Halvad kogemused magrockiga.

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kasutaja avatar
tartuott
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 126
Liitunud: 25 Veebr 2006, 21:50
Asukoht: tartu
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas tartuott »

Nüüd on üle aasta juba mgo plaat turul olnud ja jagaks teiste selle plaadi kasutajatega kogemusi. Ehitajana ma hinnast ei räägiks, mure on suuresti plaadi käitumisest, kui ta juba seina on kruvitud. Selge see, et tuleb isepuuriva kruviotsaga kruve kasutada või auk ette puurida ja kruvipeale süvend.
Edasimüüjad ladustavad plaate isegi lageda taeva all ja ostes pead sorteerima endale kuivemad plaadid välja.Kaetud küll kilega, aga imavad niiskust sisse. Märg plaat on ikka silmaga kergesti ära tuntav ja on raskem. Maaletooja soovituste järgi ei tohiks isegi kiilto praimerit kasutada, kuna vesidispersioonid leotavad plaadi läbi ja hiljem hakkab plaat kuivades mängima. Endal on mitmed objektid nn. mänginud ja plaat on rebinud pahteldatud liitekohad lahti, plaaditud seinad on mõraseks kiskunud, soojamuuri läbedal on plaadi ülevalt alla pooleks end rebinud. Liitekohti olen pahteldanud nii võrgu kui paberlindiga ja jamad jätkuvad. Mul vedeleb garaazis üks plaadi ots, mis oli ostes ligumärg ja servas on hallituse väljanägemisega laigud. Eksperdiis peaks maksma 90 eurot, saaks hallitusele kinnitust.
Mina väidan, et plaat on tundlik niiskusele ja kuivades kahaneb ja mõraneb pingetele.
Maaletoojad tunnistasid, et peale minu oli ühel sauna ehitajal sama probleem, kas on ämbrisse astujaid veel?
www.raumbad.ee Raumbad, kõik jutud vannitubadest.
kuldkäpp
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas kuldkäpp »

Käi sellest saastast kauge kaarega mööda.Vett imab vägevasti sisse ja kuuma võib ainult siis anda kui plaat pole millegiga kuhugi kinnitatud,muidu paisub plaat u.3-5 senti suuremaks.Ma loll reklaamiohver ka saunas proovisin,paisus ikatpidi lihtsalt lõhki,pärast jama kui palju,osta asi mis on asi ja tao veel kõik see jama omast taskust kinni.Lõppkokkuvõttes veel tellija silmis jobu ka veel,et sita kokku keerasin.Ma arvan et vundamendiga tekkib sama asi,kui saab ikka suvisel ajal lagedat päikest ja on korralikult kinni kruvitud,siis pole tal kuhugi paisuda ja ongi tugevad praod sees või lööb üldse tükid välja nagu mul juhtus.Neid pragusi ei saagi sa korda kuna soojuskõikumisega ta kahaneb või vastupidi paisub,ja mitte vähe.Jõudu.
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 126
Liitunud: 10 Apr 2008, 17:37

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas meha »

See plaat on täielik PASK..Paigaldasin aastal 2009 seda plaati välja soklile (10mm).Kiideti puha ,et võib küll paigaldada.Mehed puurisid kõik augud ette 5mm puuriga ,kruvid paigaldatut vuugist 35mm kaugusele ,tihendit all, sokil kõrgus kuskil 500mm .
Sellel aastal pooled plaadit katki või mõrad sees.Elus ei pane enam neid plaate kuskile ,Aastatid pannud Temsi või Cetris plaate (mingit probleemi pole olnud
Väikeettevõtja
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Väikeettevõtja »

