming ja ka noorte hulgas.Ehitus oli esirinnas.Veel isegi 2000-nda algul oli iga aasta paar juhust kus tuli objekti päästma minna ,sest tähtaeg kõrbes ja mehed olid tsüklis.Nüüd olen tähelepannud ,et joomist on ehitusel tunduvalt vähem,isegi maakondadest tulnute hulgas.Konkurents paneb asjad paika,või ma eksin?
salam
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Konkurents paneb asjad paika tõesti, kuid need joodikud kes ehitusel töötavad on ehitajate maine alla viinud.
Endal oli kevadel selline kogemus, et mulle pakuti ühel suuremal objektil vaheseinu ja akna palesid teha,aga vaatasin, et ma ei jõua asjadega valmis ning pakkusin akna palede tegemist ühele tuttavale, kes mulle ütles,et ta töö ajal ei joo. Ma teadsin muidu,et ta napsimees on, kuid aasta varem kui saaremaal koos ühte katust tegemas käisime,siis ta ei joonud, kuid sellel objektil läks asi teisiti. Oli küll iga hommik vara kohal,aga lõhnad oli sellised juures,et seda oli kaugele ära tunda, siis otsustas ta veel objektil ka jooma hakata,kuid jäi objekti projektijuhile vahele. Ta saadeti automaatselt sealt minema ja raha talle ei makstud tehtud töö eest,sest see mis ta tegi, see lihtsalt ei kannatanud maksmist,aga ta tõmbas selle jamaga ka minu maine alla, sest mind vaatati ka pärast imelikult. Aita veel teisel tööd leida.
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

Õnneks olen sattunud va alkokuraditegevust objektidel nägema vaid ühe korra viimase 4-5 a. jooksul. Oli meil seal üks mehike, kes üritas kasulikku meeldivaga sobitada :lol: , ja nii päevast päeva. Asi päädis sellega, et auto valge, punasetriibuga, tuli vaest vennikest peale kokkuvajumist turgutama. Mis aga selle loo juures kõige drastilisem- vennike oli soomlane :P . Aga mis nõuka aja kaanimisse puutub, siis tundub et tänapäeval kihutatakse ikka tugevamini.
maaler
külaline

Oi jaa.omal samad kogemused.Sellepärast töötangi üksi ilma paarimeheta.Oma 15a.tagasi oli mulle selge,et kui tahad olla edukas üksiküritaja siis viin sinna ei kuulu. Nüüd ei joo isegi õlut.kaotanud pole midagi,võitnud aga väga palju.
Kasutaja avatar
reggie
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reggie »

Juhtus korra, et ühel mehel oli sünnipäev ja poole päeva pealt sai objektijuht "teada", et täna tööd ei tehta vaid juuakse.Probleeme polnud. Suvel palava ilmaga ÜKS pilsner võib olla, oleneb mida teed ja mis inimene oled. Padujoomine ja tsüklid on välistatud.
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

maaler kirjutas:Ise olen nõkogude aegne väljalase ja kui räägitakse ,et noored joovad praegu hullumoodi siis nad ei tea kuidas joodi nõuka ajal See oli padujooming ja ka noorte hulgas.Ehitus oli esirinnas.Veel isegi 2000-nda algul oli iga aasta paar juhust kus tuli objekti päästma minna ,sest tähtaeg kõrbes ja mehed olid tsüklis.Nüüd olen tähelepannud ,et joomist on ehitusel tunduvalt vähem,isegi maakondadest tulnute hulgas.Konkurents paneb asjad paika,või ma eksin?
Pole ise elukutselt ehitaja. Nõukaajast pärit, seda küll.
Tol nõukaajal piirdusid minu kokkupuuted ehitusega põhiliselt KEK-idega.
Ja mõnel pool oli niisikene tore komme, et jõulude ajal ja jaanilaupäeval mehed tööd ei teinud, ning ülemused (sõltumata nende tähtsusest) neid ei tülitanud. Ja kui niisugune vajadus ka tekkis, (ametlikult oli ju tööpäev,nõukaaeg ju!) siis saks ilma pudelita näole ei andnud.
Aga kui oli töötegemise aeg, siis mingit lakkumist ei sallitud. Brigaaditöö, ja igamehe palk tulemusest sõltuv. Kui mõni jobu punti sunnitigi, siis varsti lasi ise jalga (loe:sunniti).
grossu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas grossu »

tule taevas appi, kes see siis ikka joob, kui ehitusmees ei joo!!
KUI MA MIDAGI TEEN, SIIS TEEN MA SEDA NII, NAGU TEEKSIN MA SEDA ENDALE!!!
maaler
külaline

Ma usun et paljud kes räägivad tünga saamisest on ise selles ka süüdi.juuakse nädal ja siis tullakse raha nõudma,kuigi on teada ,et mitu päeva nii mitu ka põed,sellistest pole ka peale tsüklit töömeest.Ned piinab süütunne ja siis teevad hästi odavalt s...ta kokku,et jälle uude tsükli langeda.On firmasi kes selliste peal elavadki,hea odav tööjõud.Aga pudel õlut palava ilmaga pole mingi patt.
Imelik
külaline

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Arvan et alkoholiga objektil peaks olema selge sott.
Normaalne mõistus ütleb et objektil ei tehta asju mille eest ei maksta.
Või niidab mõni ehitusmees ajaviiteks peremehe muru ja teine käib
koeraga jalutamas (a la 150-200 EEK tund).
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas garmont »

Igapäevaselt ehitusega ei tegele, vaid määrin kontoris pabereid. Kevadel saime mõned ruumid juurde ning mingi firmake asus neid korda tegema. Käisin aegajalt uudistamas, et kuidas töö kulgeb ja millal saame sisse kolida - tavaliselt oli ainus muudatus, mida võis näha, pikenenud õllepudelite rivi ahju taga. Korra leidsin mingist taganurgast ka ühe magava töömehe, kes ehmunult silmad lahti tegi, siis märkas mu käes mõõdulinti (et ju siis ka mingi töömees) ja põõnas rahulikult edasi. Kui hiljuti ahju kütma hakkasime, leidsime sinna peidetud pooliku viina. Ja selle taustal ei tundugi imelik, et remont läks ~2 kuud üle tähtaja.
windo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas windo »

On ehitajaid kes lasevad tööajal mõne õlle ja ei juhtu midagi(elustiil selline), teised ei suuda kuidagi ainult mõne õllega piirduda, vot sellised tegelased on probleemiks firmale ja kaastöölistele kes peavad ka purjutaja töö ära tegema. Ise ei võta alkot juba 5 aastat ja saab päris hästi ära elatud.
56228902 Igast olukorrast on väljapääs.
maaler
külaline

vindole-tubli,ka mina pean vastu juba ligi 15 aastat ja pole hullu.Kui tahad konkurentsis püsida tuleb end analüüsida ja teha õiged ,mõnikord ka rasked otsused.Oma puudustele ja vigadele tuleb näkku vaadata aga mitte endale valetada.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Vastus:

Meil siin lõunas (oma firmas) alkohol on tööajal suur tabu. See mida ehitusmees väljaspool tööaega teeb on sügavalt tema enda teha. Aeg -ajalt teostan ka kontrolli alkomeetriga. Vahele on jäänud vaid 3 töömeest, kellel vanust umbes 40. Tagasi katseaga ja siis töölt vallandatud,kuna ei suutnud kuradist eemale hoida.(aga see ka ainus kord)
Ilma "õukata" saab ehitada väga edukalt! Maja lõpetamise puhul löövad kõik tellijaga kokku klaasikese Sampust-kõik!
Mehed on toredad, käivad rõõmsalt koolitustel jne...Saab ka "siin" ilma alkota. Tartus üldse palju firmasid, kes alkovendi ei salli...Ei tea kas hakkame "metropolile" järele jõudma? Või oleme juba eest läinud... :roll:
maaler
külaline

Lp.Eestikinnisvara.Sa ikka üllatad nind täiega ,alkomeeter ehitusel-see on midagi uut.
Kasutaja avatar
reggie
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reggie »

maaler kirjutas:Lp.Eestikinnisvara.Sa ikka üllatad nind täiega ,alkomeeter ehitusel-see on midagi uut.
Tegelikult pole see midagi uut. Teine asi on muidugi usaldus. Kui mees saab oma tööga hakkama ja traektor pole dna sarnane, siis ei näe mõtet selisel kontrollil. Kui on midagi sitasti tehtud siis kontrollida on teine asi.
maaler
külaline

no teil seal lõunas peab siis olukord ikka päris hull olema kui nii radikaalseid meetmeid peate rakendama.ei ole teadlik kõigest,mis firmades toimub aga vanasti aitas kogenud töödejuhatajal vestlusest ,et arusaada mis mehaga tegu.Selles maailmas kus mina tegutsen käib töö ainult läbi soovituste ning eksitusi esineb harva.Eestikinnisvara töökorraldus tundub utoopiline,just kui mingi noortekoloonia ja ehituse vahepealne,kas ka siis kui tähtaeg kõrbeb oled sama radikaalne ja maksad tuhandeid trahve,või maksad meestele ületundide eest topelt. Ära ütle,et selliseid olukordi ei teki.Lõpetuseks,kas mina olen eluvõõras aga millegipärast ma sind eestikinnisvara ei usu.
cedar
külaline

Lugemata postitus Postitas cedar »

mina ainult mälus peaga suudangi midagi ehitada , kainepeaga ei tullle sellest midagi välja.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

vaata maaler, nii siin, kui ka teises teemas lööb selgelt läbi ametikohtade erinevus võrreldes eestikinnisvaraga. Sina oled "tavaline tunke", eestikinnisvara on aga vastutaval kohal. Kui midagi sitasti läheb, siis sina korjad oma kolm asja ja lähed järgmisele objektile, temal on aga ilmselt trahvid kaelas. Hullemal juhul aga kohtutee jalge all (kukutab see kergelt purjus tegelane mõnele kolleegile vasara pähe näiteks).
Siit soovitus - ära klähvi, kui suuremat pilti näha ei suuda. Mina usun, et kui see pauk on ehitusturu puhtaks löönud, siis alles jäävadki firmad, kus kehtib range kord.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
maaler
külaline

2korda2-minu kirjutistest on kogu aeg läbi kumanud lootus ,et ehitusturg korrastub,nii firmade kui ehitajate poolepealt.Eestikinnisvara jutt tundub hetkeolukorda teades uskumatu.Aga ma ei tea mis teil seal Tartus toimub.Just kui see oleks teine maailm.
cosworth
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas cosworth »

no mina näiteks ei saa aru inimestest,kes joovad töö ajal.
kui suvel endale sauna kodus ehitasin.siis töötegemise käigus sai paar õlle ära libistatud..ja töö tuju lihtsalt kadus ära.
seepärast objektidel tekitavadki külmavärinaid sellised 40-50 aastased vene härrad,kes kaevavad oma riietekoti põhjast välja 2 l Tauruse :?
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

No mina ei julge kuskile ilma julgestuseta ronida! Ühtegi kontrolli, peale üksiku varese, pole veel siiani ka töökohal kohanud :D
Iga ehitus on norm iseendale.
Vasta