Potikivist pliidi krohvimine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
SSiim
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Potikivist pliidi krohvimine

Lugemata postitus Postitas SSiim »

Tere, pöördun esimest korda ehitusfoorumi poole.
Olen sirvinud siin päris paljusi sarnaseid teemasid ning ühtteist ka teada saanud aga samas ka midagi on vajaka jäänud. Kindluse mõttes kordaks asja üle.

Kuna remont on käsil siis sooviks värskendada vana potikivist pliit/ truupi. Tegemist siis üsna levinud variandiga, kus on tavaline potikivi mitu korda üle värvitud. Kõrval tuppa sai ehitatud mõni kuu tagasi uus tellisahi, mis kaetud antiikkrohviga, soov oleks ka pliit sarnaselt antiikkrohviga üle teha. Uuel ahjul tegi krohvimise pottsepp, kes ka ahju ehitas...sedapuhku olukord väheke teine ja sooviks ise asja ära teha. Muidu tehnoloogia üsna selge, et kuumakindel plaatimissegu alla, krohvimisvõrk sisse ning uuesti segu peale, et võrk oleks ilusti kaetud ja sinna kohe antiikkrohv selga... (vähemalt sedasi tegi pottsepp).

Pliidi puhul on aga selline asi, et see on omalajal ehitatud vist üsna silma järgi ja truup on propelleris. Loodi peale pannes, on alumine serv kuskil 1cm loodist väljas ja teiseltpoolt vastupidi. Minu soov oleks ta kõigepealt sirgu krohvida ja seejärel viimistluseks antiikkrohv lisada. Nüüd siis küsimus, et mis materjale ma peaks seal kasutama, et asi hea saaks?
Panen enda arvatava järjestuse:
-Kõigepealt vanad potid puhastada: Eemaldaks lahtise värvi. Värv, mis on kõvasti kinni jätaks alles. Kas sinna peale on mõtet pintseldada mingisugust naket parandavat ainet? kui jah siis millist?
-Seejärel kataks pinna kuumakindla plaatimisseguga (Vetonit RenovationFix), suruks segu sisse väikse silmaga krohvivõrgu ning kataks uuesti seguga. Nüüd tekib küsimus, et kui mul oleks vaja pind sirgeks krohvida, mille pinna paksus on kohati kuni 1cm siis millist krohvisegu ma peaks kasutama ja kas selle all olev plaatimissegu peab olema enne lõplikult kuivanud kui ma krohvima hakkan?
-Lõpuks kataks krohvitud pinna dekoratiivse antiikkrohviga.

Maru pikk jutt tuli, aga äkki mõni spetsialist viitsib läbi lugeda ja mu küsimustele vastata.
Pilt ka antud pliidist : http://static4.album.ee/files/1176/55/o ... 1_3jtj.jpg

Ettetänades Siim
Vasta