Viadrus vs Luk-35
-
- külaline
Viadrus vs Luk-35
Lugemata postitus Postitas ViadrusLUK-35 »
mul kodus praegu katlaks viadrus U 22D,mis teadagi on kivisõe katel. Mina, aga kivisõega kütta ei taha ja kütan seda katelt puudega.Kas oleks mõtekas viadruse katel vahetada rapla metalli LUK-35 vastu. Viadrus peaks vist poole soojusest puudega küttes korstnasse laskma? Kas puude kulu on LUK-35 katlaga tunduvalt väiksem,kuna kasutegur on suurem?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Re: Viadrus vs Luk-35
Lugemata postitus Postitas ifffff »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Uuri seda teemat ka, on küll pelleti kohta: viewtopic.php?f=9&t=53178
Asjatundmatuid inimesi võib esmalt ehmatada kõrge suitsugaaside temperatuuri number ja arvatakse, et kui suitsugaas on kas 300 C või on 150 C, et siis on hirmus suur kasuteguri erinevus (üks number on ju 2X suurem kui teine). Kui Viadrusel oli suitsugaas 312 C, siis kasutegur oli 78,8%. Maksimum on 10%, palju on võimalik kasutegurit juurde saada ka kõige parema pelletikatlaga ideaalse põlemise juures, usun et reaalsuses jääb see number enamasti 1-kohaliseks. Nii et ei maksa põdeda, küta Viadrusega rahulikult edasi.

Lugemata postitus Postitas Adlolf »
Enne katla vahetust oleks mõistlik analüüsida küttesüsteemi (katel U 22D-X, korsten, akupaak).ViadrusLUK-35 kirjutas:Tere,
mul kodus praegu katlaks viadrus U 22D,mis teadagi on kivisõe katel. Mina, aga kivisõega kütta ei taha ja kütan seda katelt puudega.Kas oleks mõtekas viadruse katel vahetada rapla metalli LUK-35 vastu. Viadrus peaks vist poole soojusest puudega küttes korstnasse laskma? Kas puude kulu on LUK-35 katlaga tunduvalt väiksem,kuna kasutegur on suurem?
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas norman »
ViadrusLUK-35 kirjutas:Tere,
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas plb »
1 ruum maksab ütleme 35 raha.Atmos tuhat mõnisada. Jagame läbi, saame, et pea pool sajandit oleks Atmose raha eest saanud puid osta.norman kirjutas:Viadrust ja LUKi ei oska võrrelda, küll aga kogemus Viadruse ja Atmose puugaasikatla vahel. Peale Viadruse väljaviskamist ja Atmose paigaldamist on aasta peale 1 ruum puude kokkuhoidu.
OK, eks see Viadrus ükskord annab otsad vms, sellisel juhul on Atmos (või mingi muu korralik puugaasikatel) muidugi õge valik.
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
-
- külaline

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Üldiselt ei tasu 0,8 ja 0,82 kasuteguri juures enam eriti võrdlust teha, sest siis sõltub asi liiga palju ka tegelikust kütmisest - vale kütmisega võib kütja palju rohkem korstnasse lasta kui see paberil olev number teoorias näitab.
-
- külaline
Kahe käega poolt ! Kui kütet õhku, siis pole suurt vahet, mis seadmega. Raha läheb ikka palju ja tuba on külm.Külaline kirjutas:Üldiselt kütusekulu oleneb oluliselt rohkem hoonest ja selle soojapidavusest kui katla kasutegurist. Nii et kulutage oma aega ja raha õigesti, mitte kasutute pisiasjadega tegelemise peale.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas viradussik »
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
Kellele hind ka argumendiks on ei pea paljuks 2x päevas katlamajas käia.
Jutt kisub väga teemast mööda, pelleti ja pelletikatla müüjate lobitööks.
- JyriPaike
- Korralik postitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas JyriPaike »
Katla kasuteguri parandamiseks ja suitsugaasi temperatuuri alandamiseks soovitaksifffff kirjutas:Kas just tunduvalt väiksem, aga eks ta suti ökonoomsem on. Suitsugaaside temperatuuri madalamaks saamiseks tuleks LUK katlasse lisaks panna turbulaatorid, muidu on ikka nii et kuivade puudega küttes saab slepelt suitsu põlema panna.
suitsugaasi soojusvahetit, näiteks sellist http://www.akromex.com/eshop/et/soojusv ... aheti.html
- soojus energia kogus
- soojusenergia kogus.jpg (375.52 KiB) Vaadatud 5116 korda
Ühe küttehooajaga võib säästa kuni 1200 kWh soojusenergiat.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas viradussik »
Nõus sellega, et mugavuse mitte taga ajajad peavad mõningase manuaalse tööga arvestama. Aga kui vaid hind oleks argumendiks, siis minu arvates kõige praktilisem oleks kütta edasi selle seadmega, mis juba olemas. Eriti kuna võit kasuteguri suurenemise arvelt võib olla küsitav).ifffff kirjutas:Kellele hind ka argumendiks on ei pea paljuks 2x päevas katlamajas käia.
Jutt kisub väga teemast mööda, pelleti ja pelletikatla müüjate lobitööks.
Olen ka ise kunagi Viadrust kasutanud ja meenutan, et rõõm soodsama soetushinna üle hajus suhteliselt kiiresti just seetõttu, et võrreldes tuttaval oleva puugaasikatlaga oli märgatavalt rohkem vaeva. Võibolla on kellelegi, kes sama valiku ees, sellest teadmisest kasu.
PS Mina neid seadmeid ei müü ega ole kuidagi antud valdkonnaga seotud. Räägin lihtsalt oma kogemusest, et mina isiklikult seda konkreetset katelt sõbrale ei soovitaks.
-
- külaline

-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas katlamajas »
http://www.vtwoodsmoke.org/pdf/OutlineEN303-5.pdf
Kui hind kõrvale jätta, siis tasub klass 5 katlaid kaaluda

-
- külaline
-
- külaline
Milline see vaev sul senise katlaga välja näeb? On juba öeldud, et kui ise kütta ei taha, siis pane elektriradiaatorid või kui just katelt tahad, siis gaasikatel.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted