10 € teeb ca 80 kWh, sellest pool kulub veel boileri temperatuuri hoidmiseks. Järgi jääb 40 kWh, millega puhul tohiks sooja vett kasutada 30 L / päevas / majapidamise kohta. Seda on isegi ühe inimese kohta vähe, rääkimata siis tervest perest. Kui ei ole tarbimist, siis on isegi elektriboileri ost mõttetu kulu, sest pool tarbitud energiast läheb vee soojas hoidmisele.Külaline kirjutas:Päikeseenergia sooja tarbevee jaoks oleks mu jaoks küll täiesti mõttetu teema. Elektriboiler võtab elektrit u. 10 eur kuus.
Pelletiga tuleks siis 1000 kWh soojusenergia hinnaks 30 € (ehk pelleti kulu), päikeseküttega puhul 3,75 € (ehk tsirkulatsioonipumba energiatarve, mis on kuni 3% toodetud soojusenergia kogusest). Mõlemal juhul ei ole arvestatud seadmete ja paigalduse maksmust.Rostfrei kirjutas:Kurja, ei näe mina sellel asjal tasuvust.
Kui soetamismaksumus on ~3k EUR, mille eest saan iga aasta arvutuslikult 6 100 kW soojusenergiat
Et saada 6 100 kW soojusenergiat, pean hetkel põletama aastas 203 EUR eest pelleteid. Aga kindlasti ma ei kasuta kõike 6 100 kW päikese energiat aastas, nii et võimalik tasuvus aeg venib märkimisväärselt pikemaks.