Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?
-
- külaline
Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?
Lugemata postitus Postitas õhk vesi »
TERE
Kas keegi oskaks neid variante kommida?Või keegi saksa keele oskaja äkki tõlgiks nats et kas need on basseini kütteks või mis?Või on proovinud keegi ise meisterdada sellist lihtsat skeemi.
Ja veel et mis ellest siis sai lõpuks,Jäi soiku??? Või mattus vaidluste alla ära http://www.vennad.ee/asn/viewtopic.php?t=5539
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
helista 5052537
saan ehk aidata
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Re: Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?
Lugemata postitus Postitas Koristaja »
tundub, et sama asi põhimõttelt, mis vanas teemas ka märgitud:õhk vesi kirjutas:... Kas keegi oskaks neid variante kommida?...

Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Kui aga vaja aretuseks erineva võimsusega on-off tüüpi välisosasid, siis saan pakkuda.
Tootja LG. Uued.
olemas mitu tk 7kw ja ka mõni võimsam.
Kõigile saab ka 2kw pakendis ja puldiga siseosa juurde, edasine aretus tuleb juba endal teha.
Huvi korral saab siin saata privaatsõnumi või eavp@hot.ee
-
- külaline
Ega ikka ei saanud küll.lihtsalt M kirjutas:Ehk saab siit midagi mõistlikku
http://soojustehnika.ee/
Pole mõtet panna linke, kus reaalselt midagi olemas pole. Sama hästi võiks linkida Google-sse.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pumbaostja »
Mmmm, mis sa mõtlesid selle all? Ma sain küll selle lehe lahtiTupsik kirjutas:Ega ikka ei saanud küll.lihtsalt M kirjutas:Ehk saab siit midagi mõistlikku
http://soojustehnika.ee/
Pole mõtet panna linke, kus reaalselt midagi olemas pole. Sama hästi võiks linkida Google-sse.

Nagu aru saan müüvad nad soojuspumpasid. Muide, üks väheseid julgeid kes on hinnad ka juurde pannud.
Olen siin surfanud ja uurinud ka endale neid lahendusi ja tähtsad "suurfirmad" ei näita kuskil hindu. Tehke päring, helistage jne. krt mul seda vaja on. Ma tahan hinda teada ja kül ma siis edasi oskan ise ka arvutada.
Ilmselt on põhjus selles, et muidu inimesed ehmatavad ära kui kohe nende hindu näevad. See oli nüüd küll off-topic
-
- külaline
Ise enda rahakoti peal ei tahaks neid testida,äkki ei vea välja ,mis siis??
Kuni 15000.- paneks ehk mängu.
-
- külaline
natuke juhm
Ma nagu just vaatasin, et kuna neil sees suht tuntud tootjate tehnika, et siis ei tohkis väga hirmu olla, et äkki ei tööta. Samas jälle olen ses suhtes juhm, et mis osa soojsupumbal on see mis effektiivse soojatootmise tagab? Kas selle vedeliku tüüp mis seal sees ringleb või kompressori võimsus? Või veel midagi kolmandat?
P.S Jah, hinnad on ahvatlevad aga saaks natuke targemaks, et mida peaks nagu küsima, et mitte ämbrisse astuda. Võibolla isegi võtaks riski ise.
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas soojustehnika.ee »
terepumbaostja kirjutas:Ehk siis peab uurima müüjatelt, et mis on COP -10C juures? Ja kellel see näitaja kõrgeim sellel ka siis kõige effektiivsem? Sain ma õigesti aru?
tehnilistes andmetes on tegelikult andmed välja toodud(COP)+7C juures ja 0C juures. COP -10 C juures on 1,63(tegelik) , lähiajal saab täpsemad andmed ka -15Cjuures(kliendilt).
tahaks vaid lisada veel seda,et ega soojuspumpade valmistamisel võib erinevusi olla vaid töö kvaliteedis ja kasutatavate seadmete töökindluses.
Ka soojuspumbad pole mingid imeloomad- erinevused on disainis,tehnilises varustuses ,külmaaines.
Ega füüsikaseaduste vastu ikka ei saa, ja igiliikurit pole keegi leiutanud
Edu kõigile!!

