Digitaalne termomeeter veejoa temp-i mõõtmiseks

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
kivilinn
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Digitaalne termomeeter veejoa temp-i mõõtmiseks

Lugemata postitus Postitas kivilinn »

Kas keegi oskab soovitada, mis digitaalset termomeetrit kraanist väljuva veejoa temperatuuri mõõtmiseks kasutada? Küsiks just marki ja mudelit, kuna puudub varasem kogemus. Mingit erilist täpsust ma taga ei aja, kusagil poole kraadi täpsusest piisaks täiesti. Sobib ka üürimise võimalus, ei pea ilmtingimata olema selline, mida ainult osta saab.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Digitaalne termomeeter veejoa temp-i mõõtmiseks

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Sõltub ju mis selle tulemusega peale hakatakse. Kui on vaja kuskile töötlemisse saata siis on ilmselgelt midagi muud vaja kui ainult numbrinäitu.
kivilinn
Uus kasutaja
Uus kasutaja

dumbuser kirjutas:Sõltub ju mis selle tulemusega peale hakatakse. Kui on vaja kuskile töötlemisse saata siis on ilmselgelt midagi muud vaja kui ainult numbrinäitu.
Tulemus märgitakse pastakat või pliiatsit kasutades paberile. Tore muidugi oleks, kui see asi ka logida oskaks (s.t. aegridu suudaks meeles pidada), aga hetkel piisab jah ainult numbrinäidust, mida visuaalselt tuvastada saab. Pea-asi, et mõõtvat elementi saaks kraanist väljuva veejoa sisse panna ja et numbrinäidule kuvatav tulemus oleks võimalikult lähedane veejoa hetketemperatuurile.

Ühesõnaga midagi keerulist ega ulmelist ma taga ei aja, lihtsalt et instrumendil oleks võimalikult reaalajale lähedane digitaalne numbrinäit ja et temperatuuri mõõtvat elementi oleks võimalik kraanist väljuva veejoa sisse asetada. Kõik ülejäänu on n.ö. optional.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui vett korraga palju lasta pole vaja ja vahed on piisavalt pikad, siis on vesi põhimõtteliselt toatemperatuuriga, sest soojeneb torus. Mida pikemalt lasta, seda külmemaks läheb. Mida selle teadmisega aga peale hakata? :scratch:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ma pakun, et iga teine mitumõõtja (maakeeles ka multimeeter) on sellise võimekusega. Päris paljudel on ka eraldi andur kaasas.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kivilinn
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:Kui vett korraga palju lasta pole vaja ja vahed on piisavalt pikad, siis on vesi põhimõtteliselt toatemperatuuriga, sest soojeneb torus. Mida pikemalt lasta, seda külmemaks läheb. Mida selle teadmisega aga peale hakata? :scratch:
Mõõtma hakatakse vett, mis tuleb kõige tavalisemast kuumavee kraanist. Selle temperatuur on üldjuhul vast ikka kõrgem kui eluruumi oma.
kivilinn
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hiid kirjutas:Kas selline on liiga kallis?
http://www.ebay.com/itm/New-Digital-LCD ... SwLVZVh4iO
Tänud.
Prill
külaline

Lugemata postitus Postitas Prill »

kivilinn kirjutas:
Külaline kirjutas:Kui vett korraga palju lasta pole vaja ja vahed on piisavalt pikad, siis on vesi põhimõtteliselt toatemperatuuriga, sest soojeneb torus. Mida pikemalt lasta, seda külmemaks läheb. Mida selle teadmisega aga peale hakata? :scratch:
Mõõtma hakatakse vett, mis tuleb kõige tavalisemast kuumavee kraanist. Selle temperatuur on üldjuhul vast ikka kõrgem kui eluruumi oma.
Ka mulle jääb see eesmärk segaseks, kuna lihtsalt vee temperatuuri saaks teada suvalise moositermomeetriga, paistab küsijat huvitavat just voolava vee hetketemperatuur, mis viitaks, et tahetakse teada, kui kaua avatud kraaniga kulub aega kuni hakkab sooja/kuuma vett tulema. Kuigi sel juhul tuleks mõõta hoopis aega :)
Kui sarnane probleem, siis termomeetrist ei tarvitse päris piisata, sest osa vett torudes võib olla toatemperatuuril ja esimesed veehulgad on sama temperatuuriga, mis vett ümbritsev õhk.
On veel variant, et tahetakse kindlaks teha mingit muud anomaaliat, nagu vee temperatuuri kõikumine vms. Isegi osad termosegistid võivad olla väikse viite regeerimisajaga, kus tuleb hetkeks sorts tulikuuma vett ja koheselt stabiliseerub valitud temperatuurile. Ohutuse seisukohast, eriti laste puhul võib ka see sorts kuumemat vett ebameeldivusi põhjustada.
kivilinn
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Prill kirjutas:
kivilinn kirjutas: Mõõtma hakatakse vett, mis tuleb kõige tavalisemast kuumavee kraanist. Selle temperatuur on üldjuhul vast ikka kõrgem kui eluruumi oma.
Ka mulle jääb see eesmärk segaseks, /.../ On veel variant, et tahetakse kindlaks teha mingit muud anomaaliat, nagu vee temperatuuri kõikumine vms. /.../ Ohutuse seisukohast, eriti laste puhul võib ka see sorts kuumemat vett ebameeldivusi põhjustada.
Selle algse küsimuse üks ja ainus eesmärk oli saada soovitusi kraanivee (hetke)temperatuuri mõõtmiseks sobivate digitaalsete termomeetrite kohta, ja seda ma ka sain. Kui sa jutulõngas väheke ülespoole keriksid, siis näeksid, et olen Hiidu tema postituse eest tänanud nii sõnades kui ka vastavale lingile klikkimisega.

Ehk et ma olen oma algsele küsimusele vastuse kätte saanud, ja sellega täiesti rahul. Ülejäänuga saan ma juba ise hakkama. Tänud postituste ja kaasa mõtlemise eest nii Hiiule kui ka kõigile ülejäänutele. Jätku!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Aga see lingil olev termomeeter ei mõõda antud HETKE temperatuuri!
Sel on mõõte intervall 30 sek.
Pluss anduri enda inerts mis võib mitu minutit olla.
Mida väiksem anduri (termotakisti) mass seda kiiremini reageerib.
ping
:hello:
kivilinn
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:Aga see lingil olev termomeeter ei mõõda antud HETKE temperatuuri!
Sel on mõõte intervall 30 sek.
Pluss anduri enda inerts mis võib mitu minutit olla.
Mida väiksem anduri (termotakisti) mass seda kiiremini reageerib.
ping
:hello:
No minu poolest võib sellel konkreetsel lingil olev termomeeter kasvõi aiateibaid näidata. Tänatud sai siin eelnevalt pigem ikka viisakusest (vanema inimese vastu) ja õigete võtmesõnade eest.

Ehk et kui kellelgi on tõesti mingi probleem või segadus selle varasema sõnastuse või linkidega, siis lisagu ta need paremad lingid ja muud parandused juba iseseisvalt. Minul isiklikult ühtegi probleemi sellega ei ole.
Strand
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Strand »

Meil ka poodides müügil digitaalsed niiõelda liha termomeeterid näitab kuni 150 kraadi. Vanasti maksis miski 10€ Pärast saad ka liha küpsust kodus kontrollida.
Vasta