Põhjaklapp?

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
c1m
külaline

Põhjaklapp?

Lugemata postitus Postitas c1m »

Tere,
probleem selline, et sai paar nädalat tagasi veesüsteem pandud majja. Puurkaevust veeautomaadiga, mis asub keldris. Töötas ca 3 nädalat kenasti kui üks hetk kuulsin, et veeautomaat ei jää keldris enam seisma. Pumbas rõhk tõuseb nagu ikka, kui vett tõmbab, aga nii kui pump seisma jääb langeb kolinal ja hakkab uuesti tööle. Muud võimalust vist ei ole, kui et põhjaklapp kaevus on sodi täis või katki? Kuigi kasutanud olen seda ainult paar nädalat, on kaevust majani PEM ja põhjaklapp paigaldatud ca 8 aastat tagasi.

Probleem on aga selles, et seda sealt põhjast kätte saada peab korralikult kaevu juurest lahti kaevama ja põlve osa, mis läbi kaevu seina läheb on vee all. Kui kaevus vesi langeb, siis on seda näha. Kuidas seda korretkselt peaks teostama? Või piisab sellest, kui panna tagasiloogiklapp enne veeautomaati? Siis aga tõmbab pump ju korralikult õhku enne, kui vett alles kätte saab.

Tänud ette!
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Re: Põhjaklapp?

Lugemata postitus Postitas ifffff »

Piisab tagasilöögiklapist ennem pumpa ka, aga see eeldab seda, et trass klapist kaevuni on 100% tihe. Pem jätkud seda ei pruugi olla.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.

Et korralikult teha tulebki lahti kaevata. Viska see põlv sealt kus kurat ja pane adapter. Siis tulevikus lahti kaevama ei pea.

Toomas.
c1m
külaline

Aitäh ifffff ja toomas!

Aga toomas, kas sa ei arva, et tagasilöögiklapist enne veeautomaati piisab? Ma ise mõtlen, et kui kaevus põhjaklapp katki, siis PEM torus ju vett pole ja esialgu tõmbab pump tühja, kui alles vett hakkab tulema või ma eksin?
See adapteri lahendus tundub päris lollikindel, aga kuna kaevu pole aastaid kasutatud, ei tule sellele piisavalt alt soontest vett peale (veetase kaevu mantlis langeb suurema tarbimise korral kiiresti). Kui adapter seal ca 1.5m peal istub, siis võib ju jääda kuivale? Põlvest läheb mul see toruga kaevu seest vast ca 10m sügavusele.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tere.

Põhjaklapp ongi tagasilöögiklapp millel on sõel küljes.

Kui adapter seal ca 1.5m peal istub, siis võib ju jääda kuivale? Põlvest läheb mul see toruga kaevu seest vast ca 10m sügavusele.

Vaata milline adapter välja näeb. Sinna panedki oma 10 m toru kinni.
adapter.jpg
adapter.jpg (3.4 KiB) Vaadatud 6177 korda
c1m
külaline

Arusaadav! Tänud!
c1m
külaline

Nii, sai kaevu juurest lahti kaevatud, PEM koos põhjaklapiga välja tõmmatud ja klapp oli katki tõesti. Aga nüüd uus probleem. Tahaks adapteri panna, aga kaevu mantlisse on millegipärast kunagi tehtud mingi jurakas 10x7cm ristkülikukujuline auk, et põlv sealt läbi ajada. Vähe sellest, kaevu vee ja maapinna vahe on 1m ja see auk seega ka vee all. Millega seda mantlit sealt kõige mõistlikum "lappida" on, et saaks adapteri paigaldada?
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tere.

Helista, ütlen kuidas teha. Muidu kirjutan siin õhtuni.

Toomas 5050278
Vasta