Sauna led trafo

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
pole_olemas
külaline

Sauna led trafo

Lugemata postitus Postitas pole_olemas »

Õhust,

Saunas, õigemini laval all olev trafo lakkas töötamast peale 7a.
Nüüd oleks vaja see asendada.
Kuid olen hakanud mõtlema, et paigaldaks uue hoopis kilpi kust see liin ju tegelikult alguse saab ja ruumi on.

Küsimus oleks järgmine.
Hetkel on läbi lüliti ja sealt harutoosis pesuruumi ja leiliruumi (led) kokku ühendatud.
See harutoos on kilbist ca. 20cm kaugusel ja nende vahel saan juhtmeid vahetada/lisada.
Olen mõelnud, et kui kilpi nüüd see trafo paigaldada, siis ideeliselt võiks sinna vahele katkestatava ahela lisada, et soovikorral saaks seda katkestada. Kas sellisel teguviisil oleks jumet? Hetkel on valgustuse ees B10 kaitseautomaat. Kui sellele trafole lisada näiteks B6, olgugi, et selle liini ees on juba b10 ja lülitatav lüliti.

Loomulikult on võimalus paigalda lihtsalt uus trafo lava alla ja oleks mure murtud. Siis puuduks võimalus seda ahelat eraldi kontrollida ja trafole oleks halb ligipääs.
Kas selline teguviis on tegelikult üldse soositud, kus läbi lüliti tulnud liin läheb kilpi tagasi ja siis läbi kaitseautomaadi trafosse, kust see edasi läheks? Viimasel juhul läheks mööda 1.5mm ruudust vaskjuhet 12v DC, eelneva 220C AC asemel.

Kuidas talitaksid sina?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Sauna led trafo

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Eriti aru küll ei saa mida on vaja nii hullusti kontrollida aga see pole Sinu viga. Enamusel on mingi hirmus kontrollida tahtmise maania viimase paari aastaga tekkinud. Edasi jääb igatahes segaseks keda või miks peaks kottima Sinu kilbi sisu ?
Ühenduse asukoha kohta on täiesti ükskõik mida või kuhu sa kuskile ühendad kuniks elektriohutus on tagatud. Ehk siis vabalt võid selle toiteka sinna kilpi poetada ja eraldi lüliteid talle juurde kruvida.
Viimase lõigu puhul läks aga kirjeldus tiba segaseks.
Kui on vaja mingeid tarbijaid kilbis juhtida siis enamasti pannakse sinna kilpi kontaktor mis katkestab kaitsmest tarbijale mineva toitekaabli. Kontaktorit juhitakse juba sedasi nagu vaja. Sel juhul jääb võimsusahel (see mis lähe kaitsmest tarbijani) ikka selliseks nagu oli. Sa võid trafot samamoodi juhtida.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

pole_olemas kirjutas:laval all olev trafo lakkas töötamast peale 7a
Esiteks - leiliruumis lava all ei tohi olla valgustite trafod. Teiseks - tõesti ime, et see seal nii kaua vastu pidas.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Elektroonika plokki pole mõistlik leiliruumis kasutada.
LED vool on suht väike, et juhtmete pikkus ja 1.5mm ristlõige ei tohiks valgustite heledust vähendada.
(Osadel LED toiteplokkidel on kasutusjuhendis märgitud juhtme pikkus LEDini. Võibolla on vajalik lisada ploki väljundisse kondekas?)
ping
:hello:
pole_olemas
külaline

Hommik,

Samas selles lisa kontrollimine saab kahju teha ainult minu rahakotile ja kui see parema une tagab ning kedagi ei sega, las olla äkki?
Sellepärast ma siia küsima tulingi, et juhul kui tõstan selle trafo kilpi, oleks asi kohe õigest tehtud, seda enam, et seda ei tohigi leiliruumis olla (kuhu ma seda ise paigaldanud pole).

Küsimus oligi rohkem selles, et kuhu uus trafo paigalda ja kas/kuidas lisada lisa katkestus/kaitseahel.
Ma ei ole elektrik, kuid tahaks asja õigest ja otstarbekalt lahendada.
Trafo paigaldamisega kilpi ja paar juhtme vedamisega saan ka ise hakkama. Veel -enam, kui seda leiliruumis olla ei tohigi, siis ongi hea, et saab selle sealt minema.

Kas on reaalset põhjust, miks ma ei tohiks lisa kaitseautomaati (näiteks b6, terve valguse liini ees b10) selle trafo ette paigaldada?

Liini pikkus kilbist valgustiteni on maksimaalselt 5-6m ja seal vahe jookseb 1.5mm ruudune vaskjuhe.
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

pole_olemas kirjutas:Kas on reaalset põhjust, miks ma ei tohiks lisa kaitseautomaati (näiteks b6, terve valguse liini ees b10) selle trafo ette paigaldada?
Ainus põhjus on, et see on täiesti mõttetu ja kasutu, muud põhjust pole. Seega võid panna küll.

dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Miks see B6 seal üldse lisaks peab olema ? Kui väga tahad siis vaheta see B10 välja. Kuigi kokkuvõttes ei muuda see küll mitte midagi.
pole_olemas
külaline

dumbuser kirjutas:Miks see B6 seal üldse lisaks peab olema ? Kui väga tahad siis vaheta see B10 välja. Kuigi kokkuvõttes ei muuda see küll mitte midagi.
Ainult sellel põhjusel, et soovikorral saaks selle ahela eraldi vooluvõrgust lahutada.
Samas, viimase 7a. jooksul pole selleks vajadust olnud, järelikult ei hakka seda hetkel sinna paigaldama.

Hetkel oli leiliruumis olev trafo niiskuskindel, nüüd kui sinna otse ühendus tuleb, kuidas see kõige õigem lahendada oleks? Ledid on pisikesed kiulised vaskjuhtmed ja sisse tuleb tavaline blank 1.5 ruudune vask.
Ledi otsas mõtlesin kõik kokku joota, või siis hülsi alla ja niiskuskindlas harukarbis kruviklemmiga omavahel kokku? On paremaid võimalusi?

Aitäh teile kõigile, kes on nõuga abiks olnud!
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kiulise wagoga oleks vast kõige lihtsam ühendada. Ühendus ise võiks mingis niiskuskindlas karbis olla. Muidugi kui see kiuline juhe on väga peenike siis pole sest wagoklemmist kasu midagi. Ta lihtsalt ei hoia seda juhet kinni. Veel võib kasutada hülssi või peene juhtme üldse kokku joota.
Vasta