Õhksoojuspump
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas rst »
Otsustasin Daikini kasuks puhtalt müügimehe hea jutu ja grammike suurema võimsuse poolest, kuid natukene kehvema COPi sain jällegi.
Kütta ei ole jõudnud sellega korralikult, kuid 70m2 jahutab ilusti maha. Hetkel tundub küll hea osta juba, sest see suvi on korralik olnud ning hea on magada toas, kus on max 22-23 kraadi.
Kas kõigil uuematel soojuspumpadel on nüüd suhteliselt pirakas siseosa võrreldes näiteks 5-7 aasta vanuste seadmetega? Eeldaks, et see on suuremast soojusvahetist vist tingitud. Vaatasin lihtsalt tuttava vanemat Fujitsu Nordic soojuspumpa ning selle siseosa ning välisosa olid põhimõtteliselt kaks korda väiksemad kui minu seadmel.
Korraliku COP'i ja võimsusega tuntud kaubamärgiga õ-õ soojuspump on hetkel vist laias laastus 1500€ koos paigaldusega.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tossutaja »
Täna paigaldatakse siis meie pere korterisse ka u crown mudel 35 (sama mis kasutaja vbõsp). Korter 50 m2, läheb magamistuppa, teises toas on ahi (ala 15m2 kust otse suunab õhu ka kööki). Küsisin pakkumist enam vähem kõigist õsp pakkujatest. Mõned vastasid, mõned mitte. Ulpima ja hea müügimehe tööga jäi valikkuse Võru kohalik pakkuja. Võrreldes Daikini pakkumisega (enam vähem sama võimsus) oli U crown 500€ odavam koos paigaldusega (naljakas on see kui soovid Daikinile online juhtimist siis maksa 120€ juurde mooduli eest mis u crownil on sees juba). Samuti vaadates hinnapakkumisi siis mõni firma suutis küsida käärtõstuki rendi eest 150€, cramos 4,5m käärtöstuk 30€ ööpäev (ilma soodustuseta). Egas mul suuri lootusi masinale pandud pole, kui ta jahutab mul magamistoa ära on ok ja kui ta suudab isegi mul -10 kraadiga veel toota sooja siis olen täitsa rahul. Siiani krt elektrit kulunud umb järku 280kwh keskmine. Eks näis kui suureks siis nr lähevad. Kui meeles proovin uuendada oma postitusi. Lootes kuuma suve

Andris
PS palun siis vingujatel mitte hakkata kirjutama kui s... masin sai ostetut, selle üle otsutan mina

Lugemata postitus Postitas copraonu »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kas kavatsed kasutada pumpa töös või testida tulemusi? Varasemad postitused "panakäklt" jt-lt ilmestavad Panasonic seadmete suuri kvaliteediprobleeme ja kehva järelteenendust. Vähemalt mõnede seeriamudelite (eriti made in China ja Malasia) puhul !copraonu kirjutas:Olen veel andmeid lapanud ja Panasonic HZ seeria vastu ei saa täna näitajatelt üksi muu tootja...

-
- külaline
Paraku soovitab tootja seda mudelit kasutada min. välistemperatuurini - 20°C (vt. service-manuaali lk 12 https://www.google.ee/url?sa=t&rct=j&q= ... WA&cad=rja )copraonu kirjutas:Olen veel andmeid lapanud ja Panasonic HZ seeria vastu ei saa täna näitajatelt üksi muu tootja...
-
- külaline
No krt suvel ei oska rahaga muud teha kui soovid, et elamise jahutamiseks kuluks võimalikult palju elektrit või?tossutaja kirjutas:Lootes kuuma suve![]()

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tossutaja »
Siin allpool Eestit seda rahakest ike liigub, et ei olle hullu kui kwh jooksevadKülaline kirjutas:No krt suvel ei oska rahaga muud teha kui soovid, et elamise jahutamiseks kuluks võimalikult palju elektrit või?tossutaja kirjutas:Lootes kuuma suve![]()

-
- külaline
-
- külaline

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Vaatleja99 »
Paraku nad eesti keeles ei kirjuta.Külaline kirjutas:tra ega ma põder pole et sellest tekstist aru saaks.
-
- külaline
-
- külaline
"Üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna."
Põhitarkus on esitatud graafiliselt. Näha olevatel graafikutel on numbrid ja jooned, nende tõlkimine suht võimatu.
ping

