Kas ehitus hinnad on alla läinud?
Kas ehitus hinnad on alla läinud?
Lugemata postitus Postitas salam »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Samas,need kes teevad-teevad edasi sama hinnaga ja peab ütlema, et pigem on tõusnud,kuna materjal ja ka nö. "abitööline" peab peret ülal hoidma!
Pigem on vahendajatel ja muudel ehitajatel kitsas käes,kuna meie "buumist" (mida pole kunagi olnudki) on üle jäänud neid "kah ehitusmehi" ja eks nemad viivadki hinna alla,kuna nemad makse ju maksma ei pea.
Mina räägin firma seisukohalt ja tõde see kindlasti pole. Selge on see, et firma ei suuda (ja soliidne ei hakkagi) pakkuda "mustade jõududega" samat hinda. Kahjuks, neid ikka liigub ja see pigem tellijates kinni. Mõnel trehvab hea,aga üldiselt on tagajärg halb ja tellijal raha õhus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Nõus selle sõnumiga!Eestikinnisvara kirjutas:No vahendaja jaoks on nad all kindlasti![]()
Samas,need kes teevad-teevad edasi sama hinnaga ja peab ütlema, et pigem on tõusnud,kuna materjal ja ka nö. "abitööline" peab peret ülal hoidma!
Pigem on vahendajatel ja muudel ehitajatel kitsas käes,kuna meie "buumist" (mida pole kunagi olnudki) on üle jäänud neid "kah ehitusmehi" ja eks nemad viivadki hinna alla,kuna nemad makse ju maksma ei pea.
Mina räägin firma seisukohalt ja tõde see kindlasti pole. Selge on see, et firma ei suuda (ja soliidne ei hakkagi) pakkuda "mustade jõududega" samat hinda. Kahjuks, neid ikka liigub ja see pigem tellijates kinni. Mõnel trehvab hea,aga üldiselt on tagajärg halb ja tellijal raha õhus.
Enda firma on samuti 90-ndate algusest saati turul ja buumi, kui sellist pole veel näinud-töö käib ühtlase tempoga(ka siis, kui piirid olid kinni ja pidid leppima kehvemate klientidega kodumaal...)
Allahindlusi on alati tehtud, aga seda siiski AINULT ennast tõestanud klientidele.
Ja proovi töömehele üelda, et see kuu maksame vähem palka, kuna klient tahab nii-kohe on nad kadunud jõukama liiduvabariigi suunas...
Tulemus-firma kaob turult ja kliendil jääb töö ikkagi tegemata.
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Nüüd tuleb asja põnevam osa: kas konkreetne ehitusfirma on piisavalt efektiivne, et mitte kukkuda esimeste seas? Kui saksamaal (kus töömehe palgad olla korralikud) suudetakse ehitada odavamalt kui meil, siis järelikult on meil efektiivsusega kehvad lood. Üldjuhul on kehvad lood just väikefirmadel, kes konkurentsis püsimiseks on pidanud tihtipeale mustalt tegutsema. Maksuameti aktiviseerudes ja turu koomale tõmbudes ootab paljusid selliseid hääbumine. Turule jäävad ainult kõige tugevamad.
Ahjaa... ma olen üsna kindel, et ka ehitushinnad hakkavad langema. Põhjus lihtne - mitte kõik töömehed ei kõlba/ei saa minna läände. Kui nõudlus kordades alla käib, siis paratamatult jääb mingi osa ehitustöölistest päris tööta, mingi osa aga hakkab võitlema töö eest madalama hinnaga. Nõudluse ja pakkumise uus tasakaal tekib madalamal hinnatasemel - peaks olema ökonoomika esimese kursuse materjal. Kummaline, et kinnisvara müüjad/vahendajad pole seda läbinud (mõni räägib siiani stabiliseerumisest ja diferentseerumisest). Olukorrast annab kena ülevaate näiteks see koht: http://kvkvisuaal.blogspot.com/
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
See ei ole reaalne. Tõesti,võib näida, et sakslane on oma tööpostil aktiivsem. See odavus tuleb välja just sellest, et NEIL ei ole nii kallis ehitada. Nende majandustase on kordi parem ,kui meil. Ei saa sa maksta 865 eurost/m2 kohta ehitusmeetele saksas head palka.
