Jah kaasaegsetel arvestitel on kaughalduse võimalus kindlasti olemas.Külaline kirjutas:Olen kuulnud, et põhimõtteliselt saab arvesti haldaja oma arvutist näitude numbreid soovi korral lihtsasti muuta, kasutades sisse logimiseks paroole. Saab muute näite, vaadata hetkel tarbitavat võimsust ja ka elektrit välja lülitada (neil arvestitel on selline nupp ka küljes). Põhimõtteliselt on ka võimalik aimata, kas elanikud on kodus või mitte...
Näiteks ee kasseerib arvesti ümberseadistamise eest (tootmise lepingu sõlmimisel) umbes 500eur ja tulevad mehed kohale ning vahetavad selle käigus voolumõõtja (kuigi olen ise viibinud kõrval ja näinud, et seda seadistust saavad montöörid isegi kohapeal teha ilma voolumõõtjat vahetamatta) aga konkurendid teevad ümberseadistamist lauatagant, kohapeale tulematta ja küsivad sama asja toimetamise eest ca kümne korda vähem raha.
Elektrit saavad välja lülitada distantsilt kindlasti (maksmata arvete pärast).
Olin ise objektil kus elekter kadunud ja nupust sisse lülitada ei saanud. Helistasin, et mis värk on? Vabandati ja küsiti, et kas elekter tuli tagasi ja tuligi kohe.
ping