Õhk katla ja akupaagi vahel

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
kyt
külaline

Re: Õhk katla ja akupaagi vahel

Lugemata postitus Postitas kyt »

Mida madalam rõhk, seda rohkem õhk mõjutab. :)
harilik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas harilik »

Kui viga kordub, siis peabki vist akupaaki ehk tõstma hoopis.

Katla töötemperatuur on 80 kraadi, tagasivoolu kohta ei oska midagi öelda, seda ma ei teagi kus kohast saab seadistada? Ainuke koht kus ma tagasivoolu temperatuuri näen on köögi ja dušširuumi põrandaküte seal on praegu 40 kraadi, peale voolab 45 kraadi. Kui palju akupaaki tagasi voolab ma ei teagi.
Adlolf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Adlolf »

Katlast vasakul tagasivoolul on tagasivoolu temp. reguleerimise seade kolme termomeetriga. Mida nad näitavad kui katel köeb.
harilik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ülemine näitab katlast tuleva vee temperatuuri, alumine parem näitab tagasi minevat temperatuuri, need on samad koguaeg, alumine vasak näitab akupaagist tuleva vee temperatuuri, see muutub alles siis vesi alt ka soojaks hakkab minema.
Adlolf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Adlolf »

Jah nii see tõesti on . Ma mõtlesin arvnäite, aga leidsin nad ka varasematest postitustest. Laaduri avamistemperatuuriks on 72C . Selleks ,et kõrgemale kütta oleks vaja alandada süsteemi algrõhku.
1. Lased süsteemist vett välja kuni rõhk langeb 0,9barini.
2. Lased paisupaagist õhku välja kuni rõhk langeb süsteemis 0,8barini.
Viimati muutis Adlolf, 03 Dets 2015, 20:29, muudetud 1 kord kokku.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Proovin järgi selle nädalavahetusel.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tulemusi ?
harilik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tere,

Vahepeal siis kõvasti kütnud seda süsteemi ja ka ise targemaks saanud. Tuleb välja et minu süsteem tahab külmalt (20 c) vähemalt 1,4 barist algrõhku saada, sellisel juhul on torudes vaikus. Täpselt sama on ka paisupaagis eelrõhk mul pandud. Kuid sellise algrõhuga küttes, ma üle 70 kraadi ikka akupaaki ei saa, kuna rõhk jõuab selle temperatuuri juures 2 barini.
Põhjus miks see õhk sinna tekib on see, et mul on kuskil väike veekadu, sellepärast alguses seda viga kohe ei olnud ka, väliseid lekkeid pole, saab siis lekkida kas põrandaküte, kahesüsteemne boiler?, või kaitseklapp (mul ta kanalisatsiooni). Pean iga paari nädala tagant süsteemis uuesti rõhku tõstma.

Lisaks on vahepeal lekkima hakanud katla, tehnoloogilise ava 1,5" pime, seal originaalis tihend, ma ostsin pikema keermeosaga pimeda ja tihendasin nööriga, peab küll hetke seisuga, kui uuesti lekkima hakkab, pean selle tihendi sebima mõõdujärgi. Samuti olen vahetanud oma väikese paisupaagi, 12 liitrise, mis on siis mõeldud elektrikatlale ja pioneer pliidile. Kui seda väikest ringi ainult kütan pliidiga, siis 20 kraadi pealt 60 peale suureneb rõhk vaid 0,2 bari, ise arvan, et suur paisupaak ei tööta täies ulatuses, membraan kinni?

Tänud kõigile kaasamõtlejatele. :wave:
Ptr
külaline

Lugemata postitus Postitas Ptr »

Suuremat paisupaaki vaja, või siis võibolla on lihtsam ja odavam üks paak juurde lisada, võibolla u. 50 l.
Vasta