Garaazi laetalad millest parim teha?

pets1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Garaazi laetalad millest parim teha?

Lugemata postitus Postitas pets1 »

Ruumi mõõdud on 7,5 x 11,5 meetrit. Neljandikule ruumist ei saa laetalasid panna, kuna sinna tuleb autotõstuk ja kõrgem katus.

Millest on sinna parim teha laetalad. Seinad on 200mm fibo3, katus tuleb viilkatus plekiga. Peab nägema altpoolt esteetiline välja.

Liimpuittalad 7,5 meetrit + ise teha sarikad?
Tellida fermid?
Keskele 7,5 meetrit I-tala ja laetalad teistpidi ehk siis 6-meetrised?
Muu variant?

Pilt
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

Kas ehitad ebaseaduslikult? Projekti pole, kus sellised asjad ilusti olemas peaks olema? Kui nii tahad edasi teha, siis lase aga käia - tee kodutööd ja uuri hindu, siis otsusta, milline variant valida.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
pets1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

wake kirjutas:Kas ehitad ebaseaduslikult? Projekti pole, kus sellised asjad ilusti olemas peaks olema? Kui nii tahad edasi teha, siis lase aga käia - tee kodutööd ja uuri hindu, siis otsusta, milline variant valida.
Aa, ma tänan. Tegelt ma ootan asjalikke postitusi.
Peale selle on ka projekte erinevaid. Tahad maksad kuuekohalise summa ja sulle märgitakse jah ka naelaaugud ära. Mul veidi odavamad joonised. Pealegi on tegu vana asja ümberehitamisega. Ja ma otsin parimat lahendust, mitte parimat hinda.
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

pets1 kirjutas:Aa, ma tänan. Tegelt ma ootan asjalikke postitusi.
Peale selle on ka projekte erinevaid. Tahad maksad kuuekohalise summa ja sulle märgitakse jah ka naelaaugud ära. Mul veidi odavamad joonised. Pealegi on tegu vana asja ümberehitamisega. Ja ma otsin parimat lahendust, mitte parimat hinda.
Parima lahenduse saadki siis, kui lased projekti teha. Või kuidas?
Aga teemasse ka. Kas soojustatud lage ei ole ja ei tule? Ja kas ainult tõstuki juures katus kõrgem teha natuke imelik ei tule? Ehk siis juba pool katust ülespoole tõsta, või kogu hoone katus ühele kõrgusele? Kõik ühel kõrgusel oleks lihtsam ükskõik millist lahendust kasutada.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
pets1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

wake kirjutas:
pets1 kirjutas:Aa, ma tänan. Tegelt ma ootan asjalikke postitusi.
Parima lahenduse saadki siis, kui lased projekti teha. Või kuidas?
Aga teemasse ka. Kas soojustatud lage ei ole ja ei tule? Ja kas ainult tõstuki juures katus kõrgem teha natuke imelik ei tule? Ehk siis juba pool katust ülespoole tõsta, või kogu hoone katus ühele kõrgusele? Kõik ühel kõrgusel oleks lihtsam ükskõik millist lahendust kasutada.
Jah, seda kindlasti. Aga siis tuleks ka kogu garaaz teha 4 meetrit kõrge.
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

7,5m pikkad I-talad (2tk ehk parem?) ja prussid nende vahele.

siin mul mingi majalahenduse I-talade pic.(nimelt treppiava keset põrandat) saad ehk aru, pealegi saab ka talad pookida teineteisega. (punane on tala pruun on puit)
Pilt
Alati on alternatiivlahendus!
Teine külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Teine külaline »

See teema paneb punase tulukese tööle. Pakute siin lambist mingeid suvalisi talasid ja prusse. Ütleks hoiatuseks, et ka kõige kergema katusekonstruktsiooni korral on selle katuse koormus (omakaal+lumekoormus) minimaalselt 2 kN/m2 ehk lihtsamalt öeldes katus + lumi võib kokku kaaluda mitte vähem kui 17 TONNI, see pole aiatööriistade kuuri ehitamine. Kogu selle kupatuse istutamisel ühele I-talale võib fibo 3 lihtsalt laiali pudeneda (teate ikka mida see 3 tähendab). Laske mõnel tugevusõpetust tundval isikul elementaarnegi skeem läbi arvutada.
Eestis võetakse lumekoormus jämedalt 150 kg/m2 aga eelmine talv juhtusin soome uudistest nägema infi, et 10% Soomest oli lumekoormus üle 200kg ja osades kohtades koguni 255
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

[quote="Teine külaline"][/quote]
ma loodan et siililegi selge et selliste kandvate elementide alla valatakse betonvöö või vähemalt padjad.
muideks veel "tulukese" suhtes; tulekaju puhul on metall nõrgem kui puit kui naljakas see ka ei tunduks. selle ajaga mis puutala läbi põleb on met.tala juba ammu paindunud ja kukkunud.
Alati on alternatiivlahendus!
Vasta