pesumassin
-
- külaline
pesumassin
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Re: pesumassin
RVK on vajalik kõigile pistikupesadele uutes paigaldistes....Külaline kirjutas:Ei leidnud kusakilt infi, kas rikkevoolukaitse on pesumasinale vajalik, kui ta ei asu saunas, vannitoas, õues või mujal niisketes kohtades, asub näiteks toas, köögis, büroos jne. Saan aru , et ka üksikule kaevalgustile võib ka RVK panna, kud kas on mõtet.
oma südamerahu huvides pane ka vanasse....
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
No miks sa peaks sellisesse pistikupessa üldse pesumasina ühendama? Veneaegsed masinad olid küll jah osad nn. kahekordse isolatsiooniga, uuemad on aga kõik sellised, millel kaitsesoon (PE) korpuse külge läheb. Sellist pesumasinat ilma kaitseklemmita pistikupessa torgata on ülim rumalus, oleks seal 10mA RVK kaablil ees, siis ehk veel julgeks.Külaline kirjutas:No miks ma peaks RVK vanasse ilma maanduseta pistikupesa ette panema...
Lülitab voolu vähemalt siis välja kui sa korpusest konkreetse laksu kätte saad, 30mA on paraku küll jah liiga suur vool inimese jaoks.Külaline kirjutas:Kui keegi selgitaks, mis sellest RVK-st seal kasu sel juhul on.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Mõte on selles, et kui pistad pistikupessa sellise seadme, mille lekkevoolud ületavad 30 mA (nn rikkevoolu tase), lülitub kaitse hetkeliselt välja, mitte ei oota kuni sina seadme keret puudutad ja oma 30 mA kätte saad.
-
- külaline
Kui kaablil kolmas soon puudub, kohalikku maandust samuti pole, siis paraku ootab.Küülaline kirjutas:...mitte ei oota kuni sina seadme keret puudutad ja oma 30 mA kätte saad.
-
- Ehituspenskar
Selline asi on järgi proovitud - lasnamäe paneelmaja viiendal korrusel kilpparkettpõrandal seistes võis vabalt faasijuhti puutuda. Betoonseina vastu muidugi ei soovita samal ajal toetada.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teema algataja »
Tohhoh juba vaja 10 milliaprit RVK-d, ja kuidas see rikkevoolukaitse sel siis töötab, ka võtab maanduse läbi õhu...., kui ikka maandust pole siis pane või 0,1 milliamprit RVK, tolku ju pole., RVK mõõdab ikka faasi ja neutraali (siin nulli) erinevust.
-
- külaline
Ei, läbi sinu võtab. Kui sa paljajalu märjal põrandal seisad ja pesumasina pinge all olevat korpust puudutad, siis on maandust piisavalt palju.teema algataja kirjutas:...võtab maanduse läbi õhu....,
10mA RVK suudab kaitsta inimest elektrolöögi korral. 30mA RVK on vaid kaitselüliti töö osaliseks dubleerimiseks, et voolulekke korral korpusesse toimuks väljalülitumine kiiremini, paraku kaitsejuhi/maanduse puudumise korral see nõuetekohaselt toimida ei saa.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
Nagu juba enne öeldud ei ole RVK mõeldud otsepuute kaitseks. Kereühendus on meie TN-S juhistikusüsteemis ühefaasiline lühis ja õigesti valitud liinikaitse rakendub 0,4 s.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Erinevates riikides on muidugi erinevad arusaamised ja harjumused kaitseks elektrilöögi eest.
Inglismaal näiteks käib iga pistiku külge minisular, paljudes EL riikides pole siiani RVK-d kasutusel.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu