Krohvilaua kinnitus konks.

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Krohvilaua kinnitus konks.

Lugemata postitus Postitas Mördiöps »

Pilt

Kust saaks pildil näha olevaid laua kinnitus konkse? Ehk keegi teab kedagi kel niuksed vidinad vedelemas. Olen ostmas neid. Poest neid vist ei leia.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Krohvilaua kinnitus konks.

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Miks peaksid need olema just spetskonksud? Kuna nurgalati jaoks nagunii on sul vaja augud puurida, siis olen võtnud 3 juppi tuulutusliistu(ca 30cm), 1/3 peale auk sisse ja seintesse tüüblid. Põhimõte jääb samaks nagu pildil. Seinte jaoks olen kasutanud krohvisiine. Neid on 3, 6 ja 10mm kõrguseid ja 3m pikkuseid.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Spetskonksud just sellepärast, et nurki ukse ja akna avasi on tohutult mida tagasi krohvida. Konksud kiirendaksid töökulgu oluliselt.
Jah muidugi olen ma ka muudest võtetest teadlik. Lihtsalt jääks see tohutu puurimine ja tüübeldamine ära. Ja seintele on siinid head asjad küll.
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas: Konksud kiirendaksid töökulgu oluliselt.
Ja mis valemiga sul need konksud kinnituvad? Kui mõtte jõul, a`la "minu soovil, havi käsul!", siis saab küll kiiremini, aga pildi pealt vaadates oleks nagu ikkagi auke vaja puurida.
Uste avade krohvimiseks, kui saab, siis olen kasutanud kahte lauda ja pitskruvidega lauad kinni.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.

Tallinnas Espak ja Bauhaus.

Toomas.
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas kirjutas:
Mördiöps kirjutas: Konksud kiirendaksid töökulgu oluliselt.
Ja mis valemiga sul need konksud kinnituvad? Kui mõtte jõul, a`la "minu soovil, havi käsul!", siis saab küll kiiremini, aga pildi pealt vaadates oleks nagu ikkagi auke vaja puurida.
Uste avade krohvimiseks, kui saab, siis olen kasutanud kahte lauda ja pitskruvidega lauad kinni.
Need konksud lüüakse haamriga kas siis vanasse krohvi kinni või kivi vuuki. Mitte mingit puurimist. Jah neid kuramuse pitskruvisi on mul vähemalt oma 50tk küll.
Päris uuusi kohe ja ka esimese wabariigi aegseid. Nendega ei tee midagi kui uks hakkab minema 90 kraadisest nurgast. Ja nurk on ka vaja ennem valmis krohvida.
Vat see on havi käsul.
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

toomas kirjutas:Tere.

Tallinnas Espak ja Bauhaus.

Toomas.
Tänud. Lähen otsima. :)
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas:Need konksud lüüakse haamriga kas siis vanasse krohvi kinni või kivi vuuki. Mitte mingit puurimist.
Kui paks peaks olema see krohvikiht, et sinna korralikult kinni jääb? Aga betoonist seinapaneeli? Kas kivide vuugid on alati seal, kuhu sul vaja kinnitus kinni lüüa?
Loomulikult on valik sinu teha, aga ise oma "ihnuses" ja "laiskusest" küll ei raatsi osta ja hakata haamriga vehkima kui saab teha kolm auku ja praktiliselt sama efektiivne ning reguleeritav kinnitusviis on olemas. Tänapäeval ei pea olema isegi mitte tüübleid, vaid sul võib tööriistakohvris vabalt olla peotäis betoonikruve. Ajalist võitu ma tõesti ei näe, aga me võime ju proovida võrrelda. :)
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Jah tõesti betooni neid ei löö. Krohvikihi paksus peaks olema umbes 3cm ja tavaliselt on ikka vuuk olnud seal kus vaja. Konkreetselt see objekt milletarbeks neid vajan, jääksin sinu tehnikaga nälga. On vahe ikka küll, kas tunnis teha 5 ukse/akna ava või 20. Ja just selliseid objekte on tulemas ainult juurde. Vana lubi maha ja mp'ga kõik üle. Kõik ukse/akna avad tehakse tagasi kipskrohviga. See tähendab seda, et vahel teen ka 30cm empaga tagasi. Viskan aga vanu kive täiteks konksudega lauad kinni ja nii see läheb.
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas: Konkreetselt see objekt milletarbeks neid vajan, jääksin sinu tehnikaga nälga.
Jääks ikkagi natuke kõhklevale seisukohale. Ka mul on olnud sarnaseid vanu ja uusi objekte, kus müürimeeste töö kriitikale eriti ei allu. Kasvõi praegune uusehitus(Aerocist), kus seinakappide välisnurgad peavad olema ideaalis. Võtsin lihtsalt objektil vedelevat kolm 30cm pikkust 22x50mm puidutüki juppi, puurisin neile 1/3 peale 5mm augu(et fikseerimiskruvi "libiseks"), võtsin 2,5m lati panin enam-vähem seinale loodi, fikseerisin keskelt "pitsitusmeetodiga" lati, lasin üles ja alla veel ühed fikseerimisjupid, kergelt lati paika koputamist ja oligi valmis. Kulutused abivahenditele- 3 kruvi(ühele majakale), kulutatud aeg lati fikseerimiseks/loodimiseks- 2-3-4 minutit, vajalikud töövahendid- akutrell, haamer ja lood või laser. Sinu töövahendid- haamer ja lood või laser, kulutatud aeg konksu fikseerimiseks/majaka loodimiseks- ?.
Loomulikult, kui on abivahendid, mis sinu arvates teevad asja lihtsamaks, siis kasuta neid, aga ise küll ülearuseid kulutusi/liigutusi(kasvõi raha tagataskust väljavõtmine) teha ei viitsiks/raatsiks. Objektid on liiga erinevad ja need konksud ei ole universaalsed iga seina jaoks.
Oma loomuselt olen laisk ja mugav inimene, aga seal, kus saaks tööaega ja -jõudu kokku hoida, siis ma parem istudes 10-15-20 minutit hävitan oma aju hallrakke ja hiljem teen mõttetöö tulemusena aja tagasi ja seda kvaliteedis midagi kaotamata. :)
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Haamer,lood 3 konksu ja minut. Minul asi paigas. Ka mina olen laisk. Mulle meeldib teha asju läbimõeldult ja lihtsalt. Antud objektil on lihtsam konksudega. Vähe sellest, et niigi päevläbi masina lohvi tasin peab keegi ka kotid masinasse asetama. Peale seda lati ja mölla. Ei viitsi mina küll puurida trelliga midagi ega ka kuhugi. :)
Vasta