küsige julgesti soojuspumpade kohta !!!!
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
- Dolby
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Dolby »
-
- külaline
HALVAD JUTUD
Lugemata postitus Postitas ekspert007 »
unnie kirjutas:Sama kästakse nüüd ka meil teha, et 3kW puhur küt,ma panna. LOOMULIKULT mingeid mõõtmisi eelnevalt ei tehtud. Kommentaar oli et selle 60-70 m2 onni (tulevikus umbes 90m2 kütab ära nii mis nalja). Majas oli küttekoldeks olemas kamin, nüüd sai ostetud ka pioneerpliit. Ja nüüd paigaldaja firma leiab, et maja tuleb infrapunakaameratega ära kontrollida, kus on külmalekked. Kui need on, siis pidavat meie mõõtmise kinni maksma. Olen 99,99% kindel, et need lekked on igas majas (võib-olla ehk mitte tuliuutes). Seda kõike oleks aga pidanud selgitama enne pumba paigaldamist. Kõigi eelduste kohaselt oleks sellisel juhul pump paigaldamata jäänud ja muidugi müügifirmal siis ka raha saamata. Ja muidugi oli kõige parem just see IVT Nordic Inverter, mitte mingi muu variant. Noh hinnaklassilt on ta kindlasti parim - ca 20000 EEK-i kallim kui teised. Ja õhu paremaks tsirkuleerimiseks ei saa ma ju ka maja lisaauke ometi täis teha ega olemasolevaid seinu päris maha võtta. Igal juhul täiesti tüüpiline - käige aga raha välja ja vaadake pärast ise kuidas hakkama saate. Konkreetne kemplemine käib meil Soojuspump OÜ-ga.sundehitaja kirjutas:Kasutan ise ka õhksoojuspumpa.Olen päri ,et ta ei saa majas olla ainuke kütteallikas, aga kas primaar või sekundaarküte,eks seda aeg näitab.Õhksoojuspumpade puhul ei pea ma peaprobleemiks mitte niivõrd tehnilisi parameetreid,kuivõrd seda,enne sellise õhuliigutaja paigaldamist peaks (eriti kahe korruselise maja korral) hästi selgeks tegema kuidas majas õhk liikuma hakkab kui kuhugi punkti paigaldada sissepuhe.Paraku paigaldajatel tundub selleks puuduvat kompetents ja viitsimine.Sellepärast olen siin foorumites alati soovitanud enne proovida 3-4 kW puhuriga katsetust koos puhuri paigutamisega eri kohtadesse.Arvan et see on kõige kindlam ja kiirem meetod kindlaks teha kas üldse õhksoojuspumbast konkreetses majas asja saab.Inverterile on vaja tagada õhk mida soojendada ja soe õhk peab ka kuhugi minema.Ta tekitab küll teatud õhu sundliikumise kuid eriti mitmekorruselise maja korral tuleb arvestada ka loomuliku tsirkulatsiooni olemasoluga.See on keeruline,raske ja vaieldav teema aga ma ei hakkaks neid pumpasid enne maha tegama kui pole veendunud asi on tõesti pumbas mitte paigalduse veas.Samu jamasid õhu liikumistega on kuulda ka õhkkütte kamina omanikelt.On näha, et müügispetsid tahavad müüa toodet mitte pakkuda lahendust ja selles osas on tarbija abitu.Tahaks teada kas mõni inverteri paigaldaja on ka mingit elemantaararvutust kliendile teinud, et mis kliendile sobiks või määritakse pähe esimene ettejuhtuv pump ,peaasi et papp jookseks.
ARVAN ET TEGEMIST ON VÄGA SITA MAJAGA MIS ON HULLEM KUI MINU VANAEMA PUUKUUR ISE KASUTAN KA SEDA PUMPA 180M2 MAJAS JA OLEN RAHUL. VÄGA RAHUL......
Lugemata postitus Postitas jal »
Sellest ka selline utoopiline küsimus, milline maasoojuspump on hea?
NIBE, CTC, IVT?
Parimat,
Jalmar
jal@hot.ee
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas trumm »
Plaanis siis ikkagi kasutada NIBE Fighter pumpa!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas TT656 »
Tuttaval on NIBE ja see on töötanud 1,5 aastat ilma probleemideta.
Nagu mulle öeldi on selliseks juhuks nagu mul on üldse otstarbekas osta inverteriga pump. See aga maksab abckliima.ee lehel 140k!?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tt656 »
Oskab keegi kommenteerida?
Kui ma nüüd õieti aru sain on FIGHTER 1250 pumba võimsuseks 4,5 - 16 kW.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tt656 »
Kas maakontuuri paigaldad ise või lased panna ja palju meeter maksma läheb? Mulle tehti pakkumine 60-72 kr/jm toru koos mahapanekuga.
Maakontuuri paigaldan ise. Toru arvet ei ole veel näinud, aga toru sain hinnaga 15-16 eek (täpselt veel ei tea, aga seal vahel) meeter.
Traktori tund on 400 eeki. Oleneb asjaoludest (loe: pinnasest), aga üle kahe päeva mul kontuuri paigaldusele ei kulu. Torumees arvas, et ühe pika päevaga paneb maha. Mul on kontuuri pikkuseks 2x300m.
Lugemata postitus Postitas linnokas »
http://en.wikipedia.org/wiki/Scroll_compressortt656 kirjutas:aga kolb ja scrolli vahe?
seal kirjelduses "reciprocating compressors" on kolb kompressor
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid