prosektor

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
kunts
külaline

prosektor

Lugemata postitus Postitas kunts »

Maal sõpradega mõned korrad saunatamaskäies on jõepoole mineva raja ja jõeääre valgustamiseks auto esituli milles kasutan kaugtule 60W kaugtule niiti, et oleks kaugemale valgustatud. Kõrvaline koht ja eriti kalleid lahendusi pole soovinud. Muidu oli akulaadija START selleks toiteallikaks, kuid sel nädalavahetusel selgus, et oli sisse murtud ja START ka läinud. Üks sõber soovitas, et pane lihtsalt kondensaator vooluvõrgu ja prose vahele, kohe ei küsinud mis mahtuvusega, kas keegi oskab soovitada?
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Re: prosektor

Lugemata postitus Postitas ifffff »

Ära kuula oma sõpra ...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

60 W on liiga suur võimsus, et lihtsalt kondega õige vool kätte saada.
Teoorias kehtib Oomi seadus I=60W/12 V=5 A. Vajalik takistus Z=(230-12)V/5 A =43,6 oomi. Ligikaudu Z=X=-j/wC, siit C=-j/(2*pii*50*43,6) (w=2*pi*f, f sagedus, eestis 50 Hz) mis oleks 73 uF aga see peab olema mittepolaarne. Kui diood ette panna, saaks poole pingega toita ning konde tuleks poole väiksem. Lisaboonus oleks võimalus kasutada polaarset kondet, mis sellise mahtuvusega ei oleks probleem. Konde peaks olema vähemalt 300 V pingega, sama ka dioodi vastupinge kohta.
Kordades kavalam oleks osta 230 V LED prozektor, ei mingit probleeme vajaliku võimsuse või keberniidiga. Kui ma arvutustes eksisin siis konde teeb paugu.
KUNTS
külaline

Lugemata postitus Postitas KUNTS »

Kalvis kirjutas:60 W on liiga suur võimsus, et lihtsalt kondega õige vool kätte saada.
Teoorias kehtib Oomi seadus I=60W/12 V=5 A. Vajalik takistus Z=(230-12)V/5 A =43,6 oomi. Ligikaudu Z=X=-j/wC, siit C=-j/(2*pii*50*43,6) (w=2*pi*f, f sagedus, eestis 50 Hz) mis oleks 73 uF aga see peab olema mittepolaarne. Kui diood ette panna, saaks poole pingega toita ning konde tuleks poole väiksem. Lisaboonus oleks võimalus kasutada polaarset kondet, mis sellise mahtuvusega ei oleks probleem. Konde peaks olema vähemalt 300 V pingega, sama ka dioodi vastupinge kohta.
Kordades kavalam oleks osta 230 V LED prozektor, ei mingit probleeme vajaliku võimsuse või keberniidiga. Kui ma arvutustes eksisin siis konde teeb paugu.
Tänan Sind Kalvis!
Olen ka selle peale mõelnud, et mingi prose panna, kuid see kaob sealt kohe kui lahkunud olen. Alati olen oma START kaasa võtnud aga seekord jäi. Peaks vist mingi toiteka ehitama :(
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

Ostadki siis teisaldatava, kus pistikuga kaabel ilusasti taga, lahkudes võtad kaasa.
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kalvis kirjutas:60 W on liiga suur võimsus, et lihtsalt kondega õige vool kätte saada.
...12v vahelduvvoolu effektiivväärtus on ca 17 volti....

Sõbra mittekuulamise all mõtlesin pigem seda, et mine osta 12v toiteplokk. Kasvõi elektrikappi din liistule, kui on oht et vargad näppujäävad asjad ära tassivad.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

ifffff kirjutas: ...12v vahelduvvoolu effektiivväärtus on ca 17 volti.....
Huvitav, mis väärtus see 12 V siis on, kui efektiivväärtus on 17 V ?
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vahelduvvoolu efektiivväärtus on võrdne niisuguse alalisvooluga, mis samas takistis sama aja
jooksul eraldab vahelduvvooluga võrdse soojushulga. Ehk siis praegusel juhul on tegemist 12v alalisvoolu pirniga, millele sobiks 12/√2=8,5 volti vahelduvoolu.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Muidu nagu on hea jutt aga kui ikka järjekindlalt räägitakse x voldist alalisvoolust no siis ei saa seda tegelast uskuda.
vt1
külaline

Lugemata postitus Postitas vt1 »

dumbuser kirjutas:Muidu nagu on hea jutt aga kui ikka järjekindlalt räägitakse x voldist alalisvoolust no siis ei saa seda tegelast uskuda.
Ma arvan, et me oleme nii vanad kalad küll, et oskame kontekstist (ja ühikust) lähtuvalt vahet teha, kas jutt käib "elektrivoolust" (mis on elektrilaengute suunatud liikumine elektriahelas) või "voolutugevusest" (amprites mõõdetava elektrilise suuruse tähenduses). Selle (x volti alalisvoolu) kallal norimine või ilkumine ei tee kedagi targemaks.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Minu teada on 12 V puhast alalist = 12 V efektiivväärtusega. Et soovitan vaata mõisted üle.
Küsijale - Konde asemel sobiks mingi trafo ideaalselt, paraku on 5 A päris suur vool. Sobiva trafo saaksid akulaadijast. Seega nokk kinni, saba lahti.
Seeeest sama valgusvooga 230 V prozektor ei maksa midagi ja pole mingit keemiat vaja aretada.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

ifffff kirjutas:on tegemist 12v alalisvoolu pirniga, millele sobiks 12/√2=8,5 volti vahelduvoolu.
Mulle jääb ikka segaseks, miks 12 V alalisvoolu (?) pirnile ei sobi 12 V vahelduvat. Kõik vahelduvvoolu näitajad on ju kokkuleppeliselt efektiivsuurused. Kasvõi seesama meie 230 V on efektiivväärtus.
----
külaline

Lugemata postitus Postitas ---- »

+12v / 13A / max 165 w
See või muu sarnane peaks hästi sobima: https://osta-ee.postimees.ee/toiteplokk ... 78510.html
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ilmselt peeti silmas amplituut- mitte efektiivväärtust.
lihtsam
külaline

Lugemata postitus Postitas lihtsam »

Said tööle, kuidas tegid ?
kunts
külaline

lihtsam kirjutas:Said tööle, kuidas tegid ?
Sain, eks õhtul näeb kaua vastu peab, kuid idee sain sellest pakkumisest- arvuti toitekas, seal oli küll 13A mul on 8A aga eks näis, vaja on ju 5A. Ega vist muud lihtsamat välja ei mõtle. On küll mõned mustvalge teleka realaotustrafod- vanasti sai neist toiteplokke tehtud, kuid kardan, et jääb lahjaks.
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

Proovisid juba selle toitega? Sest hõõglambi sisselülitamise momendil on ju vool suurem kui 5A, kaitse võib rakenduda.
kunts
külaline

A.S. kirjutas:Proovisid juba selle toitega? Sest hõõglambi sisselülitamise momendil on ju vool suurem kui 5A, kaitse võib rakenduda.
Proovisin, kaitset läbi ei löö, kuid valgus on vist natuke tuhmim, see võib tunduda sest autol ja laadijal on 13-13,5V, arvuti toitekal 12V. Kui seda teada, siis võib ettekujus tekkida. Muidu olen rahul :D
Vasta