Maasoojuspumba suurem võimsus

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
jarxx
külaline

Maasoojuspumba suurem võimsus

Lugemata postitus Postitas jarxx »

Tere,
Küsiks natuke targematelt peadelt nõu. Nimelt sai lastud paigaldada endale renoveerimisjärgus maija maasoojuspump. Sai konsulteeritud mitme müüjaga kes arvutasid välja, et vaja oleks kas 6kW pump kui mul soojustagastusega vent. süsteem töötab või siis 8kW pumpa kui see ei tööta. Selline piiripeale värk, et üks ütles, et napilt piisab 6kW ja teine ütles, et kindlasti oleks 8kW vaja. Majas on köetavat pinda umbes 140m2, millest veidi üle poole on põrandaküte ja teine pool on radikad. Lisati ka 200 liitrine akumulatsiooni paak. Toru on maas 500m.
Mure on selles, et mehed tulid kohale, pandi pump paika, kõik töötab ja maja on soe aga pandi hoopis 10kW pump ja selle avastasin ma alles paar päeva pärast paigaldust. Müüjaga konsulteerides ütles ta, et 8kW oli laost otsas ja ta otsustas 10kW paigaldada aga mulle ei mainitud sellest eelnevalt sõnagi. Tema jutu kohaselt sellest probleemi ei ole aga kas ta räägib seda nüüd selle pärast, et ta ei taha seda välja vahetada või tõesti ei ole sellest probleemi?
Peaks ma selle pärast muret tundma või tõesti tänu 200 liitrisele akumulatsiooni paagile ei tule võimsama pumbaga probleeme ja süsteem töötab nii nagu vaja?
Mis võib olla võimsama pumba miinusteks? Eks võimsam kompressor tarbib rohkem voolu aga kas see on tuntav vahe?
Lülituste arvu ja elektrikulu põhjal ei saa kah hetkel midagi järeldada, sest asi on nii uus ja eelnevaid küttearveid ei saa samuti arvestada.
A.S.
külaline

Re: Maasoojuspumba suurem võimsus

Lugemata postitus Postitas A.S. »

jarxx kirjutas:Mis võib olla võimsama pumba miinusteks? Eks võimsam kompressor tarbib rohkem voolu aga kas see on tuntav vahe?
Miinus on see, et maksab rohkem, elektritarbimises ei tohiks märgatavat vahet olla.
Tegelikult on tore, et võimsam pandi, suure külmaga vähem probleeme. Sellisel juhul toru oleks võinud ju ka rohkem maha panna.

jarxx
külaline

A.S. kirjutas:
jarxx kirjutas:Mis võib olla võimsama pumba miinusteks? Eks võimsam kompressor tarbib rohkem voolu aga kas see on tuntav vahe?
Miinus on see, et maksab rohkem, elektritarbimises ei tohiks märgatavat vahet olla.
Tegelikult on tore, et võimsam pandi, suure külmaga vähem probleeme. Sellisel juhul toru oleks võinud ju ka rohkem maha panna.

Raha rohkem õnneks ei küsitud ja toru sai eelnevalt juba maha ning väidetavalt kerge varuga. Teine pakkuja tahtis kui ma õigesti mäletan kuskil 350-400m kandis toru maha panna, mulle pandi 500m.
Mis hetkest tekib punkt kus võimas muutub liiga võimsaks? 8kW pidi juba tegelt arvutuste kohaselt väikse varuga olema. Muidugi vana maja renoveerimisega ei tea tegelt kunagi kui soe ta lõpuks saab, sest igat seina pole lahti võtnud ja kõike ei saanud teha nii ideaalselt kui uue maja puhul.
Ega müüjaga sõdida või midagi nõuda vist ei ole enam mõtet, sest vaevalt keegi seda 300kg kaaluvat pumpa uuesti lahti tahab võtta ja välja vahetada. Jäi lihtsalt natuke kripelda, et ega ma nüüd "tünni" ei saanud.
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

jarxx kirjutas:Mis hetkest tekib punkt kus võimas muutub liiga võimsaks?
Kui elektrikilbis kaitsmed enam vastu ei pea, hakkavad välja lendama.

Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere.Ära tekita endale asjata probleemi.Suurema võimsusega pump,eriti kui sa said selle nõrgema pumba hinnaga,on Sulle lausa kingitus.Kuna paigaldati ka puhverpaak on lülituste arv täiesti mõistlik,ning pumba elueale ei mõju üle dimensioneerimine halvasti-kui üldse ongi üledimensioneeritud.Pole ju teada ka tegelikku küttevajadust antud hoonele.Iga hoone vajab just nii palju kütmist kui ta vajab,võimsam pump saab sellega vähemalt hakkama,tehes vahepeal pikemaid pause.Lugupidamisega
jarxx
külaline

Eks see maja ehitamine on väga hästi selgeks teinud ütluse "Usalda aga kontrolli". Üks mees ei saa kõike teada ja eeltöö ning mitme arvamuse küsimine on nii mõnestki valest otsusest päästnud. Eks nende arvamustega on kah nagu on aga kui mitu eri inimest mitmest eri kohast ütlevad, et probleemi pole siis suure tõenäosusega seda ka ei ole.

Tänud abi eest ja eks aeg näitab kuidas pump ennast õigustab.
Vasta