Vanale värvile uus peale

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
evelij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vanale värvile uus peale

Lugemata postitus Postitas evelij »

Ainus "ehitustöö", mis ma elus teinud, on tapeedi mahakiskumine, egas naisterahvalt väga muud loota olegi :D
Uue kodu soetamisega tekkis küsimus, et kas värvitud seinale võib lihtsalt uue peale kanda, et tulemus ka hea jääks? Tahaksin võimalikult tolmuvabalt liivapaberiga nühkimata sarnase tooniga seinad üle võõbata, sest seinad ise ilusad sirged ja siledad, st pahteldamist ei vaja :)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Vanale värvile uus peale

Lugemata postitus Postitas Urmas »

evelij kirjutas:Uue kodu soetamisega tekkis küsimus, et kas värvitud seinale võib lihtsalt uue peale kanda, et tulemus ka hea jääks?
Võid küll lihtsalt peale kanda, aga millega on eelnevalt värvitud? Alküüd(lahusti baasil) või akrüül(vee baasil) värviga. Hea tulemuse saamiseks võiksid seinad kergelt üle pesta sellega http://www.vivacolor.ee/wp-content/uplo ... 2014_P.pdf
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
evelij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ei oska öelda, mis värv all.
Aga kas mingi värvi sulamise probleemi vms ei või tekkida? Isalt nõu küsides mainis tema sellist asja ning soovitas ka kasutada akrostopi, aga see ei pidavat iga värvi puhul töötama. Niisiis paluksingi asjatundjale-spetsialistide teadmisi :)
Urmas
autodidakt

evelij kirjutas:Ei oska öelda, mis värv all .... Niisiis paluksingi asjatundjale-spetsialistide teadmisi.
Ma tahaks oma silmaga näha ja käega katsuda seda spetsi, kes foorumi vahendusel, eelnevate kirjelduste põhjal ja kohalpeal käimata, ütleb täpselt, mis värviga on seinad värvitud. Mul on sellele spetsile auhinnaks laua all üks 350cl pudel Hennessy(very special). :)
Kahtlustan, et selline spets on samasugune nagu tundmatu sõdur, keda samuti pole elu sees näinud. Aga tahaks! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
evelij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ega ma värvi teadasaamise osas vaja abi, vaid selle väite kinnitamise-ümberlükkamiseks, et kas värvi sulamise vms probleem on reaalne kasvõi mingi teatud värvisordi puhul? Või on tänapäeval kõik need vidinad nii lollikindlad, et "kõik sobib kõigele" põhimõttega valmistatud :)
Kui poleks mingeid nüansse, siis sa ilmselt esmalt poleks ise ka esitanud küsimuse värvi kohta, et kas vee või lahuse baasil ;) sellest eeldan, et mingi vahe neil on ja ka ülevärimisel. Paluksingi siinkohal teada saada riske :D
Urmas
autodidakt

evelij kirjutas:Ega ma värvi teadasaamise osas vaja abi, vaid selle väite kinnitamise-ümberlükkamiseks, et kas värvi sulamise vms probleem on reaalne kasvõi mingi teatud värvisordi puhul? Või on tänapäeval kõik need vidinad nii lollikindlad, et "kõik sobib kõigele" põhimõttega valmistatud
Ega ei ole värvi sulamise kohta midagi kuulnud, kuid näiteks kahekomponentsed värvid võivad vana aluspinna lahti kangutada. Eks palju olene ajastust, millal viimane värvimine on tehtud. Kui mingi viimase 20 aasta jooksul või hiljem ja vana värv korralik, siis ei tohiks midagi juhtuda, sest seinavärvid hakkasid juba inimsõbralikumaks muutuma ega seinu ei värvitud enam laevatehasest varastatud laevavärvidega.
Kokkuvõtteks usun, et ei juhtu midagi kui tänapäevaste seinavärvidega üle värvid, ainult liivapaberiga võiksid ikka kergelt üle käia või ülalmainitud puhastusvahendiga. Ise eelistan tootjatest Vivacolor/Tikkurila või Caparoli värve, sest nendega pole üldiselt mul probleeme olnud.
evelij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Selge. Suured tänud! Nüüd sammun ehituspoodi kindlama olekuga vajalikke tööriistu soetama :)
Vasta