OSB-3 18mm 40-sele laagilvahele

põrandad, põrandatööd
porand9
külaline

OSB-3 18mm 40-sele laagilvahele

Lugemata postitus Postitas porand9 »

kas 40-se laagivahega jääb 18mm OSB3 liiga õhukeseks?
milline peaks olema 18mm puhul laagide samm või pole asjal mõtet ja igal juhul 22mm-ne panna? mis kogemusi on?
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

400 laagivahega jääb 18 mm kindlasti väheks. Lisa laage või vaheta OSB välja. Normaalne laagivahe oleks 18 se plaadi puhul 200-250. 22 OSB puhul võiks ka laagi samm olla 350. Jutt käib tsentri vahe mõõtudest
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

mina küll nii kindlalt ei väidaks, et õhuke, kuna endal sama vahedega 18mm PLP ja õhuke laminaat peal. 5 aasta jooksul pole midagi halba öelda, et läbi nõtkuks või misiganes
Külaline
külaline

unustasin lisada, et laagiks 50*50 !!!
pelx
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas pelx »

kui ma hästi mäletan !? siis kirjade järgi oli 22mm - 40 sammuga oma tarbeks korteris :? ja avalikudes kohtade 28mm
aeglane
külaline

Lugemata postitus Postitas aeglane »

kas 40-ne samm tähendab 50-se laagi puhul siis 35-st reaalset vahet laagidel? või millel see 22mm oma tarbeks sobib?
Külaline
külaline

võimalik et väljendasin valesti ! koju seal kus rahvast käib mitte palju!
ja isegi 40 sammuga mõned jätkud õrnalt painduvad läbi !! kuid see pole hullu !! ja ma ei kujuta ette mida 18 peaks siis tegema!? võimalik et kõvema kattega jääb hea . kuid ma ikka ei soovitaks
järeldus
külaline

Lugemata postitus Postitas järeldus »

järeldada võib siis, et 40 samm (35 vahe) 50-ste laagidega on normaalne panna 18mm OSB3 plaat väikese paisumisruumiga (3...5mm) ning jätkukohad maksimaalselt laagide peale? Äkki keegi kogemustega oskab midagi ikka kosta?
linnokas
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas linnokas »

omal sama mure. Ehk oskab keegi kommenteerida, kas 4-punniga PLP kasutamine (ja punnide kohas plaatide kokku liimimine) annab tugevust juurde või mitte?
itipoiss ehitusmaalimas
rts
külaline

Lugemata postitus Postitas rts »

Minu arvates liimitakse ujuva põranda korral punnid, et plaadid minema ei ujuks. Kui laagidele kruvidega kinnitad siis on see paisuvuukide jutt. Peaks olema punnsoonde juba tehases paisumisruum jaetud. Liimi siis panna ei või. 22mm OSB 40cm laagivahele võid tuppa panna küll.
Kusagil oli müüja kodulehel miski laagitamise tabel eri paksuste jaoks.
Vasta