-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mik »
-
- külaline
Mis põhjustel just neid peaks eelistama ?
-
- külaline
Eks igaüks kujundab oma valikukriteeriumid ise.Külaline kirjutas:Täitsa huvitav oleks teada, et mis imeloomad need Mitsubishi Electric ja Daikin on.
Mis põhjustel just neid peaks eelistama ?
Loomeinimesed rohkem välimuse ja müügimeeste jutu järgi.
Praktilisema meelega inimesed rohkem tehniliste andmete ja oma vajaduste järgi.
Näiteks BMW võib küll sõitmiseks hea masin olla aga kui iga päev on vaja 2 tonni kapsast turgu vedada siis ei pruugi see parim variant olla.
ping

-
- külaline

Üks valikkriteerium ongi see, et aparaadi peal oleks mitsu või daikini kleepekas
-
- külaline
Muidugi ei ole. Põder on sinuga võrreldes viisakas ja intelligentne loom. Sina oled tavaline tropp kes püüab oma nõrka võõrkeelte oskust ja laiskust varjata ülbuse tahaKülaline kirjutas:tra ega ma põder pole et sellest tekstist aru saaks.

Sinine joon on COP ja punane on küttevõimsus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Marili31 »
Mulle tundus selline mudel heade näitajate ja hea hinnaga:
http://www.greenspirit.ee/soojuspumbad/ ... h-s18ftxla
Olin juba ostma minemas kui sattusin siia foorumisse ja enam ei teagi, sest kuskilt lehelt käis läbi, et CooperHunter-it ei tohiks osta. Küsingi siis, et miks ei tohiks? Kas on kedagi, kes sellise mudeli on ostnud ja millised kogemused teil on või on mõni kindel põhjus, miks ma kindlasti seda ostma ei peaks? Milline mudel vastaks samadele parameetritele, mille osta võiks...
-
- külaline
-
- külaline
Sain kõikide korterite allkirjad ja vallalt ka loa. Nüüd ainult pump veel ostaKülaline kirjutas:Korteri puhul pead kõigepealt kindel olema, et kõikide teiste korterite omanikud soojuspumba paigutamisega hoone välisosa külge kirjalikult nõus oleksid.

-
- külaline
Sellise konstruktsiooniga seadmed http://www.greenspirit.ee/soojuspumbad/ ... mudelid-sp oleks eluruumide kütteks paremad kuna need ei tekita sellist pealepuhuvat õhuvoolu.Külaline kirjutas:Sain kõikide korterite allkirjad ja vallalt ka loa. Nüüd ainult pump veel ostaKülaline kirjutas:Korteri puhul pead kõigepealt kindel olema, et kõikide teiste korterite omanikud soojuspumba paigutamisega hoone välisosa külge kirjalikult nõus oleksid.Aga kas ma siis peaksin mõnda muud firmat vaatama või sobib ikkagi ka see Cooper&Hunter...
Ehk lapsed püsivad tervemad.
Puhas füüsika. Seinaseade peab põrandal oleva külma õhu lae alla puhuma aga põrandaagregaat imeb jahedat õhku põrandalt ja puhub seda üles. Ehk seina seade on oma toimimiselt rohkem jahutuseks kui kütteks mõeldud.
ping

-
- külaline
praktikas pole erilist vahet, müra on sama, õhk liigub ruumis sama intensiivseltKülaline kirjutas: Puhas füüsika.
- hambakari
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas hambakari »
Coop&Hunt on täpselt sama firma mis Gree, ainult et 5x kallim ja keerulisem remontida:Külaline kirjutas:Sain kõikide korterite allkirjad ja vallalt ka loa. Nüüd ainult pump veel ostaKülaline kirjutas:Korteri puhul pead kõigepealt kindel olema, et kõikide teiste korterite omanikud soojuspumba paigutamisega hoone välisosa külge kirjalikult nõus oleksid.Aga kas ma siis peaksin mõnda muud firmat vaatama või sobib ikkagi ka see Cooper&Hunter...
viewtopic.php?p=301040#p301040
see peaks kõige normaalsem aparaat olema, kui vahepeal mõndasid uusi pole tulnud:
http://www.kliimacentrum.ee/tooted/sooj ... ikai-8-25/
või siis mõni Daikini arx mudel(kui leiab kuskilt üldse; odav rx vist ikka ainult -15). või siis mõni normaalsem mitsu või samsung...
aga igaljuhul mitte Coop&Hunt...
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad