Kas toimib?
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
-
- külaline
Kas toimib?
Lugemata postitus Postitas ragn »
Plaan oleks ehitada kaminahi, ainult talvesiibriga, kuna korsten on kaugel. Suitsu viiks lesona korstnani ca 1,7 m. Korstnas vist ühe kivi lõõr, kus pole midagi taga. Pealegi teisel korrusel, kuid peton sai tehtud rohke metalliga ja vaheseina kohale. Küsimus selles, kuna asi teisel korrusel, kas siis korstnal on ka ca poole vähem tõmbepikkust või ma eksin?
Ootan vastuseid! Aituma.
Ootan vastuseid! Aituma.
- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
Lühemas korstnas on ikka kehvem tõmme. Otsesiibriga ole vast parem korsten ja tõmme korralikult tööle saada. Ainult talvesiibriga ehk korjab tahma rohkem ja külmalt ei pruugi üldse esimese hooga töölegi hakata.
Iga ehitus on norm iseendale.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teadja »
Sõbrakesed,korsten ei alga ju teiselt korruselt.Isiklikult olen lesode
vastane.Tehtud ju neid on, hea soe istuda või lesida,aga kas ka tervislik?
Slepe annab samamoodi sooja.Muidu plaan teostatav.Edu!
vastane.Tehtud ju neid on, hea soe istuda või lesida,aga kas ka tervislik?
Slepe annab samamoodi sooja.Muidu plaan teostatav.Edu!
-
- külaline
Hmm, aga kui korstna esimene auk hakkab teiselt korruselt, siis ta ju = august üles poole minevaga ehk siis poole lühem korsten/kehvem tõmme.
Alumine osa on ju surnud tsoon. Restauraatoriga olen nõus. Tänud vastamast. Puhtast uudishimust küsin, mis hinda mõni pottsepp sellise asja eest võib küsida? Punasest tellisest, sokli osa laiem.
Alumine osa on ju surnud tsoon. Restauraatoriga olen nõus. Tänud vastamast. Puhtast uudishimust küsin, mis hinda mõni pottsepp sellise asja eest võib küsida? Punasest tellisest, sokli osa laiem.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teadja »
Ma ei saa nüüd hästi aru sellest esimese augu jutust.Ehitatakse ju
ahjud pööningukorteritesse kah ja tõmbab ju.Mis nüüd hindadesse
puutub,pead rääkima ikka meistriga,kes ehitama hakkab!PS.Korstnatõmbe saab ju alati järgi proovida!Edu!
ahjud pööningukorteritesse kah ja tõmbab ju.Mis nüüd hindadesse
puutub,pead rääkima ikka meistriga,kes ehitama hakkab!PS.Korstnatõmbe saab ju alati järgi proovida!Edu!
-
- külaline
.
Üritasin seda seletada, et kui esimesel korrusel pole midagi taga ja ahi tuleb siis teisele korrusele. Kui suits viia siis teise korruse lesost sisse korstnasse(see auk siis) siis ju peaks määrama tõmbe august pitsini minev osa?! Alla poole jääv osa on ju vaikne osa, tuhaluugiga kinni jne...st tõmme algab esimesest august, mitte korstna põhjast. Või ei?!
Re: .
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
ragn kirjutas:Üritasin seda seletada, et kui esimesel korrusel pole midagi taga ja ahi tuleb siis teisele korrusele. Kui suits viia siis teise korruse lesost sisse korstnasse(see auk siis) siis ju peaks määrama tõmbe august pitsini minev osa?! Alla poole jääv osa on ju vaikne osa, tuhaluugiga kinni jne...st tõmme algab esimesest august, mitte korstna põhjast. Või ei?!
Küll ta tõmbab Sul sealt tahmaluugi vahelt ka, kui just hermeetikuga kinni ei ole pandud.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Usun küll, et asja korralikult toimima saab.Keele küsimus, kas leso või slepe.Tegelikult nagu altühenduse slepe ta ikka on ja mul oma ahjulgi üle meetri.Teisele korrusele ka alati ahjud tehtud. Kui soovid julgustavat pilti, saada mulle oma aadress. Kui soovid ahju, voodriga kaminahju, koos kõigi töödega, siis hind kusagil 5o ooo.Ilma voodrita tellisahju mina ei soovita.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- külaline
.
Ma ise usun ka. Leso ju ikka mahukam kui slepe ja sleped kipuvad pea alati mõranema, mida saab küll võrgu ja krohviga vältida. Aga no, mõnele veel meeldib see tavaline punane tellis. Ei julgustavat pilti pole vaja, olen neid teinud ennemgi. See hind tundub ikka suht kõrge, tallinna kandis ehk jah. Ma kaugel kagus. Kas tellisahi jääb siis pm nõrgaks vms...või miks ei soovita? Alati on variant cm17nega üle võrgutada ja siis viimistleda kas antiikkrohvi või mõne muu kaasaegsea plaadiga= uus ilme ja tugevam ja rohkem massi ka. Peaplaadiga jääb väga viis. Tänud vastamast.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit