Led pirnide valimine

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

Led pirnide valimine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Hei!

Väike mure, või nii.
Algas selles, et lastetoas sai välja vahetatud gu10 50w tavalised pirnid, Orsami 4.6w led vastu ja olen tulemusega väga rahu. Valgusviljakus on suurem ja kuna valgustemperatuur on 2700K, siis suurt tooni erinevust nagu pole.

Mõtlesin siis, et vahetaks mõned pirnid veel kodus Ledide vastu.
Alustasin siis g4 pirnidest, mis köögis kappide all. K Rautast sai võetud vist 2W hetkel 20W asemele ja olen väga pettunud. Valgusviljakus on suht sama, kuid valgusnurk oluliselt halvem.
Võtsin samas ka ühed g9, mis peaksid vist 400lumenit valgust väljastama. Soovisin välja vahetada 40W pirnid. Tulemus on see, nagu eelmise "hiinakaga."

Hetkel on väljas 140W halogeen pirnid ja asemele võetud 15W led pirnid peaksid väljastama ca. 1400lumenit, kuid tulemus on see, et valgust on silmnähtavalt vähem.
Kas ja kes müüb näiteks just neid viimaseid e27 pirne, mille valgusviljakus oleks vähemalt sama mis 140W halogeen pirnid, ideeliselt võiks isegi rohkem olla.
Vaatasin ka youtube' st neid hiina pirnide ülevaateid ja hoiatusi ning kadus igasugune isu neid tellima hakata, kuid poest üldjoones üle 15W pirne ei leia.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Led pirnide valimine

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kuskil 10w ongi nö lagi. Suurema võimuses puhul sureb see pirn üsna ruttu. See soojus mida LED eraldab ei suuda lihtsalt piisavalt kiiresti seal eemalduda. Kuna pirni enda mõõtmeid muuta ei saa siis polegi midagi parata. Aja jooksul ilmselt olukord paraneb, sest õpitakse tegema sellist LEDi mis väljastab vähem soojust. Aga mis hetkel need laialt levivad seda ma küll öelda ei oska. Praegu peaksid parem valguse jaoks kas mõned pirnid juurde panema või siis üleüldse mingi järgmist tüüpi valgusallika paigaldama.
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

Paar aastat oli väljas 15W (150W halogeeni asendas), seda oli mujale vaja, asemele läks sama tootja 17W. Ei, ma ei tea, kas on 1800lm, aga valgust on igatahes piisavalt. Õues tundub märgatavalt valgem kui halogeeniga oli, seda muidugi ka tänu sellele, et valgus paistab "õiges" suunas. Eks näeb, kaua kestab, selle firma omadest pole veel ükski ära surnud.

saatusetahe
külaline

Lugemata postitus Postitas saatusetahe »

Aga osta korralik LED prože. Näiteks SBP Guell toodang.
Vasta