Harjaalune tuulutus puudulik
-
- külaline
Harjaalune tuulutus puudulik
Lugemata postitus Postitas seesuuret »

-
- külaline
Re: Harjaalune tuulutus puudulik
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Seal pööningul on siis eluruumide piiril mingi laud-vahesein, kust sa edasi ei pääsenud? Aga tee sinna vaba läbipääs? saab õhu jälle paremini tõmbama.
Ära selle mootoriga küll jamama hakka, arvan ma.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ühikutega on mingi jama, 20x20cm on ju ainult 4 ruutdetsimeetrit ja 140 dm2 on umbes 1,2x1,2 meetrit ava.seesuuret kirjutas:20x20cm on piisav ... 100 ruuduse katuse kohta 140ruutdetsimeetrit ava
-
- külaline

-
- Ehitusveteran
-
- külaline
MIks nii ei kõlba?seesuuret kirjutas: Räästakastidest saab õhk vabalt pööningule, sellega pole muret, aga harja alt enam edasi välja ei pääse.
Tuulutus ju tekib harja peale ja harjapleki alla pääsenud vesi voolab mööda aluskatet alla räästasse. Pealegi peab ju aluskatte ja pleki vahe ka tuulduma.Külaline kirjutas:Tee nii nagu tootejuhend ette näeb: aluskattele harja peale 100 mm vahe lõigata, piki harja aluskatte riba roovituse ja pleki vahele (aluskatte ristivuugid veekindlaks teipida). Otsi jooniseid plekitootjatelehtedelt.
-
- külaline
http://www.ruukkikatus.ee/~/media/Eston ... end-ET.pdfKülaline kirjutas:MIks nii ei kõlba?seesuuret kirjutas: Räästakastidest saab õhk vabalt pööningule, sellega pole muret, aga harja alt enam edasi välja ei pääse.Tuulutus ju tekib harja peale ja harjapleki alla pääsenud vesi voolab mööda aluskatet alla räästasse. Pealegi peab ju aluskatte ja pleki vahe ka tuulduma.Külaline kirjutas:Tee nii nagu tootejuhend ette näeb: aluskattele harja peale 100 mm vahe lõigata, piki harja aluskatte riba roovituse ja pleki vahele (aluskatte ristivuugid veekindlaks teipida). Otsi jooniseid plekitootjatelehtedelt.
-
- külaline

Laineprofiiliga katuseplekk, harjaplekiks tavaline valtsitud harjaplekk, needitud laineharja külge. Aluskate pandud paanidena ülekatetega harjani välja mõlemalt katuse poolelt ning siis mõõda harja tõmmatud peale veel üks riba. Siis distantsliist ja sellel roovitus ja plekk.
-
- külaline
See harjariba peab olema roovituse peal, siis tekib tuulutusvahe. Ma teeks nii: harjaplekk maha, u. 100 mm vahe aluskattele harja peale sisse lõigata, plekipaanide ylemised otsad lahti lasta, kilepaan piki harja pleki ja roovi vahele...seesuuret kirjutas:Mul on selline lahendus:
Laineprofiiliga katuseplekk, harjaplekiks tavaline valtsitud harjaplekk, needitud laineharja külge. Aluskate pandud paanidena ülekatetega harjani välja mõlemalt katuse poolelt ning siis mõõda harja tõmmatud peale veel üks riba. Siis distantsliist ja sellel roovitus ja plekk.
-
- külaline
See harjariba peab olema roovituse peal, siis tekib tuulutusvahe. Ma teeks nii: harjaplekk maha, u. 100 mm vahe aluskattele harja peale sisse lõigata, plekipaanide ylemised otsad lahti lasta, kilepaan piki harja pleki ja roovi vahele...[/quote]
Jah, nii saaks küll vististi. Kui tuulutuskorstnaid sobivaid ei leia ja viilualuse tuulutusavaga asi ei parane, siis tuleb suvel see asi ette võtta.
-
- Ehitusveteran
-
- külaline
Sa pead silmas 10x10cm auke iga 2m tagant? Halvimal juhul saaks need uuesti kinni teipida kuniks suvel harjatuulutuse eespool mainitud meetodil tehtud saaks. Toon homme poest korraliku pika redeli ja alustan viilu alla ava tegemisega, teen esialgu suurima poest saadava resti järgi 2 ava.rein113 kirjutas:Tee päris harja alla aluskattesse 10cm augud 2m sammuga. Loodetavasti seal vihma sisse ei hakka suruma.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ssss »
Tundub, et olen samasuguse probleemiga kimpus. Vabandan kohe ette ära, et võõrasse postitusse trügin aga samasugust uut teemat poleks ka vist mõtet teha. Teine korrus on välja ehitatud, õnneks tegin luugi et hiljem piiluda, mis toimub harja all (külmas kolmnurgas). Mis ma avastasin, aluskate täielikult härmas. Katusekatteks kiviprofiil plekk. Ehitaja on kasutanud külmas pööningus mõlemal pool mittehingavat (valge, koormakatte sarnane) aluskatet. Harjas on arvatavasti hingav aluskate (halli värvi, pealmine pool libe). Seal kus on II korruse kaldlagi, selle taga on kasutatud hingavat aluskatet. Veel allapoole liikudes siis esimene paan on kasutatud jällegi seda valget kilet mis pööningulgi, ja seegi on härmas (jätsin luugi, et ka sinna seina taha hiljem piiluda). Mõlemasse otsa olen teinud õhuavad (10-15cm). Äkki peaksin need suuremad tegema? Kui kunagi seinu soojustasin, sai sarikate vahele (kohe vastu hingavat aluskatet) 20cm villa, aurutõkke paber (sigaroll, mingi kollane), kips. Laepeal seest välja- laeplaat, puitsõrestik, aurutõke, laudis (10cm vahedega), tuuletõke (ei tea kas oli vajalik?) ja vill 20cm. Ma paneksin heameelega sinna samapalju villa veel juurde kui see oleks võimalik. Asi selles et vastu mittehingavat aluskatet villa pannes läks see märjaks. Mis oleks mul lahenduseks? Suvel katus maha ja uus aluskate

Ma loodan et ei saanud väga keeruline jutt

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rasrd »
Täpset olukorda ei tea, kuid eeldan et oleks võimalik külma osa aluskate selliselt lahti lõigata sarikate külgedelt ja alumine ots natuke ülessepoole paigaldada, selliselt et tuulutus tuleks ka allapoole.
Sul vist külm ja soe osa koos ?, ehk tuulutus ei saagi aluskatte alla liikuda, vaid ainult pealtpoolt?
See oli siis viimasele kommenteerijale, mitte teema püstitajale.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed