Põranda ettevalmistamine enne betoonivalu.

põrandad, põrandatööd
symmi
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Põranda ettevalmistamine enne betoonivalu.

Lugemata postitus Postitas symmi »

Tere

Pöörduks teie poole küsimusega, et kuidas valmistada ette põrand enne põrandaküttetorude paigaldamist ja betoonivalu. Majas hetkel vähemalt 15cm betoonvalu mis istub otse liival. Üles lõhkuma ei tahaks hakata. Seega arvan, et minu parimaks lahenduseks oleks kasutada SPU-AL 5cm plaati kogu alumise korruse ulatuses va. garaaz ja tehno ruum kuhu lähevad radiaatorid? Väljas on maja ümber 10cm beno ja 20cm tuhaplokist sein ja vundamendi soojustus tuleb 10cm epsi(otse alla ja majast eemale ka).
Et kuidas oleks õige SPU-AL-ga põrand teha, kõigepealt tasandada ruumid ära liivaga ilusti siis mingi niiskustõke( milline ja kas spu alla või peale? ), seinteäärde ääreriba ja plaadid omavahel vahuga siis kinni lasta ja ühenduse kohad võib ju veel alumiinium teibiga üle käia? Siis armatuur ja sinna torud külge hiljem. Põrandat ei saa rohkem tõsta kui 15cm koos lõppviimistlusega. Seega 5cm spu-al ja 7cm betoonivalu ning siis jäeb veel 3cm ruumi keraamiliste plaatide jaoks kogu alumise korruse ulatuses.
Kas olen õigel teel või mis oleks minu olukorras vajalik teha?
Ja veel mis tuleks teha ahju kohaga kui ahi kaalub 1800kg.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Re: Põranda ettevalmistamine enne betoonivalu.

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.

Et kuidas oleks õige SPU-AL-ga põrand teha, kõigepealt tasandada ruumid ära liivaga ilusti siis mingi niiskustõke( milline ja kas spu alla või peale? ), seinteäärde ääreriba ja plaadid omavahel vahuga siis kinni lasta ja ühenduse kohad võib ju veel alumiinium teibiga üle käia? Siis armatuur ja sinna torud külge hiljem. Põrandat ei saa rohkem tõsta kui 15cm koos lõppviimistlusega. Seega 5cm spu-al ja 7cm betoonivalu ning siis jäeb veel 3cm ruumi keraamiliste plaatide jaoks kogu alumise korruse ulatuses.
Kas olen õigel teel või mis oleks minu olukorras vajalik teha?
Ja veel mis tuleks teha ahju kohaga kui ahi kaalub 1800kg.
Tasanda liivaga. Võid panna styroxi või ilma fooliumitta SPU plaadi. Niiskustõkke pealt jään vastuse võlgu. Nii ja naa. Kui juba panna, siis peaks olema membraan. Mingi pudelist väljakallatav ollus seal midagi ei anna. Seinaservad teeks 20 mm styroxiga, parem kui lint.
symmi
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: Põranda ettevalmistamine enne betoonivalu.

Lugemata postitus Postitas symmi »

Miks ilma fooliumitta? SPU-AL peaks ju just paremini sooja kinni hoidma? Kas spu peale või alla on vaja kile ka panna?
Vasta