prosektor
-
- külaline
prosektor
Lugemata postitus Postitas kunts »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: prosektor
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Teoorias kehtib Oomi seadus I=60W/12 V=5 A. Vajalik takistus Z=(230-12)V/5 A =43,6 oomi. Ligikaudu Z=X=-j/wC, siit C=-j/(2*pii*50*43,6) (w=2*pi*f, f sagedus, eestis 50 Hz) mis oleks 73 uF aga see peab olema mittepolaarne. Kui diood ette panna, saaks poole pingega toita ning konde tuleks poole väiksem. Lisaboonus oleks võimalus kasutada polaarset kondet, mis sellise mahtuvusega ei oleks probleem. Konde peaks olema vähemalt 300 V pingega, sama ka dioodi vastupinge kohta.
Kordades kavalam oleks osta 230 V LED prozektor, ei mingit probleeme vajaliku võimsuse või keberniidiga. Kui ma arvutustes eksisin siis konde teeb paugu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas KUNTS »
Tänan Sind Kalvis!Kalvis kirjutas:60 W on liiga suur võimsus, et lihtsalt kondega õige vool kätte saada.
Teoorias kehtib Oomi seadus I=60W/12 V=5 A. Vajalik takistus Z=(230-12)V/5 A =43,6 oomi. Ligikaudu Z=X=-j/wC, siit C=-j/(2*pii*50*43,6) (w=2*pi*f, f sagedus, eestis 50 Hz) mis oleks 73 uF aga see peab olema mittepolaarne. Kui diood ette panna, saaks poole pingega toita ning konde tuleks poole väiksem. Lisaboonus oleks võimalus kasutada polaarset kondet, mis sellise mahtuvusega ei oleks probleem. Konde peaks olema vähemalt 300 V pingega, sama ka dioodi vastupinge kohta.
Kordades kavalam oleks osta 230 V LED prozektor, ei mingit probleeme vajaliku võimsuse või keberniidiga. Kui ma arvutustes eksisin siis konde teeb paugu.
Olen ka selle peale mõelnud, et mingi prose panna, kuid see kaob sealt kohe kui lahkunud olen. Alati olen oma START kaasa võtnud aga seekord jäi. Peaks vist mingi toiteka ehitama

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Lugemata postitus Postitas ifffff »
...12v vahelduvvoolu effektiivväärtus on ca 17 volti....Kalvis kirjutas:60 W on liiga suur võimsus, et lihtsalt kondega õige vool kätte saada.
Sõbra mittekuulamise all mõtlesin pigem seda, et mine osta 12v toiteplokk. Kasvõi elektrikappi din liistule, kui on oht et vargad näppujäävad asjad ära tassivad.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Huvitav, mis väärtus see 12 V siis on, kui efektiivväärtus on 17 V ?ifffff kirjutas: ...12v vahelduvvoolu effektiivväärtus on ca 17 volti.....
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Lugemata postitus Postitas ifffff »
jooksul eraldab vahelduvvooluga võrdse soojushulga. Ehk siis praegusel juhul on tegemist 12v alalisvoolu pirniga, millele sobiks 12/√2=8,5 volti vahelduvoolu.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vt1 »
Ma arvan, et me oleme nii vanad kalad küll, et oskame kontekstist (ja ühikust) lähtuvalt vahet teha, kas jutt käib "elektrivoolust" (mis on elektrilaengute suunatud liikumine elektriahelas) või "voolutugevusest" (amprites mõõdetava elektrilise suuruse tähenduses). Selle (x volti alalisvoolu) kallal norimine või ilkumine ei tee kedagi targemaks.dumbuser kirjutas:Muidu nagu on hea jutt aga kui ikka järjekindlalt räägitakse x voldist alalisvoolust no siis ei saa seda tegelast uskuda.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Küsijale - Konde asemel sobiks mingi trafo ideaalselt, paraku on 5 A päris suur vool. Sobiva trafo saaksid akulaadijast. Seega nokk kinni, saba lahti.
Seeeest sama valgusvooga 230 V prozektor ei maksa midagi ja pole mingit keemiat vaja aretada.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Mulle jääb ikka segaseks, miks 12 V alalisvoolu (?) pirnile ei sobi 12 V vahelduvat. Kõik vahelduvvoolu näitajad on ju kokkuleppeliselt efektiivsuurused. Kasvõi seesama meie 230 V on efektiivväärtus.ifffff kirjutas:on tegemist 12v alalisvoolu pirniga, millele sobiks 12/√2=8,5 volti vahelduvoolu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ---- »
See või muu sarnane peaks hästi sobima: https://osta-ee.postimees.ee/toiteplokk ... 78510.html
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
-
- külaline
Sain, eks õhtul näeb kaua vastu peab, kuid idee sain sellest pakkumisest- arvuti toitekas, seal oli küll 13A mul on 8A aga eks näis, vaja on ju 5A. Ega vist muud lihtsamat välja ei mõtle. On küll mõned mustvalge teleka realaotustrafod- vanasti sai neist toiteplokke tehtud, kuid kardan, et jääb lahjaks.lihtsam kirjutas:Said tööle, kuidas tegid ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
-
- külaline
Proovisin, kaitset läbi ei löö, kuid valgus on vist natuke tuhmim, see võib tunduda sest autol ja laadijal on 13-13,5V, arvuti toitekal 12V. Kui seda teada, siis võib ettekujus tekkida. Muidu olen rahulA.S. kirjutas:Proovisid juba selle toitega? Sest hõõglambi sisselülitamise momendil on ju vool suurem kui 5A, kaitse võib rakenduda.

Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu