Ma siin aastaid tagasi juba tegelikult küsisin sellist küsimust, aga ei saanud päris rahuldavat vastust ning jäigi töö tegemata. Nüüdseks on kivi juba päris määrdunud, puhastasin selle liivapritsiga ära, aga tahaksin seekord saada ikkagi mingit pestavamat tulemust.
Täpsemalt tegu siis ahju ja soojamüüriga mis on laotud ise klombitud punasest tellisest. Kuna klombitud kivi on selline kare ja ebaühtlane, siis miskise lapiga sealt pealt midagi pühkida ei õnnestu ning pigem isegi teeb asja hullemaks (hõõrub tolmu laiali ja kivi sisse).
Soov oleks kivile peale kanda mingi võimalikult paks ning pestav kiht, et oleks võimalik märja lapiga kivi puhastada. Sooviks võimalikult matti välimust.
Endale jäi silma selline toode: http://www.amello.ee/et/kivioli.html
Aga ei tea kas õli on kõige parem? Nagu ma olen aru saanud, siis õlid pigem imenduvad kivi sisse, aga mingit kaitsvat kihti just peale ei jäta? Lakk võiks olla äkki just selline asi mis sellise ühtlase "kile" kivile ümber tekitab?
Ühesõnaga jagage palun arvamusi ja kogemusi, mis oleks see vahend mis mulle kõige paremini sobiks.
Aitäh!