kas mu maaküte on optimaalne?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Re: kas mu maaküte on optimaalne?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas pole kummaline, kui valida kõige kallima väljaehitamise maksumusega küttelahendus ja samas elamist ventileerida akende lahti hoidmisega? :D
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

mis siin kummalist on. kui armastad värsket õhku?
Külaline
külaline

värsket ohku armastavad kõik aga mõned arvavad, et suudavad vahet teha - kas see saabub läbi akna vōi läbi toru... Võimalik, et neist arvajatest mōni üksik suudab seda tegelikult ka :)
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

ma ei arva, vaid kirjldan seda, mis olen tõdenud :blush:
Külaline
külaline

Hiid kirjutas:ma ei arva, vaid kirjldan seda, mis olen tõdenud :blush:
'

Eks see p.rse tunne ole üle kõige, mis sest, et.... :D
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Muide maasoojuspump tasubki kõige rohkem ära ilge sita soojapidamisega elamises. Igatahes võib vist klaasi tõsta, et Hiid on onnile kütte sisse saanud...
vanaema on sul veteran...
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kool »

On tubli kuu te viimasest postitusest ja võin rääkida oma kogemusest. Ostsin maja maaküttega umbes150m2 küttepinnaga kahekordne.Toimis kuni -15 enam vähem ma mõtlen rahaliselt ja nagu see talv läks üle selle toimus täis kaos maast nii palju kätte ei saadud kui vaja ja ülejäänu kompenseeris rahakott. Paigaldatud
tuntud firma poolt ja kõik pidi olema ok aga võta näpust.Olen ise kunagi maakütet õppinud ja võin öelda ,et arvutused tehakse valesti.Ma muidugi ei tea teie täpset pakkumist kuid oletan ,etsee sobiks Hispaaniasse mitte EESTISSE.Nimelt meil on talved ka.Lugupidamisega kool!
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kõik paigaldavad nii, et masin oleks optimaalne. Kord 5 aasta tagant suure külmaga "elektriga juurde kütta" on mõistlik pikas perspektiivis. Kui suur see kaos siis oli võrreldes näiteks veebruariga?
Külaline
külaline

-15C pole ju mingi suur külm, et peaks juurde kütma.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma räägin et stabiilselt -15 on meil ikkagi suhteliselt harva ja maakütte paigaldajad räägivad kõik, et masinate võimsus pannakse projekti nii, et sellise temperatuuriga hakkaks masin otseelektriga juurde aitama.
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

See kaos oli 170€-lt,395€-le millest võis selgelt välja lugeda,et maakollektorit on tunduvalt vähem maas kui eramu vajaks.Enne selle maja ostu plaanisin uue ehitusele siis lasksin ka maaküttele pakkumise teha 200m2peale ühes tasapinnas,siis temperatuurid, mis majja lähevad on madalamad kompressoril lihtsam.Enda arvutuste järgi vajas maja(koos sooja veega)nõks alla16kw agregaati ja maa kollektorit 800m. Ainult ühest firmast tuli 17kw ja maakollektorit 960m ja seda soovitati ka kolmes osas laduda,mis kaloogiline.Kahekorruselisel majal aga tunduvalt teistsugune arvutus kuna radikatel teistsugune temperatuur.Samuti on ka agregaadid erinevad näiteks sobiks kolmekambriline,mitte kahene.Ja üldse algab maakütte valik geodeetilistest pinnase mõõtmisest alles siis kui teades pinnase struktuuri saab midagi konkreetselt öelda või pakkuda.Soojuseraldus ju liival ja savil ka erinev.Ilus teooria.Tegelikult saadetakse sulle paber kuhja numbritega millest nagunii sa kõigist aru ei saa seejärel tuuakse kohale kollektoriladujad kes laovad 450m maha javäidavad et sellele majale küllaga ,pärast veel agregaat 9kw mida ka küllaga.
Külaline
külaline

kool kirjutas:See kaos oli 170€-lt,395€-le millest võis selgelt välja lugeda,et maakollektorit on tunduvalt vähem maas kui eramu vajaks.Enne selle maja ostu plaanisin uue ehitusele siis lasksin ka maaküttele pakkumise teha 200m2peale ühes tasapinnas,siis temperatuurid, mis majja lähevad on madalamad kompressoril lihtsam.Enda arvutuste järgi vajas maja(koos sooja veega)nõks alla16kw agregaati ja maa kollektorit 800m. Ainult ühest firmast tuli 17kw ja maakollektorit 960m ja seda soovitati ka kolmes osas laduda,mis kaloogiline.Kahekorruselisel majal aga tunduvalt teistsugune arvutus kuna radikatel teistsugune temperatuur.Samuti on ka agregaadid erinevad näiteks sobiks kolmekambriline,mitte kahene.Ja üldse algab maakütte valik geodeetilistest pinnase mõõtmisest alles siis kui teades pinnase struktuuri saab midagi konkreetselt öelda või pakkuda.Soojuseraldus ju liival ja savil ka erinev.Ilus teooria.Tegelikult saadetakse sulle paber kuhja numbritega millest nagunii sa kõigist aru ei saa seejärel tuuakse kohale kollektoriladujad kes laovad 450m maha javäidavad et sellele majale küllaga ,pärast veel agregaat 9kw mida ka küllaga.
mul sama suurpind ja küte+vesi otseelektrilt läks 230 eurtsi jaanuaris , muidu läheb 100 (soe vesi + küte) , tasuks ehk maja ära soojustada :)
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

See ei ole usutav et 150 m2 majale on vaja oluliselt võimsamat soojuspumpa kui 9 kW.
Saab olla 2 võimalust.
-majal on väga kehv isolatsioon või siis on maja nt 150 m2 ja lisaks köetav kelder.
-soojuspump on katki (nt vähe külmaainet) või on maja radiaatorküttega ja suure külmaga
(ps oli ka -25 C) ei saanudki soojuspump nii kõrget temp anda kui peremees soovis.

Ehk kui maja tarbiks vähem oleks tulemus parem.
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
Külaline
külaline

Ma ei tahagi arutada, kas me ostsime hea või halva maja.Ja kas 9kw kütab maja ära? Jah kütab aga probleem on palju kulub selleks aega.Kas kompressor töötab 6tundi või 12t.See ,et majal on kaks korrust,et esimesel korrusel on põrandaküte ja teisel radikad see ei koti kedagi.Aga kotib see kas antud töö on õigesti tehtud.Pole olemas soojusenergeetikas standardeid on konkreetne objekt,konkreetses kohas on füüsika seadused ja südametunnistus.Maja peremehele sa võid kiita kui kaua sa oled seda tööd teinud siin ja sealpool piiri ja kui palju on pädevuslistsentse aga pole ettenäidata seda viimast.Uskuge meil eestis ei kehti või unustage ära nee euro standardid mille järgi te klientidele soovitate millist või millise suususega.Kilovatt jääb kilovatiks ja selle maksab kinni peremees. Aga kui peaks ise,kas siis kah soovitaksite sama? Ärge olge nii kindlad.Maaküte kui seda õigesti teha on kindlasti efektiivne ja mugav ja ära hakkab tasuma õige soojustuse korral alles peale 8-ndat aastat.Muidugi on hea kui inimene sai maja kütte alla. Edu soojustamisel ja seda ära koonerda!!!
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:.Maaküte kui seda õigesti teha on kindlasti efektiivne ja mugav ja ära hakkab tasuma õige soojustuse korral alles peale 8-ndat aastat.
On mingi arvutus ka selle kohta olemas?
Need numbrid, mis siit foorumist läbi jooksnud, näitavad, et maaküte mingist tasuvusest ei maksa küll unistada.
Ega mugavus peagi ära tasuma :)
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Veel tahaks midagi peremehele soovitada,kui tahad oma maapumpa ja teisi tarbijaid hoida siis paigalda veepehmendi aga võib-olla on see juba olemas.
Ei pea soolaga pehmendi olema .Olemas ka filtriga.Oletan,et on integreeritud boileriga maaküttepump.Ja mina arvan,et optimaalne on kui maja 150m2,siis maja üldelekter mitte üle150-170€ (kui just kodus ei keevita) kui maja 200m2 ,siis 200-220€ sul ju pole oluline mitu korda sul pump sisse või välja lülitub see sõltub nagunii maja kütte vajadusest.
See 8-aasta jutt on soomlaste andmete järgi.No mõtle ilma ühegi halu lõhkumata ja ilma rakkudeta tuba soe.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui mina olen peremees, siis mul veepehmendit ei ole.
Milline filtriga pehmendi on olemas?
Paneks selle vaid soojale veele, enne boilerisse sisenemist.. Külm vesi las olla pehmendamata. :scratch:
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Külaline kirjutas: On mingi arvutus ka selle kohta olemas?
Need numbrid, mis siit foorumist läbi jooksnud, näitavad, et maaküte mingist tasuvusest ei maksa küll unistada.
Ega mugavus peagi ära tasuma :)
Paluks konkreetsemat viidet nendele numbritele.
Praegune väide on just nagu: "auto24.ee on kallid autod mille tasuvusest ei maksa küll unistada."
Millist autot vaja on? Kas posti vedamiseks või sellist et naabri autost parem oleks?
Külaline
külaline

FEB-s näiteks on vee pehmendamiseks mingid kristallid (nagu suurte teradega sool) müüa, mis käivad sellise läbipaistva filtri sisse, umbes nagu nöör-või võrkfiltri korpus. Kasutatakse ka väiksemates katlamajades.
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Peremehehele isiklikult( nextfiltratsioon.ee) ja filter tuleb paigaldada kindlasti enne soojavee boilerisse minekut,sest mineraalid,mis boilerisse ladestuvad on külmas vees.Samuti kõlbab see filtreeritud vesi väga edukalt tavatarbimiseks ma pean silmas ise kraanist külma vett juua kohviautomaati valada jne.Paigaldasin sõbrale ja ta on väga rahul.Enne oli tal soolaga pehmendi ja ta kurtis,et kui dušši all vett kogemata suhu sattus oli soolakas mekk. Joogiveeks tõin talle kööki enne filtrit( eraldi väljavõte).Mina isiklikult soovitan.Paigaldan ka endale sellel suvel kui tarbevee poole ümber ehitan.Keskütte ehitasin äsja ringi kohe kõike ei jaksa.
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hr.Coolhous te nagu ei olekski mingi tegija vaid rohkem nagu mingite rumalate küsimuste esitaja. Kui te olete kas või ühelgi maakütte koolitusel käinud siis kõikidel koolitustel käib läbi erinevate kütteliikide võrdlused nende tasuvusest kui ka inimsõbralikkusest loodusele.Meile igatahes räägiti kindlasti sellest.Kui teid huvitavad täpsemad andmed siis on ju Buderuse ja Wiessmanni ja Nibe maaletoojatel kindlasti parem inf kui mul.Aga kui ei ole ise elus puid lõhkunud ega ei oskagi tasuvust hinnata.
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külalisele vastaks nende FEB-i filtritest niipalju,et konkreetsed filtrid millest teie kirjeldasite on mõeldud pesumasinate ette isegi nõudepesule ma pigem soovitaks poes müüdavaid tablette või kõige parem on ikkagi Filterveepehmendi see kaitseb kõiki san-tehnilisi tarbijaid(WC,dušši,valamute segistid kohvimasinad jne.)
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Lp Hr kool.
Rumalaid küsimusi esitan seettu et olen automaatika insener.
Selleks et saada aru Teie väidetest tuleb välistada asjasse mittepuutuvad asjaolud.
Ainuke asi mis präegu selge on see et eelistasite uue maja ehitamisele vana maja ostu.
Kuna jaanuari küttearve oli suur siis süüdistate soojuspumpa ja mingit tuntud firmat.
Paraku ei esita Te mingeid konkreetseid rikke tunnuseid või selget asjaolu ebakvaliteetse töö teostamise kohta.
Mõistlik oleks kui Te soojustate oma maja ning siis osutub tõeks ka see mida olete kursustel omandanud.
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hr.Coolhouse.
Selle teema pealkiri on:kas mu maaküte on optimaalne?
Mina ei kiida ega laida ühtegi eriala .Mul ka nagu päält 30 aastat soojusenergeetiku
praktikat seljataga ja maja ostsime looduskaunisse kohta jõe kaldale ja kui arvate 2008a maja vana on siis küll.Minu eesmärk ei ole kedagi halvustada vaid hoiatada inimesi apsude eest mida hiljem mitteüks firma omaks ei taha võtta kuigi on isegi pakkumisel kirjas spetsifikatsioon kus kirjas üks aga paigaldust pole vot selles on point.Lihtne on võhikule auku pähe rääkida.Aga proovi mulle oma agregaate müüa
läheb vast keeruliseks või mis? Ja seda võin ka öelda ,et just nagu autod nii ka soojusenergeetikas ,nii ka riiete,külmikute,telerite osas.Kui tahad head,siis see ka maksab .
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Milline siis on kontuurist tuleva ja kontuuri siseneva vedeliku temperatuur täna?

Palun mitte valesti aru saada aga töö Te ise tellisite, lepingu sõlmisite, muudatustega olite nõus...
Kui Te nüüd annaks asjale ametliku käigu siis ei usu ükski menetleja et 30 aastase kogemusega energeetik on antud asjas ebapädev või muud sarnast.
Pealegi loeb ka see tuntud ettevõtja seda foorumit.
Vasta