Maksuamet on juba aktiviseerunud ja seda mitte ainult eelmine aasta..Juba varem. Sularaha liigub ringi-see on fakt! Ja usu mind, et täpselt sama süsteem on ka "Üli-Suurtel"! Hind ,ei saa kukkuda madalamaks,kui on materjali hind ja kekmise Eesti töölise palk.Just siin meie EHITAJAD olemegi, et kui maksad maksud,materjali ja muud kulud-ega oledki nullis. Ei nuta-ei naera!Elu on selline. Arendajaid ei tasu ehitajatega ühte patta panna,kuna nemad olid rahadega inimesed õigel ajal õiges kohas. Lollid said peksa ja tugevad jäid!
Sama saatus ootab tõesti ka ehitusturul. Suured enam ei ehita, alltöövõtt puudub---samas teise liini (kus ehitus siiski käib) ei suuda nad enam trügida,kuna ka siin on kohad suhteliselt täis.
Laguneb firma,tekivad "brigaadid"---leidub veel tellijaid,kes riskivad. Tööd on,aga kauaks? Reeglina (pole küll 100% kindel) võtavad juba ka nemad nö. firma hinda...
Effektiivsuse vastu ei vaidlegi. Kuna ka meie asutusse tekib vahepeal ikka uusi nägusid ka võin sellest rääkida.
Reeglina nad kaua vastu ei pea.Kas lähevad ise minema või saadetakse!
Põhjus lihtne! Kuna mehed on jooksnud viimastel aastatel firmast-firmasse,brigaadist-brigaadi,siis nõudmised on meeletud aga saavutused väga-väga väiksed. Distsipliin??Mis see on? Pole olemas,kuna kõik on iseenda peremehed.
Vot sellistest meestest on minul isiklikult täiesti suva! Ehitus ei olegi nende koht! Olen mõelnud,et kuhu kuradisse selline inimene üldse tööle saab/jääb? Ma ei ole seda siiani välja mõelnud.....
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Meil on vist erinev arusaam keskmise eesti töölise palgast, õigemini selle õigustatud suurusest. 30K kätte, nagu õige paljud väidavad end ehitusega teenivat, on minu arvates kaugelt üle õigustatud taseme. Tavalise töömehe palk peaks jääma alla KESKMISE palga, nagu mujal maailmas see üldiselt on. Arvestame nüüd sellise mehe palgaks 10K ja selgub, et tegelikult võivad ehitushinnad langeda küll ja üpris kõvasti. Materjalide hinnas näen ka langemise võimalust, kui selgub, et paljud äsja valminud tehased toodavad materjali, mida enam keegi osta ei jaksa/taha.Eestikinnisvara kirjutas:Hind ei saa kukkuda madalamaks,kui on materjali hind ja kekmise Eesti töölise palk.
Kinnisvara hinnaralli pole ainult Eestile omane nähtus. Samasugust rallit on viimastel aastatel teinud ameerika, suurbritannia, taani, portugali ja paljude teiste riikide kinnisvarad. Kui nüüd selgub, et kogu sellele varale tegelikult maksujõulisi tarbijaid pole, siis võib juhtuda, et ka läänes ei ole meie töömehi ootamas sajad kõrgepalgalised töökohad. Vot siis kukub meie keskmise ehitustöölise palk kolinal sinna, kus ta on lääne kolleegidel oma majanduskeskkonnas. Kõrget hinda võivad küsida ehk mõned spetsiifiliste tööde meistrid, kelle turg on niikuinii ainult kõige kõrgema klassi kinnisvaras (sealt tuleb tööd igasuguses majanduskeskkonnas).
