Tere. Olen siin foorumis ringi vaadanud ja lugenud erinevaid lahendusi, aga ikka olen natuke kahtlev.
Nimelt oleks vaja puumaja esmese korruse korteris ära võtta kandev sein ja asendada see kandva talaga. Tala algab korstna juurest ja läheb üle toa vaheseina peale. Ülemisel korrusel on korstna kõrval ahi plekkkestaga, just täpselt selle paigaldatava tala kohal. Sildeava on 3,6m. Valisin tala ristlõikeks 150x200 kuusk, värske. Kas see on piisav või tuleks teine samasugune veel kõrvale panna?
Siiani oli lahendus nii, et lae alt jooksis 10x10 tala(kui seda üldse nii võib nimetada) ja sama sildeava oli toestatud veel kahe 10x10 postiga keskel. Tala peale toetuvad kahelt poolt 10x200 vahelae talad, mis ei ole ühes tükis, ühelt poolt on 2,5m sildeavaga umbes ja teiselt 3,4m umbes. Laetalade samm u. 1m.
Tänud ette!
Kandetala paigaldamine
-
- külaline
Re: Kandetala paigaldamine
Lugemata postitus Postitas Külaline »
ei piisa sellisest talast. See tala tuleb lasta inseneril dimensioneerida ja sellist tööd ei või vast igaüks teostadagi vaja on kindlasti projekti ja võibolla ka ehitusluba.Puumes kirjutas:Tere. Olen siin foorumis ringi vaadanud ja lugenud erinevaid lahendusi, aga ikka olen natuke kahtlev.
Nimelt oleks vaja puumaja esmese korruse korteris ära võtta kandev sein ja asendada see kandva talaga. Tala algab korstna juurest ja läheb üle toa vaheseina peale. Ülemisel korrusel on korstna kõrval ahi plekkkestaga, just täpselt selle paigaldatava tala kohal. Sildeava on 3,6m. Valisin tala ristlõikeks 150x200 kuusk, värske. Kas see on piisav või tuleks teine samasugune veel kõrvale panna?
Siiani oli lahendus nii, et lae alt jooksis 10x10 tala(kui seda üldse nii võib nimetada) ja sama sildeava oli toestatud veel kahe 10x10 postiga keskel. Tala peale toetuvad kahelt poolt 10x200 vahelae talad, mis ei ole ühes tükis, ühelt poolt on 2,5m sildeavaga umbes ja teiselt 3,4m umbes. Laetalade samm u. 1m.
Tänud ette!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Puumes »
Minu kahtlused on siis õiged. Aga kes teeks projekti ja kes ütleb, kas projekti on vaja?
Tänan ette!
Tänan ette!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kindlasti saab aidata mõni projekteerimisettevõte sinu asukohas. Kahjuks pead nendega ise ühendust võtma ja nende kontaktid ise leidma.Puumes kirjutas:Minu kahtlused on siis õiged. Aga kes teeks projekti ja kes ütleb, kas projekti on vaja?
Tänan ette!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Vajan kontakti »
Tere, kirjeldatud olukord vajab kahtlemata kandetala dimensioneerimist ja arvestada tuleb seejuures päris mitme asjaga ( näit. tala kohal oleva ahju võimalikult täpne kaal, ol.oleva vahelae konstruktsiooniline lahendus, jne... ). Tala asendamise käigus ei tohi ülemise korruse ahi mitte mingil juhul kannatada saada ( võimalikud praod ahju konstruktsioonis on otsene tuleoht ). Jätke palun oma kontakt, et saaksin ühendust võtta.
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit