uus maja
-
- külaline
uus maja
Lugemata postitus Postitas Margusss »
Kes oskaks anda õigusalast infot. Sai ca aasta tagasi ostetud ühelt arendusfirmalt uus eramu, kuid nüüd on kahtlus, et välisfassadi jaoks on kasutatud hoopiski 18mm täispunn sisevoodrilauda millel puuduvad välisvoodrilauale omased sooned laua tagaküljel. Kas mul on üldse mõtet või õigust sellise teema peale hakata arendajalt midagi nõudma? Või ongi nii, et arendaja ehitab maju nii kuidas ise tahab ja kui ma maja ostan siis maja ongi selline nagu on ja hoopiski ostu hetkel oleksin pidanud veenduma et kõik on ikka ehitatud vastavalt heale ehitustavale.
Tänud igasugu info eest
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Re: uus maja
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Selliste inimestega ei soovita vaenlaselgi tegemist teha.
Mis lauda puutub, siis ammuks need sooned moodi tulid. Vanasti ei olnud minbgeid sooni. Mul on siselaual sooned ja välimisel vaid mingid lohukesed.
Tea, kas peaks pöörduma tarbijakaitsesse või....
-
- külaline
Ütleme siis nii, et kui välisvoodri jaoks on kasutatud tavalist punnlauda kas see on OK?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Mina saan sellest küll nii aru. Kui sa oleksid ise tellinud voodrilaua paneku ja soonega laua asemel oleks pandud ilma sooneta, siis ehk saaks midagi nõuda.Margusss kirjutas:kui ma maja ostan siis maja ongi selline nagu on
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Benno »
Päris nii see õnneks ikkagi ei ole. Puudused peavad olema lepingus täheldatud, vastasel juhul on nad varjatud puudused ja kuuluvad müüja poolt hüvitamisele või tekkib võimalus lepingust taganeda.Küülaline kirjutas:Mina saan sellest küll nii aru. Kui sa oleksid ise tellinud voodrilaua paneku ja soonega laua asemel oleks pandud ilma sooneta, siis ehk saaks midagi nõuda.Margusss kirjutas:kui ma maja ostan siis maja ongi selline nagu on
Vastasel juhul ei oleks ka midagi teha kui lubatud 250mm soojustuse asemel on karkassi sees ainult õhk, elektrikaablite asemel on seinas kõlarikaablid jne.
Voodrilaua puhul on sise ja välis vahe ainult paksuses, sisevoodrilauad tänapäeval enamasti 12mm ja välis alates 18mm, mõlemal on tagaküljel sooned, mõlemad enamasti männist või kuusest.
Minu hinnangul oleks kurtmisel mõtet kui välisvoodriks on kasutatud 12mm paksusega laudu.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
reaalsusesse tagasi tulles ja nagu eelmine postitaja tabavalt välja tõi , siis ei ole 18mm täispunn laua puhul vahet kas seda kasutatakse sees või väljas , viimistlusega või viimistluseta, puit on ikka puit. Välistingimustes kasutatakse lihtsalt teistsugust viimistlust. See kas seal taga on sooned , lohud, muhud või lihtsalt kare, höövel vms pind on toote spetsiifiline.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ---- »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas artist »
- Hiid
- Ehituspenskar