Lisaks ka siia oma kommentaari seoses Magrock plaadiga. Olen seda plaati (12mm) paigaldanud Soomes 4 eramaja fassaadile ja olen nüüd paar aastat jälginud, kas on mingeid probleeme või mitte. Absoluutselt ei ühtegi pragu ega mingit muud häda. Samuti olen seda plaati paigaldnud maja katusealustele pindadele tuletõkke eesmärgil ja lihtsalt üle värvinud. Samuti olen paar aastat jälginud, no ei ole mingeid pragusid ega muid probleeme. Ma tean, et 8mm Magrock'i on paigaldatud Jõhvi uuele koolituskeskusele (vms) ja seda samuti fassaadi (ja seda veel painde all) ning plaat värviti vaid üle. Nüüd on see maja ka minu teada paar aastat seal olnud ja samuti pole mingeid probleeme. Minu kolleeg on selle plaadiga teinud nii siseseinu kui vannitube ja samuti mitte mingeid probleeme. Aga mis ma olen kuulnud, et maaletoojal oli vist üks partii algusajal saabunud viletsa kvaliteediga ning sellega seoses võisid ka teatud klientidel probleemid olla. Kasutan seda plaati oma ehitusobjektidel siiani ning olen väga rahul (muidugi hind on soolane küll), kuid kuna soomlased on harjunud oma lujaplaadiga, siis sealsete hindade juures võib Magrocki kasutada küll, eriti tuntav hinnavahe on aqua panel'iga, mis fassaadidesse ja vannituppa mõeldud, see lihtsalt hirmkallis ja muuseas on üsna habras kinnitamisel, kruvid lähevad sageli plaadist läbi, kuna on suht poorne plaat. Nii palju siis minu kogemustest.
mgo huviline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas mgo huviline »

Tõstaks pisut unarusse jäänud teemat taas üles.
Kas on veel kellelgi kogemusi jagada?
andruaa
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas andruaa »

Ühe vannitoa teinud ja selle ka ise ära lammutanud ning kipsiga parandanud. Kui ikka põrandast keerab ääred ülesse ja plaat lahti tuleb, siis pole midagi teha, sitt on sitt. Hüdro katki alumine korrus ligunenud. Rahakotis auk ja enda nimi kahjustatud- tänan ei, rohkem ei kasuta. See asi rebib konkreetselt liite pooleks ja keerab ääre ülesse .
militar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 32
Liitunud: 12 Mai 2009, 10:50

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas militar »

Oli plaanis kamin sellega viimistleda kuid siit lugedes kuidas mängib siis vist jääb ära.
Kasutaja avatar
tartuott
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 126
Liitunud: 25 Veebr 2006, 21:50
Asukoht: tartu
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas tartuott »

Soovitan kamina ümber ehitada super isoliga-kaltsiumsilikaadi plaadiga. Tartus müüd seda decora.
www.raumbad.ee Raumbad, kõik jutud vannitubadest.
+/-
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas +/- »

Kuidas siis selle Magrocki plaadiga praegu seis on, kes on kasutanud, kas + või - kogemused?
Kes kus kuidas kasutanud ja mida teinud?

Hinnalt suurusjärk kipsplaadiga sarnane ja hea, et mitmesuguse paksusega.
http://www.buildingmaterial.ee/index.ph ... &menu2=144

http://magrock.eu/lahendused/viimistlemine/

http://www.youtube.com/watch?v=ECCs5Eeer98
särtsumees
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 06 Sept 2014, 22:33

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas särtsumees »

Sai magamistoa seinad sellega sirgeks aetud, ning tapeet peale. 4 kuud hiljem tapeedil kõverdunud MGO pärast lohud sees. Ei soovita seda.
ggg
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas ggg »

Omal siis köögis tehtud magrockist sein metallkarkassile. Pea aasta alles, aga praegu küll mingeid probleeme pole täheldanud. Väga positiivne on selle plaadi juures helipidavus. Varemalt laskis vana sein ka nõrgemad helid läbi, nüüd peab kõrvalkorteris ikka kõva lärmi tegema, et midagi kostuks. Kuna heli pärast saigi seda testitud, siis praegu olen küll väga rahul. Võrdlus on kohe teisest toast võtta, kus sama töö tehtud 2x kipsiga - no vahe on ikka väga suur.
Miinuseid täheldasin põhiliselt paigalduse juures - reklaamivad küll, et kruvi pea jaoks pole süvendit ette vaja, aga ikka on küll - võid plaadi puruks keerata, või ei suuda karkass kruvi lihtsalt korralikult sissegi tõmmata. Ka olid plaadid nats kooldunud (halvast ladustamisest). Kasutada tuleks isepuurivaid kruvisid, et plaadi ikka kindlalt vastu karkassi tõmbaks ja panna neid tiheda sammuga, st. nii nagu soovitatud ongi.
ehitaja paidest
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas ehitaja paidest »

Turul on erinevaid kvaliteete. Olen kasutanud Magrocki ja mulje on negatiivne. Hiljuti proovisin teise maaletooja Mgo plaati. Ludox Standardit 12mm, on hoopis teine plaat, palju tugevam ning ei mängi seinas.Igaljuhul peale Magrocki kasutamist oli mulje negatiivne aga nüüd peale Ludox plaadi kasutamist on mulje hea! Proovige ära.
toehitaja
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas toehitaja »

Ei ole ikka küll. Ludox plaat samasugune pläust. Täpselt samasugune, kuigi väidavad et neil parem. Seda väidavad kõik.
Kyylaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Kyylaline »

Kas mingeid uuemaid kogemusi on MgO tüüpi plaatidega? Ma teda kuskile kruvida ei plaani. Tahaks panna lahtiselt kergkruusa peale enne põrandavalu, et saaks normaalselt toimetada. Ideaalne oleks panna 2 kihti õhkuest plaati nii et vuugid ei kattu. Kriteerium et võiks olla odav, "öko" ja niiskust saades/kuivades säilitama algsed omadused (erinevalt kipsist...).
Ehk on ta sellises rakenduses ok kuna saab talle üksjagu "elamisruumi" jätta?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6924
Liitunud: 30 Jaan 2005, 15:38
Asukoht: Saue
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas rokikas »

"2014. aastal hüvitas PZU Kindlustus ühel Tartu objektil kasutatud Magrocki defektsed plaadid üle 15 000 euro ulatuses. Aasta hiljem hakkas kahjunõudeid tulema juba suuremates summades ja kindlustusfirma otsustas tellida OÜ-lt Ehitusseire ekspertiisi. Ehitusseire juhatuse liige Kuldar Käsper kinnitas, et firma tegi 2014. aasta novembris ekspertiisi ja analüüsis Magrocki plaatidega seotud probleeme.
Selgus, et Scandic Rocki veebilehel pakutav väidetavalt vee- ja hallituskindel ehitusplaat on suure niiskus­imavusega ja plaadi orgaanilised lisandid (saepuru) võivad põhjustada hallitust. Lühidalt öeldes: see ei sobi ­Eesti tingimustesse. Ostjaid, kes on uskunud firma esitatud sertifikaate, on lihtsalt petetud."

http://epl.delfi.ee/news/eesti/endine-r ... d=75569253
Külaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. No ega see ainuke nif-nif-toode pole mis Eestis ehituses massiliselt "Bonux"-na müüakse. Loll pole mitte müüja vaid ostja. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
admin
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 124
Liitunud: 11 Veebr 2016, 19:45
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 2 korda

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas admin »

Kui toote sertifikaate enam usaldada ei saa, mille alusel siis ostja kauba omadusi hindama peaks? Üks päev kirutakse foorumeid ja kuulujutte, mille alusel ei tohi otsuseid teha, teinepäev jällegi sertifikaate, mis aiateibaid näitavad, hullem, kui türgi laat...
Külaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

admin kirjutas:Kui toote sertifikaate enam usaldada ei saa, mille alusel siis ostja kauba omadusi hindama peaks? Üks päev kirutakse foorumeid ja kuulujutte, mille alusel ei tohi otsuseid teha, teinepäev jällegi sertifikaate, mis aiateibaid näitavad, hullem, kui türgi laat...
Kui sert on väljastatud tulekindluse kohta siis niiskuse kindluse kohta see andmeid ei sisalda.
Mõistlik oleks alati lugeda, et millise materjali kohta ja millise omaduse kohta esitatud sert käib.

Mulle on esitatud dokumente mille järgi ei saa selgust, et millise toote kohta see kehtib. Ehk tundub et osaval müüjal on vajalikud serdid "sahtlist võtta".
Püütakse müüa serdiga toote laadset toodet.

MgO on selline "võlusõna" mille abil õnnestub nii saepuru kui ka muud orgaanilist jama müüa kivimaterjali pähe.

On ka "korralikke" plaate aga neid on keeruline leida.
ping
:hello:
Külaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eesti on valinud liberaal-majandusliku tee. See tähendab, et kehtivad (ehituses küll) suures osas dzungliseadused - nõrgem ja lollim pannakse nahka. Kui Läänes on mindud süsteemsuse teed ehk Süsteemitootja komplekteerib oma ehitusliku süsteemi , kontrollib, testib ja vastutab, siis Eestis on nänniostu süsteem. Ehk igaüks läheb poodi ja hakkab mingit süsteemi komplekteerima teadmata midagi antud toodete kogumi insenerlikust poolest. Kas esitatud tootesert ka asjast räägib või on ainult mingisugune segane dokument ei oska nänniostja hinnata. See et see MAgrock üks jama on oli juba ammu spetsialistidel teada. Aga kes peaks hindama toodete turulelubamist liberaalmajanduslikus keskkonnas. Ainult kliendi rahakott kui see just kriminaalse järelmiga toode pole. Kui on nõudlus on ka pakkumine. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Külaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas siin mitte kelmuse järgi ei lõhna?
paulk
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 15 Aug 2010, 17:57

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas paulk »

Tere.

Skandinaavias on probleeme MgO plaatidega juba mõnda aega teadvustatud.
Tingituna tootmistehnoloogiast võivad plaadid sisaldada suures koguses MgCl soola. Kuivanud sooladel on omadus ümbritsevast keskkonnast (s.h. õhust) vett imada ning vedelaks muutuda. Materjalis on harilikult soolade segu ning tõenäoliselt see piiskade tekkepiir sõltub konkreetsest tootest/partiist. Taanis katsetatud plaatidel oli soolapiiskade tekkepiir 84%RH - st kui õhus on pikemaajaliselt üle 84%RH, siis märgub materjal, ilmuvad piisad ning saastuvad ka naaberkonstruktsioonid.
Kloriidiioonid on teada-tuntud korrosioonipõhjustajad ning nt piiskadega kokkupuutunud tsingikiht hävib ja teras hakkab roostetama.
Piiskadega saastunud puitkonstruktsioonide tasakaaluniiskus suureneb - võimalik, et puitmaterjalid hakkavad "terve" puiduga võrreldes madalamal niiskusel hallitama ja mädanema.

Räägitakse, et osad MgO plaadid on valmistatud teistsuguse tehnoloogiaga ja piisaprobleemi ei teki. Paraku pole Hiinas ehitusmaterjalide tootmine nii standardiseeritud kui Euroopas ja/või imporditakse odavaimaid tooteid ning siinsed edasimüüjad ei tea väga hästi, mida parajasti pakutakse. Seega on praeguse seisuga tervele tootegrupile vesi peale tõmmatud.

Kel huvi, siis pikemalt saab lugeda nt siit:
http://www.bunchbyg.dk/wp-content/uploa ... rd_208.pdf
Külaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas:Ei tea mida sellest arvata?
http://sp.ee/tooted/ehitusplaadid/marga ... qua-block/
:hello:
Tegemist on tsementkiudplaadiga ning see peaks töötama niisketes ruumides kenasti.
LeeLooLii
külaline

Re: Halvad kogemused magrockiga.

Lugemata postitus Postitas LeeLooLii »

Meil selle plaadiga väga-väga negatiivsed kogemused:( Oli vaja tulekindlat plaati ja arhidekt nägi projekis ette selle kasutamise. Juba tegemise ajal oli ehitajatel probleeme viimistlemisega. Lõpuks sai kõik justkui korda, aga hädad alles algasid. Vuugid tulevad järjest lahti, suvalistes kohtades on seintes praod jne. Ei soovita sama kogemust kellelegi!
Vasta