Ka autode müüjad pakuvad teile autot ,mille kütusekulu on praktiliselt olematu- ostes auto ,avastate et tegelikut on ta ikkagi suurem......siis tuleb sada ja üks põhjust selle erinevuse põhjenduseks

Lugemata postitus Postitas Dream0Box »

COPi ei oska kommenteerida, sest soojusmõõtjat vahel pole. Siit ka küsimus: kas keegi pakuks või oskaks soovitada (soovitavalt töötavat ja odavalt) soojusmõõtjat, mida sinna vahele panna et COP kätte saada? Omal ka huvitav teada, kui kaua on võimalik 1 KW-ga sellist maja kütta. Mingi N tonni lihtsalt huvi pärast välja käia nagu ei tahaks.
Kus regioonis asi asub ja mis välisosa juhib?Dream0Box kirjutas:Olen nüüd jõudnud nii kaugele, et Hitachi RAC35 õhk-õhk on vee peale ringi ehitatud ja juba nädal aega kütab ~150 ruudust maja. (järel 4 radikat ja 1. korruse põrandaküte).....
Mingi soojusmõõtja (suure maja oma ) sai kunagi osta.ee lehelt ostetud, aga talle oleks tulnud veel mingi andur muretseda, mida kaasa ei saanud. Andur käib veemõõtjasse.
Lugemata postitus Postitas Dream0Box »
Tegelikult pole midagi muudetud, siseosa toimib täies funktsionaalsuses nii nagu ta on loodud. Võimsust reguleerib siseosale etteantud õhu temperatuuriga. Ta suudab päris hästi aru saada, kui näit. põrandakütte termostaat kinni läheb, siis võimsus kukub kusagil 500-700 W peale.
Põhiprobleem oli siseosa mootori pöörete reguleerimine, otsisin lisamootorit, et ainult mootor ilma tiivikuta järgi panna, aga ei leidnud. Siis aga leidsin primitiivse lahenduse: nimelt mässisin rootori labad hea õhukese veniva kleeplindiga kinni, las pöörleb kui tahab, müra on praktiliselt null. Algul oli pisut liiga raske lint, siis läks balanksist välja ja hakkas vibratsiooni tekitama.
Kesküttel on radikatel ja ka põrandal termostaadid peal ja praegu ei oska nagu millegi üle viriseda. Toas on 23,5 kraadi, sellest ka ilmselt pisut suurem elektrikulu kui prognoositud. Kuid praegu tundub et 600 EEKi kuu ei tohiks olla probleem kätte saada. See teeb 60L kütet, eelmisel talvel katlaga küll alla 120-150 L kuus hakkama ei saand, talvekuudel üle 300 L. Sooja vee arve tuleb muidugi juurde. Eks näis, mis temperatuurini välja veab. Asi ise ainult 3,5 kW nominaalis, aga kui ostsin siis ei osand sellist ümbertegemist ette näha.
-
- külaline
Mul 6 kW Fujitsu baasil tehtud õ-v pump vedas möödunud talvel kuni -10C välistemperatuurini välja, sellest külmema ilma puhul hakkas tubades temperatuur +21C..+22C-st allapoole langema. Majas köetavat pinda ca 135 m2.Dream0Box kirjutas: Eks näis, mis temperatuurini välja veab. Asi ise ainult 3,5 kW nominaalis, aga kui ostsin siis ei osand sellist ümbertegemist ette näha.
cop-i saab põhimõtteliselt siseneva ja väljuva vee temperatuuri ning voolukiirust mõõtes kindlaks teha aga lihtsam on võrdlusmeetodit kasutada. Kui oled varem millegi muuga kütnud, siis peaks maja soojavajadus teada olema ja selle ning soojuspumba poolt tarbitava võimsuse abil saab kasuteguri välja arvutada.
-
- külaline
Re:
Lugemata postitus Postitas somm »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pumpa ehitaja »
-
- külaline
kust kohast neid saada võiks, neid soojusvaheteid ja mis hinnaga need on ka ?Pumpa ehitaja kirjutas:Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »
alfalafalil väga kallid. Mina ostsin OÜ GEA WTT Baltics, 7kw maksis 3500.-, alfas analoogne u 7500.-Külaline kirjutas:kust kohast neid saada võiks, neid soojusvaheteid ja mis hinnaga need on ka ?Pumpa ehitaja kirjutas:Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »
orienteeruvalt 40-45CKülaline kirjutas:Mis temperatuuriga vett see ise tehtud õhk-vesi soojuspump toota suudab?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pumba ehitaja »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Peetja »

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu