kas mu maaküte on optimaalne?
Re: kas mu maaküte on optimaalne?
Lugemata postitus Postitas kool »
Kui ostad suvel maja siis ka kõige kõige pädevamenergeetik ei arva ära kui pikk on maa kollektor või Te olete erand? Ja kui te tähelepanelikult olete mu postitusi lugenud siis seal on kirjutatud,et keskkütte katlamaja osa ma juba ehitasin ringi,sest seda oli teinud tõsine võhik.Teie rahustuseks võin ka temperatuurid öelda mis on tulev 0, ja minev -2;-3 praeguse ilmaga ja kui te leiate,et see on normaalne siis andke andeks.Ja ma rõhutan veelkord,et see ei ole meie vaheline teema Mina sain oma vitsad ja hoiatan lihtsalt ja ainult heatahtlikult teisi majaehitajaid!!!
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 29 korda
Lugemata postitus Postitas Coolhouse »
Eestis loetakse va Narva kant maapinna temperatuuriks olenevalt asukohast rannikul veidi üle 5 C ja sisemaal alla 5. Selleks et kontuur maapinnast soojust ära võtaks on kontuuri vedelik külmem kui maapind.Seega kui talve jooksul on maapnnast soojust võetud siis ongi nii nagu on.
Teine küsimus on jaanuari tippkoormus seda lihtviisil arvutades keegi ei arvesta ja on ka raske talve ette arvata või konkreetse maja seina sisse näha.
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Salech »
Kui on maapind kuiv,ei aita palju midagi.Samuti ei tohi liiga pinna ligi trassi sisse kaevata (maapind külmub pealt ja alt külmub trassi voolik vastu),peaks olema 1,5 kuni 1,8m.
Kui on maatükk väike,saaks puurida kiirtena,ühest punktist,puuri kallutades,30 kuni 40m.,kui peaks jõudma veehorisondini,oleks kõik korras.
Et sa lased ühel kontuuril puhata,kuni teine töötab,arvan,palju kasu ei ole,kuiva maa puhul
Liht arvestus on normaalse,niiske maapinna puhul 1m2. köetava pinna kohta 3m. voolikut PE40,kuid kuiva maapinna puhul võib maatrassi pikkus olla kuni 5 korda pikem,et sa sama saaksid kätte.
Kui tahad õiget kasutegurit,siis tuleb arvutada,(näiteks PE40/2,4mm. voolikuga soojuse kättesaamiseks soojuspumbale,võttes sellelt 10kw.,et piirituse lahus soojuspumpa tagasi jõudes taastaks oma temperatuuri,andes soojuspumbale ära +3°,on vaja kaevata sisse voolikut 1.200 m.
Ja seda niiske maapinna puhul,kuiva,eriti kuiva ja liivase pinna puhul pikeneb trass kuni 5 korda.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
On siis näiteks üldse keegi 200m2 maja puhul 1.5km toru 1,8m sügavusele paigaldanud?
Eelmine talv samal ajal oli 7m sügavune kaev pea täitsa kuiv, täna algab vesi 1.4m pealt.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas kütja2 »

Hetkel endal maas 2x350m toru, pakkumiste faasis oli kõige lühem pakkumine 480m ja pikem 700m, valisin kõige pikema.
Hetkel on jm hind 2,9€ .
480x2,9=1392€
700x2,9=2030€
1200x2,9=3490€
Siin härrad soovitavad 1200m maha panna, hinnavahe 480m oleks jämedalt 2100€ ,oskab keegi öelda kui palju säästu siis peremehele tekiks selle 1200m kontuuriga? 2100€ eest saab särtsu u 19000kWh osta.
-
- külaline
Kui praegu maa seest 0 tuleb, siis pole ju vist hullu? talv peaaegu läbi.
Võib-olla on sellisel peremehel just mõistlik vaadata päikesekollektorite poole... praegu need juba annaks ehk enamuse vajaminevast soojusest ja aprillis saaks ehk juba midagi hakata maa alla tagasi kah ajama...
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
köetavat pinda 150m2
kahel korrusel põrandaküte.
Jaa, maja välist ilu näeb igaüks,aga mis peidus seda ka näete või?
-
- külaline
Me ei näe kus on sinu ettevõte kes kõike seda kulda mida maha matta meile lihtsal, usaldatavana ja arusaadavalt pakukskool kirjutas:aga mis peidus seda ka näete või?

Sul on küll väga sorav jutt, aga kahjuks Eestis (ja ilmselt mujalgi) on ehitusvaldkonna teenuste ostmisega pigem nii, et tarnijat usaldada ei saa ja peab väga täpselt ise teadma mida tellida ja kuidas tellitu üle järelvalvet teostada. Kui sa paned kogu selle "tõsisemalt suhtuma" ajalisele teljlele, kus eraklient , et kuskilt ettevõttest pakkumist saada kulutab nädalaid, siis võrreldavate pakkumiste saamiseks läheb aega veelgi rohkem ja selleks, et pakkumisi sisuliselt võrrelda tuleks saada valdkonna kohta ka arvestatavad teadmised mis ei olegi kõigile jõukohane tegevus (füüsiliselt, vaimselt, finantsilisel) . Seniks, kuni kõik see käib 98% elanikkonnale lihtsalt üle jõu , seniks pakutaksegi turul lahendusi "nagu oskame ja nagu kontrollisid". Kvaliteet tuleb otseselt järelvalve tasemest , kes oskab rohkem saabki parema.
Toon ühe piltliku näite (mõlemale korrusele kaks 2kw puhur ja väljas -20 külma) mis sa arvad tahad maika väel käija? See,et mõlemal korrusel põrandaküte siis küsimus kas otseselt agregaadist läheb korrustele või kas või ühele neist korrustele toaandur.Sellel on päris oluline vajadus.Ma ei mõtle põrandakütte kollektori andureid.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas kütja2 »
Palju need maakütte pumbad teil sis elektrit kulutavad?kool kirjutas: Seal eelnevalt kirjutajale .2100€-ga on nii, et kui(vähem mahalaotud kollektoriga) maja elektri eest maksad 210€ siis see vahe on vaid 10 kuud.(kui aga asi õigesti teha siis piisab sellest rahast, juba 1,5-1,8 aastaks vot sinna ma tahan välja jõuda.See 10 kuud on all kahe meie talve,sest kütteperiood on paremal aastal 6 ja kehvemal aastal 7-7,5 kuud.
Jaa, maja välist ilu näeb igaüks,aga mis peidus seda ka näete või?
Minu oma võttis aastaga 5500kWh (aasta keskmine 460kWh kuus), jaaunaris kui kaks nädalat tavapärasest külmem oli siis võttis kuu peale 950kWh . Aastas paaril külmal kuul maksta +55€ pole märkimisväärne.
Enamus inimestel ei mahu ilmselt 1200m kontuur krundile äragi.
Ei taha oma jutuga siin kellegigagi vaidlusesse laskuda.
Enamus inimesiehmatas jaanuari küttarveid nähes ära. arvestada tuleks,et sellist külma kuud pole mitu aastat olnu ja ühe külma kuu tavatult suur arve ei muuda aasta keskmist kulu just väga märkmisväärselt.
-
- külaline
ja isegi, kui ta sisemist näeks (keegi selle telis ja keegi seda ka nägi), siis hariduse ja teadmiseta võib ka teha ju ainult asja seest ilusaks , aga see ei garanteeri ju toimivustkool kirjutas:Või on see nii et välist peremees näeb teeme selle korralikult.Silmailu jaoks pole haridust ja tedmisi vaja.Nagu te aru saite on see vastus külalisele.

-
- külaline
Mul on neist asjadest põhimõtteliselt ainult soojuspumba kapp (tarbevee boileriga). Koos paisupaagi, torude ja vidinatega pumbakapi kohal - kokku napp 1m2 põrandapinda. Põrandakütte kollektor on seinakapis ja veearvesti filtritega garaage seinaääres. 6m2 tehnoruum oleks priiskamine. Köetavat pinda on ~200 m2.kool kirjutas: jõuad tehnilise ruumini mis üldjuhul 2x3m ja kuhu peab ära mahtuma katel,soojussalvesti, paisupaak, kahesüsteemne boiler, põrandakütte sõlm ,põrandakütte kollektor, radiaatorkütte sõlm,tarbevee kollektor koos veefiltritega ja võib olla ka veepehmendi
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas siimsusi »
Mul on kütteruum 2,3m X 1,7mkool kirjutas:Maja üldjoonised on enam vähem ja kui jõuad tehnilise ruumini mis üldjuhul 2x3m ja kuhu peab ära mahtuma katel,soojussalvesti, paisupaak, kahesüsteemne boiler, põrandakütte sõlm ,põrandakütte kollektor, radiaatorkütte sõlm,tarbevee kollektor koos veefiltritega ja võib olla ka veepehmendi
Seal on sinu loetletust puudu soojussalvesti, selle eest on aga sundvent koos soojusvahetiga. Katla asemel on maasoojuspump koos sisemise 150 l boileriga + lisaboiler 150 l.
Lisaks on seal koha leidnud jalanõude riiul ja hunnik muud sessoonset sodi (vaja kas ainult talvel või ainult suvel).
2x3m tundub küll natuke luksusena. tuleb asju lihtsalt õigesti planeerida.
-
- külaline
vaevalt et kellelgi su jutu pärast valuskool kirjutas:.Aga paistab,et astusin ikka mõnele mehele kõvasti varbapeale järelikult oli valus.Ja teadmiseks teile,et Hr. hiid tahab ikka veel teada kas ta maaküte on optimaalne ja kui on või ei ole siis andke palun küsijale teada teil ju praktika olemas.Kui aga minu jutt kedagi väga huvitab teeme uue teema!

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed