Vaadates 2x2 majapidamise energiatarbimist siis on selge, et miks Ta ei saa aru päiksepaneelide kasulikkusest. Soe saadakse gaasi põletamisest mitte elektrist.2korda2 kirjutas:Ma poetaks siia vahele sellise päriselulise näite: minu majapidamine kasutas eelmisel aastal elektrit 3050kWh (tõenäoliselt suurem osa sellest soojuse tootmiseks: söögitegu ja nõude ning pesu pesemine) aga gaasist tehtud sooja samas üle 14 000 kWh. Ehk sellest võsast kasulikku energiat arvutades võib meie laiuskraadil päris suures osas jätta selle elektriteisenduse kao ära - meil on päris palju sooja vaja. Seda viimast just sellel aastaajal, kus PV paneelidest ka parema tahtmise juures suurt midagi ei saa.
Piirfeld aga viitas sellele, et meil võib sest paneelist palju rõõmu olla ja energiabilanss positiivne aga kui samal ajal peab Hiinas paneelide tootmiseks jõudsalt sütt ahju ajama, siis ...
Minu maja (180 m2) eelneva 3 aasta kogu elektrienergia kulu nii küttele kui ka tarbimiseks on 6118, 6112, 5965kWh aasta kohta.
ping