Ees on põnevad ajad

"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:

Kinnisvara hinnad on küll kõrged aga selline tavaline ehitushind--ei usu. Paljudel firmadel on probleemisk see, et on korraga ainult üks objekt ja siis soovitakse seda "lüpsta nagu lehma" , et oma kulusid katta. Samas ,kui sul on hea hind ja palju objekte, tuleb see igas mõttes kasulikum. Kulud on jaotatud ja ei teki ulmelisi hindu.
Aga eks põnevad ajad on veel ees küll
Praegu on kõik mõnes mõttes konkurendid ja paistab, et see esimene allatulek neil seal pilvepealt polnud just meeldiv...
Siin tuleb veel üks "halb üllatus", mida näiteks alltöövõtja ei näe ennem,kui tunneb seda omal nahal. (kogetud ja pahandus oioi kui suur).
Nimelt "suur isand" peatöövõtja pakub näiteks arendajale madala hinna, et võita rajooni ehitus, kuid EI TULE oma kalkullidega toime ja jääb töö teostajatele võlgu. Seda oli näha juba eelmine aasta, et ehitavad ja arendavad "pimedad" ja oskamatud inimesed. Kellel lõpuks see suur jama kodus on? Ikka väiksemal, kuna temal sõltub KÕIK rahavoogudest ja teostatud tööde mahust. Kui mahud on paigas aga raha ei tule,siis oled sina vastutav oma tööliste ja "usaldajate" ees. Sipleme siis

-
- Uus kasutaja
- Kontakt:
Re: Kas ehitus hinnad on alla läinud?
Lugemata postitus Postitas Teadjamees »
Euroopas.
Minu arvates on ehitushind on tõusnud nii professionaalide väljarände tõttu kui ka Eurotsooni hinna ühtlustuse mõjul.
Samas minu arvates korrekteerib hetke olukord turgu solkijatest kes üritavad teha enamat, kui on endal teadmisi.
Seega HEADEL tegijatel on alati tööd.
-
- Uus kasutaja
- Kontakt:
Eestikinnisvara kirjutas:Sellega olen ma 100% nõus, et mehe palk ei saa olla 30 000.- kätte! See on ajulage ja mina ei tea mitte ühtegi tuttavat ega pole kuulnudki,et keegi räägiks sellisest summast. Jah,mõni tõesti teenib, aga mitte isegi 20% ehitajatest. Selles mõttes saab hind küll jah alla tulla natuke, aga omadest kogemustest võin öelda, et meie siin ei teeni 30 tuhat ja hind on selline odavam,kui turul liigub ja ega sealt midagi erilist objekti lõpus alles ei jää. Ehk natuke garantii raha,mitte enamat. Võibolla on liigapalju "kohustusi" kaela võetud? Samas ilma seadmeteta tööd ju ei tee![]()
Kinnisvara hinnad on küll kõrged aga selline tavaline ehitushind--ei usu. Paljudel firmadel on probleemisk see, et on korraga ainult üks objekt ja siis soovitakse seda "lüpsta nagu lehma" , et oma kulusid katta. Samas ,kui sul on hea hind ja palju objekte, tuleb see igas mõttes kasulikum. Kulud on jaotatud ja ei teki ulmelisi hindu.
Aga eks põnevad ajad on veel ees küll![]()
See lõhnab ju teadliku pettuse järgi, või on tegemist info manipuleerimisega.
Kui ikkagi müük on soodsa hinnaga siis tuleb alltöövõtjate hinda korrigeerida, leida soodsam tegija või hankest loobuda.
Praegu on kõik mõnes mõttes konkurendid ja paistab, et see esimene allatulek neil seal pilvepealt polnud just meeldiv...
Siin tuleb veel üks "halb üllatus", mida näiteks alltöövõtja ei näe ennem,kui tunneb seda omal nahal. (kogetud ja pahandus oioi kui suur).
Nimelt "suur isand" peatöövõtja pakub näiteks arendajale madala hinna, et võita rajooni ehitus, kuid EI TULE oma kalkullidega toime ja jääb töö teostajatele võlgu. Seda oli näha juba eelmine aasta, et ehitavad ja arendavad "pimedad" ja oskamatud inimesed. Kellel lõpuks see suur jama kodus on? Ikka väiksemal, kuna temal sõltub KÕIK rahavoogudest ja teostatud tööde mahust. Kui mahud on paigas aga raha ei tule,siis oled sina vastutav oma tööliste ja "usaldajate" ees. Sipleme siis
-
- Uus kasutaja
- Kontakt:
Teadjamees kirjutas:Eestikinnisvara kirjutas:Sellega olen ma 100% nõus, et mehe palk ei saa olla 30 000.- kätte! See on ajulage ja mina ei tea mitte ühtegi tuttavat ega pole kuulnudki,et keegi räägiks sellisest summast. Jah,mõni tõesti teenib, aga mitte isegi 20% ehitajatest. Selles mõttes saab hind küll jah alla tulla natuke, aga omadest kogemustest võin öelda, et meie siin ei teeni 30 tuhat ja hind on selline odavam,kui turul liigub ja ega sealt midagi erilist objekti lõpus alles ei jää. Ehk natuke garantii raha,mitte enamat. Võibolla on liigapalju "kohustusi" kaela võetud? Samas ilma seadmeteta tööd ju ei tee![]()
Aga eks põnevad ajad on veel ees küll![]()
Kuidagi valesse teatesse läks???????
Sorry kannatajatele.
See lõhnab ju teadliku pettuse järgi, või on tegemist info manipuleerimisega.
Kui ikkagi müük on soodsa hinnaga siis tuleb alltöövõtjate hinda korrigeerida, leida soodsam tegija või hankest loobuda.
- veebimeister
- Administraator
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 18 korda
- Kontakt:
-
- Uus kasutaja
- Kontakt:
Ei saa veel hakkama selle elektroonilise süsteemiga.
Lugupidamisega: Ago Arro
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maaler »
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Tühju sõnu ei maksa loopida. 5 aastaga taguse ajaga on terve liivakell kuhjaga täis jooksnud. Ei usu mina, et suutsid teenida 30 tuhat ehitusel 5 aastat tagasi. Siis polnud mingit põuda ehitusmeestest ja valikut oleks olnud küllaga--kindlasti ka soodsamat. Keskmine ehitaja palk siiski täna ei küündi 17 tuhandeni kuus. Nö. "brigaadade" palka ma ei tea... Siis kuidas saab mees 10 tunnise tööpäevaga ja ilma nädalavahetuseta teenida 30 ja pluss tuhat krooni? Kindlasti on selliseid spetsialiste aga mitte lihttööline. Olgem ausad--ehitaja tänases eestis nagu ka eilses on lihttööline.
Tean seda omast käest,kui aasta 2000 sai töötatud sellises asutuses nagu Ilmre ehituses,mis oli ikkagi arvestatav firma ja kindlasti on ka nüüd. Ei makstud 5 aastat tagasi 14 tuhandet ka väga tasemel töömehele---raba palju tahad. Siis olid inimesed ka 7-8 tuhande krooniga õnnelikud,kuna elu oli odavam ja polnud sellist "rikastumise võidujooksu".
Võidujooksu all pean silmas seda, et viimasel 2 aastal on ikka tööjõu liikumine olnud meeletu! Kui keegi kuskil rääkis 19 tuhandest kätte jooksid ka teised tuttavad sinna tööle! Hiljem oli muidugi paljudel mokk töllakil,sest sõbrake ei rääkinud miks ja kuidas ta oli selle HETKELISE 19 tuhat teeninud

Stabiilne suur palk on siiski riigikogu liikmel!

-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas salam »
Teadjamehega olen selles osas nõus,et HEADEL MEESTEL on alati tööd, sest nad on suutnud endale nime teha, et nad ei pea ise tööd otsima, sest neile tullakse ja pakutakse ning neile makstakse ka hästi.
Eestikinnisvaraga olen nõus selles osas,et vahendajate hinnad tõesti langevad,sest miks peaks sellisele inimesele raha maksma, kes ei käi objektil kohalgi kui, siis hea juhul nädalas korra. Mõtekam on,siis juba tõesti firma võtta kui vahendajale raha maksta, sest kui firmat ei taha,siis on juba parem kohe otse selliste ehitajatega ühendust võtta, kes ise ikka tööd teevad, mitte ei ürita teiste töö tegemise arvelt raha kokku ajada makse maksmata.
Minu isiklik arvamus on selline, et hinnad ei lange, vaid stabiliseeruvad, sest kuskil peab ju piir tulema, sest keegi ei taha oma kodu ehitamise eest ulmelisi hindu maksta, aga samas ei ole mõtet võtta tööle ka selliseid kes teevad odavamalt kui teised. Hind ja kvaliteet peaks ikka käsikäes käima ja ühe ala spetsialistiks ei saada üleöö, sest selle nimel ikka nähakse vaeva ning kõik tuleb kogemustega. Mida rohkem kogemusi sul on oma tööalal, seda suurem oma ala asjatundja sa oled.
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Võiks ju olla alustuseks ikkagi mingigi paber, mis tunnistab sinu saavutusi. Võiks õppida selgeks põhitõed ehitusest ---siis kulub ka veel AEGA ehitusel, et sa suudaksid hoomata seda,mida oled õppinud. Mõnel kauem-mõnel vähem!
Mina ennast spetsialistiks ennem ei tembelda, kui mul pole ühte (enda jaoks tähtsaim) paberit välja teenitud. (Täiesti enda heaolu nimel pingutan---EEEL)
Ei tahtnudki kellegagi norida, aga neid iseõppinud "spetsialiste" on võibolla natuke liiast. Eriti raske on nendega suhelda,kui nad tulevad juba töötavasse meeskonda ja peavad nö. alluma kellelgi ja tegema just näiteks objektijuhi näpunäidete kohaselt tööd. Raske sellepärast, et inimene mõtleb, et TEMA ju on kõiketeadja ja tekib mõtetu vaidlus teemal-kuidas töö võtted peaksid olema?.
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Mina väidan siiski, et erialane haridus on edusaavutamises number 1! Mida sügavamalt oma amteit tead,seda parem sulle. Intelligendiks ei tee kool ega paber tõesti--aga teadmisi annab juurde küll, mida tulevases töös ära kasutada.
Sama hästi võib öelda ka panga direktorile, et haridus ei tee sinust "midagi", sest raha oskan ka mina lugeda.--- See on väiklase inimese arvamus, kes arvab, et on maailma kõige targem ja kõik teised on lollid. Miks sa siis ise ehitad---ole ise õppinud spetsialist ja mine firmasse tööle objektijuhina. Loe projekti,suuna, vastuta---mis see siis sinusugusel mehel ära ei ole? Sellistest meestest,kellel on siiski objektijuhtimiseks vastav haridus--vot nendest inimestest on puudus ja nemad on küll jah kõrgema palgaga.
NB! Hingega võid armuasju ajada--ehitatakse ikkagi mõistuse ja kuldsete kätega!
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Positiivsust igasse päeva!
Ahjaa: seda ka veel ,et ma ei pidanud silmas just suuri objekte. Meie ehitame eramuid samuti projekti järgi, mitte tuulesuuna ja oma "kõige õigema" meele järgi. Haridust ei lähe vaja ainult Merkos, seda võiks jaguda ka väiksematesse firmadesse.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Turu hinda mina kuidagi alla ei aja ja milleks?? Minul selline vajadus puudub. Mehed on rahul, ise olen rahul ja rääkida miljonärist siis tekib küll küsimus,et kes saab ja kuna

Mustalt makstes edu teile ja ikka vaadake närviliselt uudiseid ja lugege lehti--kauaks ? Varsti ehk hoiavad ausad firmad teid oma maksudega üleval?(ja loomulikult kõik maksumaksjad)
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed